Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Polkupyörän valot

Kun päivät lyhenevät ja pimeys valtaa alaa, on korkea aika tarkistaa pyörän valot. Näkyminen on hyvin tärkeää, kun liikut pimeällä, ja siksi myös pyörässäsi on oltavat hyvät valot. Seuraavassa kerromme, mitä tulee ottaa huomioon polkupyörän valoja valittaessa.

NÄY JA NÄE

Polkupyörän valojen yhteydessä käytetään yleensä kahta käsitettä: NÄKYMISTÄ ja NÄKEMISTÄ. Ulkona liikkujan on näyttävä aina, myös pimeällä tai kun on muuten huono näkyvyys. Nykyaikaisten tehokkaiden LED-valojen aikakautena tämä tarkoittaa, että voit valita käytännössä minkä lampun tahansa. Mutta jos haluat myös nähdä edessäsi olevan tien, tarvitset tehokkaamman valaisimen, ja silloin suosittelemme valitsemaan vähintään 500 luumenin lampun. Jos pyöräilet töihin tai kouluun, mieti, onko koko reitti valaistu vai ei, ennen kuin valitset polkupyörän valaisimen. Jos ajat pyörällä maastossa ilta-aikaan, kun on jo pimeää, tarvitset erityisen hyvän valon, jotta sekä näet että tulet nähdyksi.

 

Lapset ja polkupyörän valot

Lasten näkyminen on luonnollisesti erityisen tärkeää. Ongelmana on usein se, että valot unohtuvat päälle kun koululle asti on päästy, joten patterit loppuvat nopeasti. Biltemalla on tähän kuitenkin fiksu ratkaisu! Valikoimassamme on nimittäin lamppuja, jotka sammuvat itse sisäänrakennetun ajastimen avulla.

Pyöränvalojen paristot voivat yleensä parhaiten, jos ne otetaan mukaan lämpimään, ja siksi pikakiinnikkeillä varustettu lamppu on kätevä vaihtoehto. Silloin lampun saa helposti mukaan eikä päädy varkaillekaan.

 

Lisätoiminnot

Pyöräilijä on liikenteessä suhteellisen suojaton, ja siksi on erityisen tärkeää, että muut tienkäyttäjät tietävät, mihin pyöräilijä menossa esimerkiksi risteyksessä. Suuntamerkin antaminen kädellä on itsestään selvä tapa, mutta voi näkyä pimeässä huonosti. Lisäksi tasapainovaikeudet tai hyvin liukas alusta voi tehdä käden irrottamisen ohjaustangosta vaikeaksi. Tällöin kannattaa harkita pyörän taakse asennettavia suuntavilkkuja, jotka turvaavat ajamista liikenteessä.

 

Tarkastaminen

Polkupyörän valojen ehjyys, puhtaus ja paristot kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Tarkasta myös valojen suuntaus niin, etteivät ne eivät häikäise muita tienkäyttäjiä tai jää jonkin varusteen alle.

 

Paristot

Valikoimassamme on pyöränvaloja sekä vaihdettavilla että ladattavilla paristoilla. Ladattavissa paristoissa on eritehoisia vaihtoehtoja, joiden valaisuaika vaihtelee. Osassa valaisimista on useita valaisutiloja, jolloin paristoja voi säästää valitsemalla pienemmän valaisutason. Mieti ennen valaisimen ostamista, mikä vaihtoehto sopii sinun tarpeisiisi parhaiten.