Ilmainen toimitus yli 100 euron tilauksille koodilla "100". Etu koskee vain tilauksia, joiden enimmäispaino on 30 kg.

Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.90! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Maastopyörä (MTB) – huvi ja hyöty yhdessä

Maastopyörän osto-opas

Pyöräileminen maastopyörällä metsässä voi olla haastavaa, mutaista ja hikistä, mutta myös todella hauskaa. Jos olet ostamassa ensimmäistä MTB-pyörää, malleihin kannattaa hieman perehtyä, jotta löydät sinulle sopivan pyörän. Tässä oppaassa kerromme, mitä sinun tarvitsee tietää maastopyöristä.

Runkotyyppi – hardtail vai kokonaan vaimennettu?

MTB-pyörissä on kaksi runkovaihtoehtoa, hardtail ja kokonaan vaimennettu. Hardtail on runko, jossa on edessä vain yksi iskunvaimennin etuhaarukassa. Kokonaan vaimennetussa pyörässä on puolestaan iskunvaimentimet sekä takana että edessä, mikä vaimentaa hyvin iskut maastossa. Hardtail painaa yleensä vähemmän kuin kokonaan vaimennettu pyörä, ja se helpottaa kovassa vauhdissa ajamista. Jos aiot pyöräillä helpommassa maastossa metsässä, hardtail on parempi valinta, mutta jos taas mäkisemmässä maastossa, suositellaan kokonaan vaimennettua.

Renkaan koko – 27,5 vai 29 tuumaa?

Renkaan koon valitseminen voi olla hankalaa. Mikä ero 27,5 ja 29 tuuman renkailla itse asiassa onkaan? Yleensä pienemmällä rungolla varustetuissa maastopyörissä on myös pienemmät 27,5 tuuman renkaat, ja hieman suuremmalla rungolla varustetuissa puolestaan on isommat 29 tuuman renkaat. 29 tuuman renkaat rullaavat hieman kevyemmin ja ovat siksi hyvä valinta niille, jotka haluavat ajaa pidempiä matkoja, mutta ne voivat kuitenkin tuntua hieman kömpelöiltä teknisissä osioissa. 27,5 tuuman renkaat kiihtyvät nopeammin ja ovat siten helpommin hallittavissa alamäkeen pyöräiltäessä.

Materiaali – hiilikuitu vai alumiini?

Maastopyörän runko on yleensä valmistettu hiilikuidusta tai alumiinista. Materiaalien välinen ero on varustetasolla. Jarrujen, vaihteiden, iskuvaimennetun haarukan sekä rungon geometrian ja painon taso ovat seikkoja, jotka vaikuttavat hintaan. Valitse lisävarusteet sen mukaan, mihin, kuinka usein ja millaisella alustalla aiot käyttää pyörääsi.

MTB-pyörän koko

Maastopyörissä on valittavana useita runkokokoja, ja riippuu sekä pituudestasi että mieltymyksistäsi, mikä on juuri sinulle sopiva. Suosittelemme, että tulet myymäläämme kokeilemaan eri malleja ennen MTB-pyörän hankkimista. Näin voit varmasti olla tyytyväinen uuteen pyörääsi.

MTB-pyörän tärkeitä lisävarusteita

Biltemasta löydät tulevan maastopyöräsi lisäksi myös muita tärkeitä lisävarusteita, jotka suojaavat sekä sinua että pyörääsi retkillänne. Tutustu polkupyörätyökaluihimmepyöräilykypäriimme ja muihin pyörätarvikkeisiin verkkosivustollamme.

Yosemite by Biltema 

Yosemite by Biltema -tuotemerkin luotettavilla polkupyörillä pääset nauttimaan aktiivisesti pohjoismaisesta luonnostamme. Tutustu pyöriimme ja lähde ajelemaan vehreisiin metsiin, pitkille maanteille tai kaupungin vilkkaille kaduille. Inspiroidu täällä ja etsi itsellesi sopiva pyörä. 

Tavallisia kysymyksiä maastopyörän ostamisesta

Mitä maastopyörää ostettaessa pitää ottaa huomioon?

Tutustu materiaaleihin ja kokoihin ja testaa pyöriä ennen mallin valintaa.

Minkä kokoinen maastopyörän tulisi olla?

Se riippuu siitä, kuinka pitkä pyöräilijä on, mutta koska koko voi olla myös makuasia, on hyvä testata erilaisia polkupyöriä ennen ostopäätöksen tekemistä.

Mitä eroa on hardtaililla ja kokonaan vaimennetulla pyörällä?

Kokonaan vaimennetussa MTB-pyörässä on iskunvaimentimet sekä taka- että eturenkaassa, kun taas hardtailissa on iskunvaimentimet vain edessä.

Voinko huoltaa pyörän itse?

Totta kai! Voit tehdä itse joitakin huoltotoimenpiteitä sopivilla työkaluilla ja ohjeilla. Katso neuvoa oppaistamme ja videoiltamme täältä.