Kokeile polkujuoksua!

Kokeile polkujuoksua!

Moni haluaa päästä ulos luontoon kuntoilemaan ja lenkkeilemään. Mutta miksi juosta vain pitkin metsän laitaa kulkevalla kuntoradalla? Poikkea radalta tai tavallisesti juoksemaltasi tieltä metsään ja kokeile polkujuoksua! Sammalen ja havun tuoksu sekä lintujen sirkutus tuovat treenaukseesi paljon lisäenergiaa. Kokeile – et tule katumaan!

Useita etuja

Kun juokset vaihtelevilla alustoilla, sykkeesi nousee automaattisesti, vaikka et varsinaisesti lisäisikään tempoa. Polkujuoksussa täytyy jatkuvasti vaihdella nopeutta ympäristössä vastaan tulevien luonnollisten esteiden mukaan. Näin saat samalla luonnollista intervalliharjoittelua, mikä parantaa osaltaan kuntoasi.

Polkujuoksu on monipuolinen ja vaihteleva harjoitusmuoto keholle. Vaihtelu stimuloi aivoja, ja samalla keho ei altistu liian yksipuoliselle rasitukselle. Polkujuoksijoilla onkin harvemmin rasitusvammoja kuin lenkkeilijöillä, jotka juoksevat tasaisella alustalla. Polkujuoksussa useat kehon lihakset pääsevät töihin, erityisesti jalkalihakset, mutta myös yläkropan lihakset, jotka tukevat ryhtiäsi ja ehkäisevät selkäkipujen syntymistä.

Tasapainoharjoittelua

Tasapainon ja koordinaation harjoittaminen onnistuu metsässä loistavasti. Tuo juoksuun variaatiota tasapainoilemalla liikkeessä kantojen tai kaatuneiden puunrunkojen päällä. Tasapainomme huononee usein iän myötä, joten sen harjoittaminen on hyväksi silloin tällöin.

Pukeudu oikein

Polkujuoksun aloittaminen ei vaadi suurempaa rahanmenoa, vaan tavalliset treenivaatteet sopivat siihen oikein hyvin. Voi kuitenkin olla hyvä, että vaatteet kestäisivät vähän kovempaakin menoa, sillä roiskuva rapa ja vasten iskeytyvät oksat tahrivat ne varmasti. Pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut puolestaan estävät naarmujen syntymisen iholle.

Tutustu valikoimaan

Tutustu valikoimaan

Meiltä löydät laajan valikoiman treenivaatteita ja -varusteita.

Tutustu
6 vinkkiä kuntoilun aloittamiseen

6 vinkkiä kuntoilun aloittamiseen

Helpota treenaamisen aloittamista vinkkiemme avulla.

Lue lisää
Kuntoilu 2020

Kuntoilu 2020

Tutustu sesongin kuntoiluvalikoimaan.

Selaa