Pukeudu oikein metsälle ja kalaan

Pukeudu oikein metsälle ja kalaan

Vaatteita metsälle

Metsästyskaudella Pohjoismaissa on usein kylmää ja märkää, ja se asettaa tietysti omat vaatimuksensa metsästysvaatteille.

Saaliin saamiseen voi tunnetusti mennä jonkin aikaa, ja päivät ulkona voivat olla pitkiä. Pitkien päivien aikana sää voi muuttua yllättäen vaikka lämmittävästä auringonpaisteesta tummiin pilviin ja vesisateeseen. Siksi on tärkeää, että olet pukeutunut oikein mahdollisten yllätysten varalta, ja paras tapa on kerrospukeutuminen. Valitse lämmittävä keskikerros ja vedeltä ja tuulelta suojaavaa kuorikerros päivän metsästysmuodon mukaan: jos istut suurimman osan päivästä paikallasi, eli olet passissa, voit valita villapaidan ja sen päälle sadevaatteet. Jos taas liikut paljon, eli kuulut ajajiin, tarvitset fleecen ja erätakin, jotka hengittävät ja siirtävät liian lämmön ja kosteuden vaatteiden sisältä.

Täältä löydät laajan valikoiman alusasuja, fleecetakkeja ja ulkoiluvaatteita

Metsästysvaatteet onnistuneeseen jahtiin

Metsällä ollessasi on tietysti tärkeää, että vaatteesi sulautuvat ympäristöön, jotta saaliisi ei havaitsisi sinua. Passissa kannattaa siis käyttää maastopukua, joka minimoi näkyvyytesi metsässä. Voit myös käyttää piiloutumiseen naamiointiverkkoa.

Vaatteiden materiaalilla voi olla suuri merkitys, kun liikut metsästyksen aikana. Valitse vaatteet, jotka eivät kahise, kuten harjatusta trikoosta valmistettu metsästys- ja vapaa-ajan takki. Lisäksi se on hengittävä ja vedenpitävä.

Aurinkoisina päivinä metsästyslakki auttaa suojaamaan päätäsi, eikä aurinko häikäise, kun tähtäät aseellasi tai etsit eläimiä

Löydä suosikkisi eri malliemme joukosta

Vaatteita kalastukseen

Aivan kuten metsästyspäivä, myös kalastuspäivästä voi tulla pitkä, ja paikallaan olo voi saada herkästi palelemaan. Kalan nappaamista odoteltaessa aika voi kulua hitaasti, joten hyvän mielen ja kärsivällisyyden ylläpitämiseksi on tärkeää, että olet pukeutunut kunnolla. Koskaan ei saisi tulla kylmä, ja vaatteita pitäisi olla helppo riisua, jos tulee liian lämmin.

Vaatteet olisi hyvä valita sen mukaan, kuinka aktiivinen kalastustapasi ja -tyylisi on. Jos harrastat aktiivisempaa kalastusta, jossa liikut ja saatat jopa hikoilla, on tärkeää, että vaatteet hengittävät ja siirtävät kosteuden pois. Valitse synteettinen tai villainen aluskerrasto, joka pitää olosi lämpimänä ja kuivana. Sen päälle voit pukea fleecepuseron, joka myös siirtää kosteutta ja pitää sinut lämpimänä. Valitse kuorikerrokseksi erätakki, joka on tuulen- ja vedenpitävä sekä hengittävä.

Täältä löydät laajan valikoimamme alusasuja, fleecetakkeja ja ulkoiluvaatteita

Aktiivisuutesi ratkaisee kalastusvaatetuksen

Jos pysyttelet lähinnä paikallasi kalastaessasi, kuten pilkillä, fleecetakki kannattaa korvata villapuserolla. Villa pitää lämpimänä, vaikka keho ei tuottaisi ylimääräistä lämpöä. Nyt myöskään uloimman kerroksen hengittävyys ei ole niin tärkeää, koska pois siirrettävää kosteutta ei ole kovin paljon.

Ympäri vuoden käytettävät kahluuhousut ovat myös hyvä idea kalastusretkelle, sillä ne estävät jalkojen kastumisen jalkateristä vyötärölle asti. Kuumina päivinä on hyvä ottaa mukaan lierihattu, lippalakki ja kalastuslasit, jotka suojaavat voimakkaalta auringonpaisteelta. Ja mitä kalastus olisikaan ilman kalastusliiviä, jonka taskuissa säilytät tärkeitä tavaroitasi?

Laaja valikoimamme kalastusvaatteita

Lähde siis nauttimaan pohjoismaisesta luonnosta sen monessa eri muodossa – se tarjoaa ympäri vuoden uutta mielenkiintoista tekemistä sekä aktiviteetteja ja seikkailuja koko perheelle. Ja muistathan tärkeimmät neuvot, eli pukeudu sään mukaan ja suosi kerrospukeutumista!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yosemite-ulkoiluvaatteet monipuoliseen vapaa-aikaan

Yosemite-ulkoiluvaatteet monipuoliseen vapaa-aikaan

Lue artikkeli ja tutustu paremmin Yosemite-ulkoiluvaatevalikoimaamme!

Tutustu valikoimaamme

Tutustu valikoimaamme

Löydä ulkoiluvaatteesi uudesta Yosemite-mallistosta!

Pukeudu kerroksittain

Pukeudu kerroksittain

Useimpia aktiviteetteja luonnossa yhdistää yksi asia: niihin kannattaa pukeutua kerrospukeutumista noudattaen.