Ökad frihet med ett hemmagym

Ökad frihet med ett hemmagym

Hemmagym kan vara både små och stora, utrustade med tunga maskiner eller med ett gäng praktiska redskap. Trots ett begränsat utrymme, så kan du med rätt grundutrustning och inredning få till riktigt bra träningspass med små medel.

Variera din träning med olika styrkeövningar på träningsmatta och ta hjälp av redskap som kettlebells, fitnessband, hantlar eller gymboll. Med hjälp av en bra förvaringshylla och krokar så kan redskapen förvaras både praktiskt och snyggt. En annan investering kan även vara att införskaffa en träningscykel så att även konditionen kan tränas upp.

Tips på hur du inreder ett funktionellt och motiverande hemmagym:

  • Se till att du trivs med ditt träningsrum så att du får motivation till att träna. Peppande citat, gröna växter, tavlor eller en tv kan vara bra inslag.
  • Montera upp speglar – dels för att du ska kunna se dig själv och att övningarna görs rätt, men även för att få en bredare belysning.
  • Måla en yta med vår tavelfärg där delmål för din träning kan skrivas upp med hjälp av tavelkritor. Ytan kan även användas som rittavla för barnen och på så sätt kan gymmet både bli ett lekrum för hela familjen.