Kuntosalilaitteet kotiin – treenaus onnistuu helposti myös kotioloissa

Kuntosalilaitteet kotiin – treenaus onnistuu helposti myös kotioloissa

Eikö huvita lähteä kuntosalille? Kuluttaako edestakainen matka liikuntapaikalle liikaa aikaa? Ei hätää, kuntosalin voi tuoda kotiin! Omalla kotikuntosalilla voit vetää tiukkoja treenejä juuri silloin kun sinulle sopii – ilman paikasta toiseen siirtymisen ja muiden stressitekijöiden aiheuttamia huolia.

Kotikuntosalin voi tehdä isoon tai pieneen tilaan, ja se voi olla treenipaikka, jossa on useita erilaisia laitteita tai vain muutama kätevä kuntoiluväline. Rajallisesta tilasta huolimatta kotiinkin saa oikeilla perushankinnoilla ja sopivalla sisustuksella hyvin toimivan ja tehokkaan kuntoilupaikan.

Treenivälineet ja -vaatteet kotikuntosalille

Treeneihin saa vaihtelua tekemällä erilaisia voimaharjoituksia treeni- tai joogamatolla ja käyttämällä erilaisia välineitä, kuten kahvakuulia, treenikuminauhoja, erilaisia painoja sekä jumppapalloa.

Suositut ja monipuoliset kahvakuulat ovat must-treenivälinehankinta kotikuntosalille. Niiden avulla voit esimerkiksi kehittää reaktiovoimaa, lihasvoimaa, kestävyyttä ja kuntoa, polttaa kaloreita, parantaa ryhtiä ja harjoittaa tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Kun olet vahvempi, jaksat ihan tavallistakin arkielämää paremmin, eivätkä esimerkiksi täpötäydet kauppakassit tunnukaan enää niin painavilta. Laukussa säilytettävä käsipainosarja ja sängyn alle säilöön sujahtava stepperi tuovat variaatiota harjoitteluusi.

Tehokas treenikuminauha eli vastuskuminauha on kätevä tapa lisätä voimaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Treenaa koko kehoa käyttämällä apuna esimerkiksi ovenkahvaa. Jos haluat treenata ulkona, nauhan voi kiinnittää vaikkapa puun oksaan. Treenikuminauhoissa on eri vastusluokkia, joten pystyt harjoittamaan kaikki lihasryhmät tehokkaasti kotikuntosalilla. Kevyen vastusnauhan voi helposti ottaa myös mukaan vaikkapa työmatkalle.

Jos kotikuntosalillasi on riittävästi tilaa, treenipenkki tai kuntopyörä ovat hyviä hankintoja. Ne auttavat ylläpitämään voimaa ja kuntoa tehokkaasti. Treenipenkkiin löydät meiltä myös sopivat levypainot sekä mutkatangon. Mikäli haluat treenata omalla pyörälläsi sisällä, valitse vankkarakenteinen harjoitusteline, johon voit kiinnittää pyörän. Teline sopii pyöriin, joiden vannekoko on 26–29 tuumaa.

Hyvien kuntoiluvaatteiden tulee olla ennen kaikkea mukavat ja toiminnalliset, eikä tyylikkyydestäkään ole mitään haittaa. Valikoimastamme löydät hengittävät ja hyvin istuvat vaatteet, joissa on ilo liikkua. Esimerkiksi naisten treenitoppi ja miesten treenishortsit siirtävät materiaalinsa ansiosta kosteuden pois iholta. Tutustu naisten treenivaatteisiin tai miesten treenivaatteisiin – löydät erinomaisia vaihtoehtoja sekä kotikuntosalille että ulkotreeneihin!

66018

Älä unohda rentouttavaa joogaa ja kehonhuoltoa

Jooga on oivallinen tapa lisätä kehon liikkuvuutta, parantaa kehonhallintaa sekä rentouttaa mieltä. Kätevä joogasetti ympäristöä säästävästä korkkimateriaalista sopii joogaamiseen niin kotona kuin matkoillakin. Maton tausta on pinnoitettu TPE:llä, joten matto pysyy hyvin paikallaan. Joogasettiin kuuluu myös hierontapallo, joka auttaa laukaisemaan lihasjännityksiä ja stimuloi verenkiertoa, sekä joogatiili, jonka avulla myös vaativammat jooga-asennot onnistuvat. Matto toimitetaan laukussa, jonka voi napata mukaan minne vain.

Joogarulla on oivallinen väline hierontaan, palautumiseen, venyttelyyn ja rentoutumiseen, sillä se tehostaa verenkiertoa ja lievittää lihassärkyä. Kova hierontarulla hieroo tehokkaasti ja nopeuttaa palautumista. Hierontarulla sopii hyvin syvähierontaan, joka rentouttaa jännittyneitä lihaksia. Myös piikkimattoa ja piikkityynyä kannattaa kokeilla verenkierron tehostamiseen ja rentoutumiseen. Piikkityynystä voit löytää hyvän keinon esimerkiksi jännityspäänsäryn hoitoon.

Vinkkejä toimivan ja motivoivan kotikuntosalin tekemiseen

  • Kannattaa panostaa viihtyisyyteen, jotta motivaatio pysyy yllä. Nasevat ja kannustavat iskulauseet, viherkasvit, kauniit taulut tai televisio sopivat usein tällaiseen ympäristöön.
  • Kuntoilutilaan asennetuista peileistä voi seurata treenaustaan ja varmistaa, että harjoitteet tulee tehtyä oikein. Lisäksi ne antavat tilaan lisää valoa.
  • Välineet saa säilytettyä kotona helposti ja tyylikkäästi hyvässä hyllykössä ja kätevissä koukuissa.
  • Kotikuntosalin jonkun pinnan voi myös maalata liitutaulumaalilla, ja siihen voi merkitä osatavoitteitaan taululiiduilla. Se sopii myös lasten piirtelytauluksi. Näin kotikuntosalista voi hyötyä koko perhe.
  • Muista pitää taukoa treenaamisen lomassa ja huolehtia riittävästä nesteytyksestä! Valikoimastamme löydät astianpesukoneen kestävät, BPA-vapaat juomapullot.
  • Treenaaminen on hauskempaa musiikin tahtiin. Hanki treenikaveriksi tehokas bluetooth-kaiutin tai langattomat nappikuulokkeet.
  • Mikäli treenaat viileässä varastossa, huolehdi kylmemmillä ilmoilla riittävästä lämpötilasta konvektorilämmittimellä, öljytäytteisellä lämpöpatterilla tai lämpöpuhaltimella.