5 vinkkiä polkupyörän hankintaan

5 vinkkiä polkupyörän hankintaan

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi monet liikuntapaikat ovat kiinni, mutta onneksi ulkoilu on mahdollista. Ja mikä olisikaan mukavampi tapa nauttia kevätauringosta kuin pyöräily? Sopivan polkupyörän valinta voi kuitenkin olla hankalaa, sillä nykypäivän polkupyörävalikoimat ovat todella kattavia. Millaisia asioita kannattaisi pohtia ennen polkupyörän hankintaa? Me keräsimme yhteen muutamia vinkkejä, joiden avulla päätöksenteko helpottuu. Lue nämä vinkit ennen kuin klikkaat itsesi pyöräostoksille!

1. Mieti, mihin tarkoitukseen polkupyörä tulee

Ensimmäisenä kannattaa pohtia polkupyörän käyttötarkoitus. Millaisissa olosuhteissa käytät pyörää ja millaisia matkoja ajat? Tarvitsetko pyörän esimerkiksi kaupunkikäyttöön vai maastoon?

Peruskäyttöön sopivat hyvin varmatoimiset ja helposti huollettavat, 3–7-vaihteiset polkupyörät, joissa on jalkajarru. Mitä enemmän poljettavaa matkaa kertyy, sitä sporttisempi pyörämalli kannattaa valita. Kuntoiluun kannattaa hankkia 21–27-ulkovaihteinen pyörä: joko ohutrenkainen kevyt maantiepyörä tai hybridi, jossa on hieman leveämmät renkaat ja ajoasento enemmän pystyssä. Maastopyöräily vaatii satsaamista vieläkin laadukkaampaan kokonaisuuteen, sillä kaikki polkupyörän osat joutuvat koetukselle. 

Vaihteettomat ja edulliset 28-tuumaiset peruspolkupyörät ovat edelleen suuressa suosiossa. Ne sopivat kaikille, jotka haluavat hankkia polkupyörän liikkumiseen paikasta toiseen tai aurinkoisesta päivästä nauttimiseen. Myös kätevät sähköpyörät ovat kasvattaneet suosiotaan.

Biltemasta löydät polkupyörät tarkoitukseen kuin tarkoitukseen!

2. Päätä, kuinka paljon olet valmis sijoittamaan polkupyörään

Käyttötarkoitukseesi sopivaan laadukkaaseen polkupyörään kannattaa satsata. Hyvään peruspolkupyörään kannattaa varata muutamia satasia. Jos vaatimukset pyörälle ovat erityiset, niin budjetti kannattaa suunnitella hieman suuremmaksi.

3. Koolla on väliä – valitse oikean kokoinen polkupyörä

Turvallisuuden ja pyöräilymukavuuden kannalta on oleellista hankkia oikean kokoinen polkupyörä. Etenkin lasten polkupyöriä hankkiessa kannattaa yleensä valita juuri sillä hetkellä sopivan kokoinen pyörä, jonka satulasta lapsen jalat yltävät maahan. Mikäli lapselle hankitaan liian iso polkupyörä, niin pyörän hallittavuus kärsii.

4. Pohdi, millaisia polkupyörävarusteita tarvitset

Löytyykö varastostasi jo polkupyöräpumppu? Tarvitsetko polkupyörän korin ostosten kuljettamiseen? Puuttuuko pyörästä pulloteline? Kunnolliseen lukkoon kannattaa ainakin panostaa, ja pimeällä on hyvä muistaa polkupyörän valot ja heijastimet.

5. Muista pyöräilykypärä

Ennen kuin hyppäät pyörän selkään, hanki itsellesi sopiva pyöräilykypärä!