Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Polkupyörän huoltaminen

Polkupyörän huoltaminen, osto-opas – näin poljet pidempään

Säännöllisesti käytettävän pyörän on kestettävä paljon – aurinkoa, sadetta, lämpötilan muutoksia ja tiesuolaa. Siksi sinun huollettava pyörääsi aika ajoin, jotta se pysyy huippukunnossa. Pyörän huoltaminen ei ole aikaa vievää eikä vaikeaa, ja huoltotoimenpiteet voi hyvin tehdä kotona. Bilteman valikoimassa on polkupyörätyökaluja, voiteluaineita, puhdistusaineita ja varaosia pyörän huoltamiseen ja korjaamiseen.

Polkupyörän puhdistaminen ja voitelu

Kuinka usein puhdistat pyöräsi?
Puhdistamalla pyöräsi säännöllisesti esimerkiksi polkupyöränpuhdistusaineilla saat siitä uskollisen kumppanin vuosikausiksi. Tarvitset vain puhdistusainetta, sienen, ketjupesurin ja pyyhkeen. Pesun jälkeen pyörän liikkuvat osat on voideltava. Viimeistele levittämällä kerros polkupyörävahaa, joka tekee pinnasta kiiltävän ja likaa hylkivän.

Polkupyörän ketju

Pyöräketju on pyörän osista se, johon kertyy eniten likaa, ja se saattaa kaivata erityisen paljon huomiota. Käytä Bilteman ketjupesuria sekä ketjunpuhdistusainetta. Muista huuhdella kaikki puhdistusaine pois vedellä jälkikäteen. Lopuksi voit käyttää ketjupesuria ja pelkkää vettä, jotta saat puhdistusaineen pois. Anna ketjun kuivua ja voitele ketju lopuksi.


Työkalut polkupyörän korjaamiseen

Pyörän huoltoon voi sisältyä kaikenlaisia korjaustöitä. Pyörän korjaaminen on helpompaa, kun käytössäsi on sopivat työkalut. Näillä työkaluilla voit vaihtaa useimmat pyörän osat ja suorittaa monet pyörän korjaustyöt itse:

  • Polkupyörän sisäkumin korjaussarja
  • Rengasrauta
  • Kuusiokoloavaimet
  • Momenttiavain
  • Ruuvitaltat (ura ja risti)
  • Jakoavaimet

Tavallisimpia kysymyksiä polkupyörän huollosta

Miksi pyörää pitää huoltaa?

Jos haluat pyöräsi kestävän pitkään ja toimivan turvallisesti, sinun on huollettava sitä säännöllisesti.

Voinko huoltaa pyörän itse?

Kyllä voit! Voit tehdä itse joitakin huoltotoimenpiteitä sopivien työkalujen, puhdistusaineiden ja ohjeiden avulla. Katso neuvoa oppaistamme ja videoiltamme täältä.

Kuinka usein pyörää pitää huoltaa?

Se riippuu siitä, kuinka usein käytät pyörää ja mihin käytät sitä. Vähintään kerran vuodessa, jos et pyöräile yli 80 kilometriä viikossa. Mutta muista tarkastaa liikkuvat osat, renkaat, valot ja heijastimet useammin.