Lasten polkupyörät

Bilteman valikoimassa on paljon erikokoisia ja -mallisia lasten polkupyöriä: tasapainopyöriä, kolmipyöriä, siistejä maastopyöriä ja vakaita peruspyöriä. On ikimuistoinen hetki, kun lapsi oppii pyöräilemään ilman apupyöriä!

Haluamme, että lapsesi oppii ajamaan pyörällä turvallisesti ja omaan tahtiinsa. Siksi valikoimassamme on kaikkea kolmipyöristä klassisiin perusajokkeihin ja laadukkaisiin temppupyöriin - vieläpä kohtuuhintaan, kuten kaikki Biltemassa muutenkin!

Hyvä lasten polkupyörä on turvallinen sekä kestävä. Se on helppokäyttöinen sekä vakaa, jotta ajamista on mahdollisimman helppo harjoitella. Lasten polkupyörät voit tilata myös helposti verkkokaupastamme!

Valitse lapselle oikean kokoinen pyörä

Ajomukavuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää valita lapselle oikean kokoinen polkupyörä. Alta löydät ohjeellisen kokotaulukon lapsen pyörän valintaan. 

Lapsen pituus Pyörän rengaskoko

80–100 cm  12”

90–110 cm  16”

105–135 cm  20”

Yli 135 cm pitkille lapsille suositellaan 24” polkupyörää, jotka löydät täältä!

Valitse lapselle oikean mallinen pyörä

Valikoimastamme löydät erilaisia lastenpyöriä eri käyttötarkoitukseen kuten perinteiset lastenpyörät, tasapainopyörät, kolmipyörät ja lasten maastopyörät. Perinteinen lastenpyörä on hyvä valinta esimerkiksi koulumatkoille ja kaupunkiajoon. Mikäli pyörällä ajellaan myös metsissä ja epätasaisissa maastoissa on lasten maastopyörä oikea valinta. Mikäli lapsi tykkää temppuilla pyöränsä kanssa, kannattaa tutustua lasten BMX-pyöriin. Mikäli lapsesi on vasta tutustumassa pyöräilyn maailmaan on tasapainopyörä tai potkupyörä erinomainen valinta lapsen tasapainon kehittämiseen.

Jalkajarrut, käsijarrut vai molemmat?

Bilteman kaikki lasten polkupyörät on varustettu vähintään jalkajarrulla. Lisäksi useissa lasten pyörissä on lisäjarruna toimiva käsijarru. Yleensä pienemmät lapset eivät tarvitse muuta kuin jalkajarrun, sillä heidän on keskityttävä enemmän liikkeiden koordinointiin ja tasapainon pitämiseen. Kun lapset kasvavat ja oppivat liikkumaan polkupyörällä on käsijarrut mukava lisä. Käsijarrun käyttäminen vaatii harjoittelua, joten sen hallitseminen on tärkeää ennen kuin lähtee liikenteeseen.

9 osumaa