Lapsen muutto pois kotoa mahdollistaa vanhemmille uuden elämänvaiheen – 5 remonttivinkkiä kodin uudistamiseen

Lapsen muutto pois kotoa mahdollistaa vanhemmille uuden elämänvaiheen – 5 remonttivinkkiä kodin uudistamiseen

Se odotettu ja pelätty päivä tulee vääjäämättä. Ja se muuttaa arjen pysyvästi. Lapsen poismuutto kotoa on tunteikas muutos vanhemmille, jotka jäävät haikeina muistelemaan lapsen ensiaskeleita, ensimmäistä irronnutta hammasta ja ensimmäistä koulupäivää. Toisaalta omille siivilleen nouseva nuori antaa vanhemmille suunnattomasti ylpeyden ja ilon aiheita.

Uusi elämänvaihe tuo vanhemmille myös vapautta: se antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uudistaa kotia. Keräsimme yhteen remonttivinkit, joiden avulla lapsen huoneen päivittäminen uuteen tarkoitukseen onnistuu helposti.

Kun viimeinenkin muuttolaatikko on kannettu sisään lapsen uuteen kotiin, yksi elämänvaihe on tullut päätökseensä. Tämä on usein kovempi paikka vanhemmille kuin nuorelle. Uusiksi menneistä arjen palasista voi olla vaikea koota jälleen eheää kokonaisuutta. Mitä jää jäljelle, kun lapsi ei enää olekaan elämän keskipiste? Tarvitaanko minua enää mihinkään? Kaikenlaiset tunteet ja ajatukset ovat suuren muutoksen edessä odotettavia ja täysin sallittuja. Tärkeintä on antaa itsellään lupa surra yhden merkityksellisen aikakauden päättymistä. Samalla voi kuitenkin kannustaa lasta ottamaan askeleita kohti itsenäistä elämää ja tarjota hänelle matkan varrella tukea silloin, kun hän sitä tarvitsee. Niitä hetkiä tulee varmasti.

Nuoren lähtö kotoa tuo mukanaan myös uudenlaisen vapauden. Se herättää kysymyksen siitä, mitä lapsen tyhjilleen jääneelle huoneelle pitäisi tehdä. Lapsen poismuuton jälkeen kotiin kannattaa tehdä muutoksia. Lapselta vapautunut huone kannattaa ottaa uuteen käyttöön vähitellen. Tilalle voi tehdä esimerkiksi vieras- tai työhuoneen, kirjaston, harrastenurkkauksen tai mistä ikinä oletkaan vuosien saatossa haaveillut. Huoneen päivittäminen onnistuu yksinkertaisilla keinoilla!

5 remonttivinkkiä tyhjäksi jääneen huoneen uudistamiseen

1. Kunnolliset remonttityökalut sujuvoittavat uudistuspuuhia

Ennen kuin ryhdyt remontoimaan huonetta, tarkista, että sinulta löytyy tarvittavat työkalut ja remonttitarvikkeet. Biltemasta löydät oikeanlaiset välineet niin suureen kuin pieneenkin uudistusprojektiin. Valikoimastamme löydät esimerkiksi porakoneet, vasarat, sahat, mittanauhat, vatupassit, ruuvit ja kiinnitystarvikkeet, maalit, teipit, tikkaat sekä suojavarusteet.

maalaaminen_950.jpg

2. Uutta ilmettä huoneeseen seinien maalauksella tai tapetoinnilla

Tyhjäksi jääneen huoneen saa uudistettua kätevästi maalaamalla tai tapetoimalla seinät. Minkä värisestä huoneesta olet aina haaveillut? Nyt on aika tarttua maalitelaan ja toteuttaa villeimmätkin unelmat. Tai ehkä haluat tuoda huoneeseen rauhaa seesteisellä värimaailmalla? Mitä ikinä haluatkaan saada aikaan, Biltemasta löydät kaikki tarvittavat maalaustarvikkeet ja -välineet sekä laadukkaat tapetointivälineet.

3. Käytännöllinen säilytysratkaisu pitää yllä järjestystä

Tyhjilleen jäänyt huone tuo kotiin myös lisää säilytystilaa – ja sitähän ei voi koskaan olla liikaa. Hyllyjärjestelmät ja säilytyshyllyt pitävät vieras-, työ- tai harrastehuoneeksi muuttuvan tilan järjestyksessä. Kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa, huone pysyy siistinä. Harrastusvälineet tai toimistotarvikkeet löytyvät nopeasti, kun hankit niille kannelliset säilytyslaatikot. Kodikkuutta ja käytännöllisyyttä huoneeseen tuo pehmustettu rahi, jonka irrotettavan istuimen alla on säilytystila. Meriheinäkori on trendikäs sisustuselementti, joka sopii myös erilaisten tavaroiden säilytykseen.

lyhty_950.jpg

4. Lämmintä tunnelmaa huoneeseen kuin huoneeseen

Tunnelman luominen uudistettuun huoneeseen onnistuu helposti. Erilaiset huovat, lampaantaljat, tuoksukynttilät tai lyhdyt tekevät niin vieras- kuin kirjastohuoneestakin kodikkaan. Arjen luksusta huoneeseen tuo pöydälle asetettava tyylikäs etanolikamiina, josta ei tule savua, nokea eikä hajua. Kuvioitu puuvillamatto pehmentää tunnelmaa, ja kierrätetystä lasista valmistetut maljakot toimivat kauniina yksityiskohtina vaikkapa kirjahyllyssä.

kehykset_950.jpg

5. Kehystetyt valokuvat herättävät muistot eloon

Kun lapsi muuttaa pois kotoa, ihanat muistot eivät kuitenkaan häviä minnekään. Monet muistoista on ikuistettu myös valokuviin. Tyhjäksi jäävän huoneen voikin sisustaa elämän varrella otetuilla perhevalokuvilla. Biltemasta löydät erikokoisia mustaksi tai valkoiseksi maalattuja valokuvakehyksiä, joissa lämpöiset muistot pääsevät oikeuksiinsa. Valokuvahylly on myös kätevä tapa pitää valokuvia ja muita tärkeitä muistoja kauniisti esillä.


Tai ehkäpä lapsen vanha huone voisi toimia jatkossa kuntoilutilana? Koronaviruksesta johtuen kuntosalille lähteminen voi aiheuttaa monelle päänvaivaa, mutta onneksi kuntosalin voi tuoda myös kotiin!