Lähde jahtiporukan matkaan

Lähde jahtiporukan matkaan

Metsästyskaudella pohjoismainen ilmastomme tarjoilee usein sadetta ja ilma voi olla kylmä, mikä asettaa metsästysvaatteillesi omat vaatimuksensa.

Jahtipäivä voi venähtää pitkäksi, ja jotta pysyt lämpimänä koko päivän, kannattaa suosia kerrospukeutumista. Vaatekerran olisi hyvä koostua lämmittävästä aluskerroksesta ja sen päälle puettavasta lämpimämmästä fleecetakista. Tärkein osa metsästyspukeutumista on uloin kerros eli kuorikerros. Sen pitää olla tuulenpitävä ja vettähylkivä sekä sulautua ympäristöön, jossa aiot metsästää. Ota siis lähtökohdaksi luonto ja juuri se ympäristö, jossa metsästät, kun valitset metsästysvaatteita.

Lue lisää metsäpäivään ja kalastusreissulle varustautumisesta alta löytyvästä artikkelista.

Pue oikeat varusteet metsälle ja kalaan

Muista nämä, kun olet metsästämässä:

• Liiku rauhallisesti ja äänettömästi, ja vältä liiallista kosketusta matalalla oleviin oksiin ja kahisuttamasta pensaita ja kasvillisuutta liikaa.
• Etsi istumapaikka, joka on muutaman metrin maanpinnan yläpuolella. Näin saat paitsi paremman yleiskuvan ympäröivästä maastosta, se on myös hyväksi oman turvallisuutesi kannalta.
• Jos olet menossa hirvipassiin, yritä välttää kävelyä avoimilla paikoilla, joissa eläimet voivat nähdä tai kohdata sinut.
• Varaa aikaa passipaikalle siirtymiseen. Kiirehtiessäsi alat hikoilla ja silloin ihmisen tuoksu vahvistuu, mikä voi karkottaa eläimet.
• Jos sinun on tehtävä tarpeesi metsästyksen aikana, on tärkeää, että peität sen mahdollisimman pian, jotta eläimet eivät saa siitä vainua.
• Käytä aistejasi ja terästä kuuloasi: jos kuulet oksan katkeavan, se voi tarkoittaa, että eläin on lähestymässä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pue oikeat varusteet kalaan

Pue oikeat varusteet kalaan

Jos lähdet mielelläsi veneilemään tai rannalle kalastamaan, on tärkeää, että pukeudut asianmukaisiin kalastusvaatteisiin.

Vapaa-ajan vaatteet Biltemalta

Vapaa-ajan vaatteet Biltemalta

Meiltä löydät vapaa-ajan vaatteet kaikkiin tilaisuuksiin. Tutustu laajaan valikoimaamme ja valitse suosikkisi.

Pue oikeat varusteet vaellukselle

Pue oikeat varusteet vaellukselle

Jotta voisit nauttia vaelluksesta täysin siemauksin olosuhteista ja vuodenajasta riippumatta, on tärkeää, että olet pukeutunut vaellukselle oikein.