Tavaratalomme palvelevat helatorstaina 26.5. klo 8–20. Tervetuloa ostoksille!

Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.90! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Sähköpotkulaudat

Sähköpotkulaudalla liikut nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen. Sähköpotkulauta on helppo ottaa mukaan esimerkiksi bussiin, sillä se vie vähemmän tilaa kuin polkupyörä, ja pääset liikkumaan nopeammin kuin kävellen. Se on siis erittäin kätevä kulkuväline! Lisäksi sähköpotkulaudat ovat yleensä sähköpolkupyöriä edullisempia.  

Mikä sähköpotkulauta on?  

Sähköpotkulauta on kuin potkulauta, mutta siinä on moottori sekä vakaampi ja vankempi rakenne. Sähköpotkulaudan jarrut ovat vahvat, ja ne on suunniteltu niin, että niillä voi jarruttaa turvallisesti myös suuremmilla nopeuksilla ajettaessa. 

Sähköpotkulautoja koskevat säännöt  

Sähköpotkulaudat luokitellaan polkupyöriksi, mikä tarkoittaa sitä, että sähköpotkulautojen varusteita koskevat tietyt säännöt. Kuluttajana sinun vastuullasi on tuntea sähköpotkulaudan käyttöä koskevat säännöt ja lait maassasi ja alueellasi. Tarkista aina voimassa olevat säädökset ennen sähköpotkulaudan käyttöä.  

Sähköpotkulautojen ominaisuudet 

Mitä ominaisuuksia haluat sähköpotkulaudassasi olevan? Miten ja missä  käyttäisit sitä? 

Jos esimerkiksi haluat kuljettaa sähköpotkulautaa autossa tai säilytät sitä ahtaassa tilassa, on kätevää, jos se on kokoontaitettava. Jos sinun tarvitsee kantaa sähköpotkulautaa, on kädensijasta apua.  

Seisontalevy  

Levyssä, jonka päällä seisot, on yleensä pitävä materiaali, jotta pysyt tukevasti sähköpotkulaudan päällä. Levyn leveys ja pituus voivat vaihdella sähköpotkulautojen välillä. Siksi on tärkeää, että kokeilet sähköpotkulautoja ja varmistat, vastaako levy ominaisuuksiltaan tarpeitasi.  

Valaistus ja heijastimet  

Sähköpotkulaudassa tulee olla valot ja heijastimet ajettaessa pimeällä tai kun näkyvyys on heikko. Nämä löytyvät usein valmiina sähköpotkulaudoista. Jos haluat eteen tehokkaamman valon, voit helposti lisätä sähköpotkulautaan polkupyörän valon, jotka useimmissa tapauksissa sopivat myös sähköpotkulautaan.  

Kuluttajan velvollisuus on kuljettaa ajoneuvoa lain mukaisesti.

Nopeuden valinta  

Jos useat perheenjäsenet käyttävät sähköpotkulautaa, on hyvä, jos nopeusasetukset voi valita käyttökokemuksen ja käyttäjän iän mukaan.

Jarrut 

Jarrut ovat tärkeä osa sähköpotkulautaa. Yleisiä jarrutyyppejä ovat moottorijarru, levyjarru, rumpujarru ja lokasuojajarru.  

Mieti, minkä tyyppiset jarrut sopivat sinulle parhaiten ja mitkä haluat sähköpotkulautaasi. 

Kuluttajana sinun vastuullasi on tuntea sähköpotkulaudan käyttöä koskevat säännöt maassasi ja alueellasi. Tarkista aina voimassa olevat lait ennen sähköpotkulaudan käyttöä.  

Erilaiset jarrut 

Rumpujarru on hieman kalliimpi, mutta sen huollontarve on hyvin vähäinen. Lokasuojajarru kuluttaa enemmän takarengasta, ja sitä käytettäessä toinen jalka on siirrettävä seisontalevyltä jarrulle, missä tarvitaan tasapainoa. Levyjarru on tehokas, mutta se voi vaatia jonkin verran huoltoa ja se on ennen kaikkea pidettävä puhtaana, jotta se toimii optimaalisesti.  

Renkaat  

Sähköpotkulaudoissa on erikokoisia renkaita, jotka voivat olla joko ilmatäytteisiä, eli niissä on sisäkumi, tai kiinteitä. Ilmatäytteiset renkaat voivat tietysti puhjeta, mutta ajaminen on mukavampaa, sillä ne vaimentavat paremmin epätasaisen alustan aiheuttamia töyssyjä. Kiinteästä kumista valmistetuilla renkailla ajaminen on usein töyssyisempää, mutta renkaat eivät voi puhjeta. Olemassa on myös kiinteitä renkaita, joissa on ilmakanavat, jotka tekevät ajamisesta mukavampaa, ja niillä ajaminen tuntuu lähes samanlaiselta kuin ilmatäytteisillä renkailla.  

Renkaiden koolla on myös merkitystä ajomukavuuden kannalta. Suurempi rengas tarjoaa tietysti enemmän vakautta kuin pienempi rengas.  

Moottori 

Sähköpotkulaudan moottori voi sijaita joko etupyörässä tai takapyörässä. Etupyörässä oleva moottori tuntuu yleensä vetävän eteenpäin, ja takapyörässä oleva moottori puolestaan työntää eteenpäin. On makuasia, kummasta pidät enemmän. Etupyörässä olevan moottorin haittana voi olla se, että rengas irtoaa irtonaisella alustalla ajattaessa helpommin alustasta, jos lisäät kaasua kääntymisen aikana.

Kantama  

Kantaman pituus riippuu sähköpotkulaudan käyttötarkoituksesta. Jos kuljet sähköpotkulaudalla kouluun tai työpaikalle, sinun on selvitettävä, kuinka pitkä matka on, millaista maasto on, voitko ladata akun päivän aikana ja minä vuodenaikoina aiot käyttää sähköpotkulautaa. Kylmyys vaikuttaa kantamaan usein eniten. Muita kantamaan vaikuttavia tekijöitä ovat renkaiden ilmanpaine, kuljettajan paino, tuuli, mäkisyys, nopeus ja kiihdyttäminen.  

Akku  

Sähköpotkulautojen akkuja on saatavana eri tehoisia. Useimmat akut ovat 36 voltin akkuja. Ah-määrä (ampeeritunnit) eli kapasiteetti vaihtelee kuitenkin melko paljon eri akkujen välillä. 

Erilaisia akkuja voidaan verrata kertomalla voltit ampeereilla, jolloin saadaan Wh-määrä (wattitunnit). Useimmissa tapauksissa Wh on ilmoitettu teknisissä tiedoissa, mutta jos näin ei ole, se voidaan laskea edellä esitetyllä tavalla. Akusta huolehtiminen parhaalla mahdollisella tavalla on tärkeää sen käyttöiän kannalta. Löydät siihen vinkkejä sähköpotkulaudan käyttöohjeesta.

Sähköpotkulaudan varaosat 

Jos tarvitset varaosia sähköpotkulautaasi, voit tilata ne lähimmästä Biltema-myymälästä. Tervetuloa!  

Vastuusi kuluttajana

Muista, että kuluttajana sinun vastuullasi on tuntea sähköpotkulaudan käyttöä koskevat säännöt maassasi ja alueellasi. Tarkista aina voimassa olevat lait ennen sähköpotkulaudan käyttöä.  

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.