Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Sähköpyörät

Sähköpyörän osto-opas

Oletko kyllästynyt ruuhkaisiin busseihin ja pitkiin liikenneruuhkiin? Silloin sähköpyörä voi olla hyvä valinta! Sähköpyörällä voit nauttia pyöräilyn tuomasta vapaudesta mukavasti, sillä sen sähkömoottori antaa lisätehoa silloin, kun sitä tarvitset. Tässä oppaassa kerromme, mitä sähköpyörää ostettaessa kannattaa ottaa huomioon.

Lue lisää myös täältä.

Mikä sähköpyörä on?

Sähköpyörä on kuin tavallinen pyörä, mutta siinä on lisänä akku, sähköjärjestelmä ja moottori. Polkeminen aktivoi sähkömoottorin, joka avustaa ajoa tarvittaessa jopa 25 kilometrin tuntinopeuteen saakka. Voit myös pyöräillä sitä nopeammin, mutta silloin moottori lakkaa toimimasta ja joudut polkemaan omin voimin. Määrität itse, kuinka paljon tehoa haluat moottorin tarjoavan sen mukaan, pyöräiletkö treenataksesi vai haluatko ajaa pyörällä sen kummemmin ponnistelematta.

Sähköpyörän akku

Sähköpyörän akun koko vaikuttaa pyörän hintaan: mitä suurempi akku, sitä kalliimpi pyörä. Tavallinen akku kestää yleensä 40–60 kilometriä, mutta esimerkiksi kylmä lämpötila, pyöräilijän paino, alusta ja renkaiden ilmanpaine vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti akkuvirta kuluu. Sähköpyörää voi käyttää ympäri vuoden, koska akku toimii parhaiten, kun se käytetään tyhjäksi ja ladataan uudelleen säännöllisesti.

Millaisen sähköpyörän valitsisin?

Sähköpyöriä on erityyppisiä. Valitse malli omien tarpeidesi ja tottumustesi perusteella. On olemassa esimerkiksi urheilullisia hybridipyöriä, maastopyöriä mäkiseen maastoon sekä tyylikkäitä polkupyöriä kaupunkiympäristöön.

Klassinen sähköpyörä

Klassinen sähköpyörä on malliltaan ajaton ja sopii niille, jotka haluavat mukavan pyörän työmatkalle tai lähinnä siirtymiseen paikasta toiseen. Saatavana on matalarunkoinen naisten malli sekä miesten malli, jossa on korkeampi vaakasuora runko.

Sähköavusteinen maastopyörä

Jos pyöräilet pääasiassa kevyessä maastossa, sähköavusteinen maastopyörä on valintasi. Siinä on vankat renkaat, iskunvaimennus etuhaarukassa, paljon vaihteita ja hyvät jarrut, ja se tekee metsälenkeistä ja -seikkailuista entistäkin hauskempia.

Yosemite by Biltema

Yosemite by Biltema -tuotemerkin luotettavilla polkupyörillä pääset nauttimaan aktiivisesti pohjoismaisesta luonnostamme. Tutustu pyöriimme ja lähde ajelemaan vehreisiin metsiin, pitkille maanteille tai kaupungin vilkkaille kaduille. Inspiroidu täällä ja etsi itsellesi sopiva pyörä.

Usein kysytyt kysymykset sähköpyöristä

Miten sähköpyörä toimii?

Sähköpyörässä on akku, moottori ja sähköjärjestelmä, joka aktivoituu, kun polkeminen aloitetaan.

Kuinka nopeasti sähköpyörä kulkee?

Sähkömoottori toimii enintään 25 kilometrin tuntinopeuteen saakka, ja jos ajat tätä nopeammin, sinun täytyy polkea ilman moottorin avustusta.

Voiko sähköpyörää käyttää tavallisena polkupyöränä?

Kyllä, se on aivan kuin tavallinen pyörä, mutta siinä on sähkömoottori.

Kuinka paljon sähköpyörä maksaa?

Sähköpolkupyörien hinta vaihtelee muun muassa mallin, akun ja muiden lisävarusteiden mukaan.

Voinko huoltaa pyörän itse?

Totta kai! Voit tehdä itse joitakin huoltotoimenpiteitä sopivilla työkaluilla ja ohjeilla. Katso neuvoa oppaistamme ja videoiltamme täältä.