Mistä on joulun tunnelma tehty?

Mistä on joulun tunnelma tehty?

Ulkona pimenee jo ennen kuin matkaa töistä kotiin, mutta piristystä hämärään tuo ajatus siitä, että illalla voi rentoutua ja nautiskella vastaleivotusta, rapsakasta joulutortusta höyryävän kuuman glögin kera. Samalla voi keskittyä vaikkapa takkatulen rauhoittavaan leimuun tai johonkin itselle mieluisaan puuhaan. Päivien ollessa pimeimmillään on sisällä touhuilu ja pienistä hetkistä nauttiminen tärkeämpää kuin ehkä koskaan. Joulu on kerran vuodessa vaan, ja niinpä siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Joulu voi olla toisille meistä enemmänkin rauhoittumisen mielentila, johon liittyy rakkaiden ihmisten muistaminen, askartelu, tunnelmointi ja ihana hääräily ja joulukoristelu kotona tai mökillä.

Lähestyvä juhla on hyvä syy aloittaa kodin koristelu ja tunnelman luominen jo hyvissä ajoin; joulukoristeista saa itse askartelemalla uniikkeja, jouluvalaistuksen suunnitteluun voisi käyttää vaikka kuinka paljon aikaa ja joissakin kodeissa koristeltu kestojoulukuusi on hyvin tavallinen tunnelman luoja jo marraskuussa. Toisille jouluun valmistautuminen käy puolestaan rentoutuen, sen kummemmin koristelematta tai leipomatta. Se joulussa onkin niin mahtavaa, että sitä on lupa viettää juuri kuten itselle parhaiten sopii. Olitpa sitten millainen jouluun valmistautuja tahansa, Bilteman ideat ja tuotteet auttavat sinua onnistumaan varmasti ja edullisesti.

Askartele ja tee itse

Mikään ei luo joulutunnelmaa samalla tavalla kuin itse askarreltu joulukortti ystävältä tai perheenjäseneltä. Kun postiluukusta tipahtaa läheisen omin käsin tekemä kortti, nousee vastaanottajan huulille hymy ja mieleen lämpimiä ajatuksia.

Ovikranssilla tuot joulumieltä paitsi itsellesi, myös naapureille. Tekemällä kranssin itse päästät luovuutesi helposti valloilleen, sillä kranssiin voit lisätä käytännössä mitä ikinä haluat.

jouluaskartelu_950.jpg

Itsetehdyt koristeet tuovat persoonallisuutta myös joulukuuseen. Kokeile vaikka virkata tai näprätä helmistä lumihiutaleita, askarrella kartongista tonttuja, tai koristella sokerimassalla piparkakkuteoksia roikkumaan kuusenoksille. Piparkakkukoristeissa on sekin hyvä puoli, että saat kuusta riisuessasi vielä suun makeaksi.

Jouluaskartelu voi parhaimmillaan saada aikaan suurta oivalluksen, onnistumisen ja aikaansaamisen riemua, eikä sen missään nimessä tarvitse olla vaikeaa tai tehdä isoa lovea lompakkoon. Mitäpä jos tänä jouluna laittaisit ikkunaan tai seinälle itsetehdyn valo-oksakoristeen?

Virittele valoja ja koristele kotia

Ulkona on pilkkopimeää, mutta onneksi sisällä odottaa itse suunniteltu valaistus, joka luo kotiin lämmintä tunnelmaa. Joulu tarjoaakin loistavan syyn askarrella piristystä keskelle vuoden pimeintä aikaa. Monessa kodissa joulunvietto alkaa jouluvalojen ripustamisesta esimerkiksi pihapuuhun, ikkunaan tai parvekkeelle. Valoja voi viritellä jouluiseen asetelmaan myös sisätiloihin.

tähtivalaisimet_950.jpg

Bilteman valikoimassa on tänäkin jouluna lukuisia erilaisia ja edullisia valosarjoja, joita yhdistelemällä voi tehdä mieleisiään valotaideteoksia. Monet niistä soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Tähtivalaisimien valikoimammekin on saanut uusia jäseniä. Miltä kuulostaisi kimaltavan kultainen tai hopeinen tai vaikka tummansininen tähtivalaisin ikkunaan perinteisen punaisen tai valkoisen sijaan?

Tutustu koko jouluvalaistusvalikoimaamme

Ei joulua ilman tonttuja! Oletko enemmän perinteisen joulupukin ystävä, vai tuleeko nurkistasi ja hyllyiltäsi löytymään tänä jouluna vähän modernimpia pyöreänenäisiä partasuita? Joulukoristevalikoimastamme löydät varmasti parhaiten kotiisi sopivat pukit ja tontut.

Katso kaikki hauskat joulupukkikoristeet

Leivo joulun makuja ja pakasta ylimääräiset

Joulun on paitsi askartelun ja valon myös erilaisten makujen ja tuoksujen aikaa. Joululeipomusten työstämisen voi aloittaa jo hyvissä ajoin, koska niitä voi pakastaa ja sulattaa sitten helposti jouluiseen kahvipöytään. Bilteman kotiosastolta saat leivontatarvikkeiden lisäksi erilaiset pakastusta kestävät pussit ja rasiat. Piparkakkujen puolestaan sanotaan säilyvän parikin kuukautta hyvinä ja rapeina peltisessä tai lasitetussa säilytyspurkissa – elleivät ne sitten mene parempiin suihin heti pian leipomisen jälkeen!

Tutustu joulun keittiötarvikkeisiin

Rauhaisa joulu mökillä

Rauhaa ja luontoa, hämäränhyssyä ja rauhallista hääräilyä. Joulutunnelma mökillä voi olla aivan erityinen. Luonnon keskellä pilkkopimeässä valoilla on mitä tärkein tehtävä. Tuiketta, kimmellystä ja lämmintä kajoa luot ripustamalla valoluomuksia ikkunoihin sekä polttamalla tulta takassa, kynttilöissä ja ulkona. Kokeile rakentaa tunnelmallisia ulkotulien jonoja tai asetelmia pitkin pihaa. Niitä on mukava katsella sisältä lämpimän viltin alta.

Kuten kotona, on mökilläkin parasta rakentaa joulua leipomalla ja askartelemalla. Mökin henkeen sopii erityisen hyvin itse taiteiltu himmeli tuvan kattoon roikkumaan. Ulos puun oksille voit puolestaan ripustaa linnuille ruokintapisteitä ja ihailla lintujen leikkiä.

Polta kynttilöitä ja nauti olostasi

Joulu tulee toki vuosittain koristelusta, valosarjoista ja leipomisista huolimatta. Pelkkä kynttilöiden polttaminen, ajan viettäminen läheisten kesken ja höyryävän glögin siemaileminen sohvannurkassa huovan alla mieluisimpien joululaulujen soidessa voi hyvin riittää. Ajatus on tärkein – joulussakin!

Julljus 950x580.jpg

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

5 vinkkiä onnistuneeseen piparkakkutaloon

5 vinkkiä onnistuneeseen piparkakkutaloon

Rakenna unelmiesi piparkakkutalo, se ei ole niin vaikeaa kun voisi kuvitella. Lue meidän vinkit!

Joululahjaideat tekijöille

Joululahjaideat tekijöille

Ovatko lahjaideat hukassa? Joulu kolkuttaa pian ovella, joten keräsimme yhteen ilahduttavia lahjaideoita erilaisille tekijöille

Osta tekokuusi!

Osta tekokuusi!

Tekokuusella on monia etuja perinteiseen kuuseen verrattuna - lue lisää!