Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Potkupyörät – hyvää harjoittelua pienimmille

Potkupyörän osto-opas – tasapainoharjoittelua pienimmille

Onko perheen pienimmäisen aika harjoittaa tasapainoaan tulevia pyöräilyretkiä varten? Silloin potkupyörä, jota kutsutaan myös tasapainopyöräksi, on askel oikeaan suuntaan. Potkupyörä on pieni pyörä, jossa ei ole polkimia tai apupyöriä, vaan lapsi liikkuu pyörällä käyttäen jalkojaan eli sananmukaisesti potkien. Mitä potkupyörän valinnassa pitää ottaa huomioon? Lue lisää tästä oppaasta.

Potkupyörän koko on ratkaisevan tärkeä

Tärkein seikka potkupyörän hankinnassa on sen koko. Useimmissa potkupyörissä on 10 tai 12 tuuman renkaat. Pyörän koko voi kertoa pyörän kokonaiskoosta, mutta satulan korkeus määrittää, sopiiko potkupyörä lapselle. Lapsen tulisi istua satulassa mukavasti niin, että hänen polvensa ovat hieman koukussa ja hänen jalkansa yltävät tukevasti maahan. Jos et voi ottaa lasta mukaan myymälään ostoksille ja kokeilemaan pyörää, voit mitata lapsen jalan pituuden jalan sisäsivulta haarasta lattiaan.

Potkupyörän paino suhteessa lapseen

Myös potkupyörän paino suhteessa lapsen painoon ja vahvuuteen tulisi ottaa huomioon. Kannattaa valita potkupyörä, jonka paino ei ylitä 30 prosenttia lapsen painosta. Kun on aika lähteä pyöräilemään, muista tietysti myös pyöräilykypärä!

Yosemite by Biltema  

Yosemite by Biltema -tuotemerkin luotettavilla polkupyörillä pääset nauttimaan aktiivisesti pohjoismaisesta luonnostamme. Tutustu pyöriimme ja lähde ajelemaan vehreisiin metsiin, pitkille maanteille tai kaupungin vilkkaille kaduille. Inspiroidu täällä ja etsi itsellesi sopiva pyörä.

Tavallisimmat kysymykset potkupyöristä

Milloin potkupyörän käytön voi aloittaa?

Potkupyörä sopii noin 3–6-vuotiaille lapsille.

Minkä kokoinen potkupyörän tulisi olla?

Potkupyörän koko määritetään lapsen jalan sisäsivun pituuden perusteella.

Miksi pyöräily tulisi aloittaa potkupyörällä?

Potkupyörä kehittää lapsen tasapainoa ja valmistaa lasta hyvin tavallisella pyörällä ajamiseen.

Voinko huoltaa pyörän itse?

Totta kai! Voit tehdä itse joitakin huoltotoimenpiteitä sopivilla työkaluilla ja ohjeilla. Katso neuvoa oppaistamme ja videoiltamme täältä.