Osta tekokuusi - etuja on monia!

Osta tekokuusi - etuja on monia!

Monet meistä ovat joskus olleet ulkona pakkasessa hakemassa kuusta metsästä tai ostamassa sitä kuusikauppiaalta. Joulukuusi on hankala kapine viedä kotiin, se pistelee ja varisee jo ennen kuin ehtii joulukuusenjalkaan. Kun se on vihdoin paikallaan, sitä on hoidettava ja juotettava, mieluiten silloin tällöin sokerin kanssa.

Kysymys aidon kuusen tai tekokuusen välillä jakaa kansan kahtia. Onhan aito joulukuusi, jonka on itse valinnut, tietysti hyvin kodikas. Mutta aidon kuusen vaihtoehto, tekokuusi, on monella tapaa aika ylivoimainen.

Tekokuusen edut

Kauniilla tekokuusella on monia etuja, ja tyytyväisten omistajien lista on pitkä.

Tekokuusen edut

  • Ei tiputa neulasia
  • Ei vaadi hoitoa
  • Ei tarvitse vettä
  • Helppo kuljettaa
  • Helppo koota
  • Kestää useita vuosia
  • Vältyt hyönteisiltä, joita kuusessa usein on

Voisimme jatkaa tekokuusen etujen luettelemista vielä pitkään, mutta uskomme, että olet ymmärtänyt asian. Tekokuusi voi olla hieman kalliimpi kuin aito kuusi, mutta kannattaa muistaa, että tekokuusta voi käyttää useiden vuosien ajan.

Tekokuusi sopii allergiakotiin

Vuotavat silmät tai tukkoinen nenä eivät kuulu jouluun. Monet saavat nämä oireet heti, kun kotiin tulee aito joulukuusi. Tekokuusi on puolestaan muovia, joten se on hyvin ystävällinen allergikoille. Se on siis hyvä vaihtoehto allergiakotiin – tai allergisten vieraiden kyläilypaikkaan. 

Kaipaatko joulun tuoksua?

Monille kuusen tuoksu kuuluu jouluun, eivätkä he voi kuvitella joulua ilman sitä. Mutta on olemassa muitakin tapoja täyttää talo tuoksuvalla joululla. Voit esimerkiksi ostaa tuoksukynttilöitä, joissa on joulun tuoksu. Voithan myös tehdä omia kanelitankoja ja ripustaa niitä tuoksumaan. Eräs vaihtoehto on täyttää talo tuoksuvilla joululeivonnaisilla – piparkakut tuoksuvat aina taivaalliselta!

Kätevä ja pitkäaikainen

Tekokuusi on todellakin investointi, koska sitä ei tarvitse ostaa joka vuosi. Sen voi myös hakea ja koristella joulupalloilla hyvällä omallatunnolla juuri silloin kuin haluat. Sen kanssa ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, että neulaset alkavat varista ennen jouluaattoa, vaan se näyttää yhtä kauniilta koko ajan.

Vietätkö joulun yleensä mökillä? Silloin voi tuntua hankalalta hankkia kasteltava ja hoidettava joulukuusi, koska et ehkä ole paikalla kovin montaa päivää tai tulet ja menet epäsäännöllisen säännöllisesti. Mökkijoulua voi viettää hyvinkin tekokuusen kanssa, sillä sitä tarvitse hoitaa, eikä sinun tarvitse potea huonoa omaatuntoa, kun kuusiparka seisoo tiputtelemassa neulasiaan, kun et ole edes paikalla. 

Täältä löydät kauniit tekokuusemme

Sisäänrakennettu valaistus

Joulukuusen koristeet ja valot ovat joulukuusen tärkeimpiä ja henkilökohtaisimpia asioita. Kaikilla meillä on suosikkikoristeemme, jotkut ovat saattaneet periytyä sukupolvien takaa ja toiset vain ovat lähellä sydäntämme. Joulukuusen valot ovat myös tunnelmanluojia ja luovat yhdessä koristeiden kanssa taianomaista joulutunnelmaa.

Jokainen, joka on koskaan asentanut joulukuusen valoja, tietää, että se voi vaatia melko lailla hermoja ja olla jopa tuskallista, kun kesken kaiken takertuu oksista törröttäviin neulasiin. Osassa tekokuusista tämä ongelma on ratkaistu, sillä niissä on valot valmiina. Varsin kätevää, vai mitä?

Jouluvalot sisäkäyttöön

Joten toivota joulu tervetulleeksi tekokuusen kanssa, et tule katumaan sitä!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuka on joulupukki?

Kuka on joulupukki?

Missä joulupukki asuu ja kuka hän on? Olemme syventyneet joulupukin myyttiseen perinteeseen ja yrittäneet antaa vastauksia siihen, kuka hän todella on.

Tee oma joulukalenteri

Tee oma joulukalenteri

Tee meidän opastuksella upea joulukalenteri joka sisältää lahjoja perheenjäsenille.

5 vinkkiä pimeän kauden valaisemiseen

5 vinkkiä pimeän kauden valaisemiseen

Syksy ja talvi tuovat mukanaan pimeyden. Piristystä synkkään aikaan luo onneksi ulkovalaistus.