Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Lyijyakut

Bilteman lyijyakut ovat huoltovapaita ja venttiilisäätöisiä. Lyijyakut ovat käyttökelpoisia, koska niitä voidaan käyttää monissa eri sähkölaitteissa ja ne voivat varastoida paljon energiaa. Niitä voi käyttää muun muassa taskulamppujen, lelujen, ruohonleikkurien, hätävalaistuksen, hälytysjärjestelmien, sähköaitojen, rehunlevittimien ja kassajärjestelmien virtalähteenä. Lyijyakut ladataan tavallisilla auton akuille tarkoitetuilla latureilla tai moottoripyörälatureilla, joiden jännite on 6 V / 12 V.

Käyttökohteita

Lyijyakkuja voidaan käyttää sekä jaksoittaisessa latauksessa että ylläpitolatauksessa.

Jaksoittainen lataus

Jaksoittaista latausta käytetään, kun akusta otetaan runsaasti tehoa, ja virtalähteenä laitteissa, jotka edellyttävät akun jatkuvaa lataamista ja purkautumista. Mahdollisia käyttökohteita ovat esimerkiksi ladattavat lelut, matkapuhelimet tai golfkärryt.  Lyijyakku on ladattava uudelleen heti tällaisen käyttökerran jälkeen.

Ylläpitolataus

Ylläpitolataus on heikompi ja hitaampi lataus, joka sopii käytettäväksi, kun akkua käytetään tavallisen virransyötön keskeytyessä.

Jos haluat, että lyijyakku on jatkuvasti käynnistysvalmis hätätilanteessa käytettäväksi, sen pitäisi olla jatkuvasti latauksessa. Latausvirran tulisi tällöin olla 5 % akun kapasiteetista.

Kierrätä akku

Käytetyt lyijyakut ovat vaarallista jätettä, ja siksi ne on toimitettava kierrätyskeskukseen tai uuden akun myyjälle hävitettäväksi oikealla tavalla.
Ennen kuin toimitat akkuja keräyspisteeseen, tarkista, mitä oman alueesi määräykset ja ohjeet sanovat vaarallisen jätteen hävittämisestä.