Ilmainen toimitus yli 100 euron tilauksille koodilla "100". Etu koskee vain tilauksia, joiden enimmäispaino on 30 kg.

Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.90! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Nuortenpyörät – koulumatkoille ja vapaa-aikaan

Nuortenpyörän osto-opas – liikuntaa ja iloa lapsellesi

Onko lapsesi kasvanut ulos lastenpyörästään ja olisi aika ostaa hänelle uusi isompi pyörä? Nuorten pyörä on lastenpyörää isompi ja sen renkaiden koko on 24 tai 26 tuumaa. Tämä pyörätyyppi sopii 130–160 cm pitkille lapsille/nuorille polkupyörän mallista riippuen. Tutustu kätevään oppaaseemme!

Koska on aika siirtyä junioripyörään?

Kun lastenpyörä on jäämässä liian pieneksi, on aika hankkia uusi pyörä, mutta sen koon valinnassa on oltava tarkkana. Vaikka lapsi ajaa vanhalla pyörällään vakaasti ja hyvin, vaihtaminen isompaan pyörään voi tuoda ajamiseen hetkeksi epävarmuutta. Yhtäkkiä maahan onkin pidempi matka, ja varsinkin pysähtymisessä tasapainon löytäminen voi olla vaikeaa.
Vaaratilanteiden välttämiseksi – erityisesti liikennöidyillä alueilla – on tärkeää, ettei lapselle valita liian isoa pyörää. Nyrkkisääntönä voi pitää ensimmäisen junioripyörän hankintaa silloin, kun lapsen pituus on 130–160 senttimetriä.

Tämän säännön lisäksi on huomioitava myös lapsen yksilölliset mittasuhteet keskimääräiseen verrattuna. Tärkeä ja pituutta tarkempi tapa oikeankokoisen pyörän valintaan on lapsen jalan sisäpituuden mittaaminen. Alla olevassa taulukossa näkyy pyörän rungon oikea koko lapsen jalan sisäpituuden mukaan:

Lapsen jalan sisäpituus: 53–63 cm – Rungon koko 20’
Lapsen jalan sisäpituus: 58–70 cm – Rungon koko 24’
Lapsen jalan sisäpituus: 68–82 cm – Rungon koko 26’

Tämän taulukon ja jalan sisämitan avulla saat yleensä tarkimman tuloksen oikean pyöräkoon valintaan, sillä jalkojen ja pituuden suhde ei ole kaikilla ihmisillä sama.

24–26-tuumainen naistenpyörä – klassinen naistenpyörä pienemmässä koossa

Pienemmät naistenpyörämme sopivat lapsille, jotka haluavat vielä sopivan pienikokoisen pyörän. Aivan kuten isommassa naistenpyörässä, tässä pyörämallissa on matala runko, joten sen satulaan on helppo nousta. Ohjaustanko on korkea, jolloin lapsi on pystymmässä asennossa, mikä ei kuormita selkää. Pehmeä satula tekee pyöräilystä mukavaa. Raskaat esineet, kuten tukeva polkupyörän lukko, voi kiinnittää tavaratelineeseen eli tarakalle.

24–26-tuumainen MTB-pyörä – maastopyörä isommille lapsille ja nuorille

Haluaisiko lapsesi maastopyörän, joita näkee paljon katukuvassa? Silloin 24- tai 26-tuumainen maastopyörä voi olla sopiva valinta. Yleisrenkaat tarjoavat hyvän pidon myös irtonaisemmilla alustoilla, ja litteät polkimet ovat tukevat ajettaessa myös juurten ja kivien yli. 24- tai 26-tuumaiset maastopyörämme sopivat lapsille, jotka pitävät hieman vaativampaan ajoon sopivista pyöristä. Muista tietysti kaikessa pyöräilyssä ehdottoman tärkeä pyöräilykypärä!

Yosemite by Biltema -polkupyörät 

Yosemite by Biltema -tuotemerkin luotettavilla polkupyörillä pääset nauttimaan aktiivisesti pohjoismaisesta luonnostamme. Tutustu pyöriimme ja lähde ajelemaan vehreisiin metsiin, pitkille maanteille tai kaupungin vilkkaille kaduille. Inspiroidu täällä ja etsi itsellesi sopiva pyörä.

Usein kysytyt kysymykset nuortenpyöristä

Minkä kokoinen nuortenpyörän pitäisi olla?

Kaikkien nuortenpyöriemme rengaskoko on 24 tai 26 tuumaa.

Mistä tiedän, onko nuortenpyörä sopiva?

Nyrkkisääntönä on, että kun lapsi istuu satulassa, hänen molempien jalkojensa tulisi yltää maahan.

Millainen nuortenpyörä minun pitäisi ostaa?

Tämä riippuu täysin lapsesi mieltymyksistä ja tarpeista. 

Voinko huoltaa pyörän itse?

Totta kai! Voit tehdä itse joitakin huoltotoimenpiteitä sopivilla työkaluilla ja ohjeilla. Tutustu oppaisiimme täällä.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.