Suuntaa kalastusretkelle

Suuntaa kalastusretkelle

Jos lähdet mielelläsi veneilemään tai rannalle kalastamaan, on tärkeää, että pukeudut asianmukaisiin kalastusvaatteisiin.

Ensinnäkin vaatetuksen määrää tietenkin vuodenaika sekä ilman ja veden lämpötila. Jos olet innokas ja kokenut kalastaja, tiedät myös, että kalastus vaatii usein kärsivällisyyttä ja joskus jopa useiden tuntien odottelua ja paikallaan olemista. Silloin on tärkeää, että sinulla on säähän sopivat vaatteet, jotta et kastu tai ala palella.

Kalastusvaatteiden tulisi koostua useista kerroksista. Tarvitset siis lämmittävän aluskerroksen ja sen päälle fleecetakin tai paksumman villapaidan. Sää ja sijaintisi määrittävät, millainen puolestaan uloimman kerroksen kannattaisi olla. Erätakki ja erähousut, jotka suojaavat tuulelta ja vedeltä, ovat aina hyvä ratkaisu, ja jos aiot seistä vedessä, kannattaa tietysti käyttää kahluuhousuja ja kumisaappaita.

Kalastusvinkkejä aloittelijoille

• Valitse kalastukseen sopiva aika päivästä. Viileällä säällä kalat pysyttelevät lähellä veden pintaa, ja lämpimämpinä päivinä ne viihtyvät parhaiten pohjan lähellä.
• Valitse oikea ja helppokäyttöinen vapa.
• Valitse oikeanlainen viehe. Mieti, mitä kalaa aiot pyytää: vieheen tulisi muistuttaa ruokaa, jota kala tavallisesti syö.
• Dokumentoi saaliisi: kun kala nappaa, kirjoita ylös päivämäärä ja välineet, joita käytit, missä kalastit ja mihin aikaan päivästä.

Lue lisää hyviä kalastusvinkkejä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pue oikeat varusteet vaellukselle

Pue oikeat varusteet vaellukselle

Jotta voisit nauttia vaelluksesta täysin siemauksin olosuhteista ja vuodenajasta riippumatta, on tärkeää, että olet pukeutunut vaellukselle oikein.

Tutustu valikoimaamme

Tutustu valikoimaamme

Löydä ulkoiluvaatteesi uudesta Yosemite-mallistosta!

Pue oikeat varusteet metsäretkelle

Pue oikeat varusteet metsäretkelle

Tutkiskele, mitä metsä tarjoaa – oikein pukeutuneena.