Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Auton akkulaturit

Akkulaturien osto-opas – tee auton akulle ylläpitolataus halvalla ja turvallisesti

Onko autosi usein pysäköitynä pitkään tai ajatko vain lyhyitä matkoja? Auton akku latautuu ajon aikana, mutta jos et käytä autoasi kovin usein tai ajat vain lyhyitä matkoja, auton akku ei ehdi latautua kunnolla. Yksi ratkaisu voi olla hankkia auton akuille tarkoitettu akkulaturi. Bilteman valikoimassa on akkulatureita sekä autojen että moottoripyörien akuille.

Lähde liikkeelle tarpeistasi

Onko akkulaturia tarkoitus käyttää ylläpitolataukseen, tyhjentyneen akun lataamiseen, apukäynnistämiseen vai kaikkiin kolmeen? Ennen kuin valitset akkulaturin, sinun on yksilöitävä tarpeesi ja sinulle hyödyllisimmät ominaisuudet. Markkinoilla on nimittäin nykyisin runsaasti erilaisia akkulatureita. Osa niistä on yksinkertaisia, ja osassa taas on monia erilaisia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten apukäynnistin ja ylilataussuojaus.

Akun tyyppi on yksi ratkaiseva tekijä

Millainen auton akku sinulla on? Joitain akkulatureita ei voi käyttää joidenkin auton akkujen lataamiseen, joten sinun pitää selvittää, minkä tyyppinen akku autossasi on. Yleisimmät akkutyypit ovat lyijyakut, AGM-akut, EFB-akut, geeliakut ja litiumakut.

Akkulaturin latausnopeus

Akkulaturin käyttötapa määrittää sen, miten monta ampeeria tarvitset. Alle 5 ampeeria antava akkulaturi lataa auton akun hitaasti, mikä toimii hyvin, jos tarkoituksena on tehdä auton akulle ylläpitolataus. Kun teet auton akulle ylläpitolatauksen, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, käynnistyykö auto vai ei.
Jos sen sijaan haluat ladata akun nopeasti, tarvitset akkulaturin, jonka ampeeriluku on suurempi – yli 5 ampeeria. Jotkin akkulaturit, joiden ampeeriluku on suurempi, voivat myös toimia apukäynnistimenä tarvittaessa.