Ge traillöpning en chans!

Ge traillöpning en chans!

Många vill komma ut i naturen under träningspasset. Men varför nöja sig med att springa bredvid skogen? Vik av från stigen eller vägen du löper på i vanliga fall, och ge dig in i skogen! Doften av mossa och barr och ljudet av fågelkvitter kommer att ge dig massor av energi till ditt träningspass. Du kommer inte att ångra dig!

Många fördelar

Att springa på varierande underlag gör att din puls automatiskt ökar utan att du ökar tempot. Naturliga hinder som du stöter på under din runda gör också att du hela tiden måste anpassa tempot efter din omgivning. Detta skapar naturliga intervaller i din träning, vilket förbättrar din kondition. 

Terränglöpning utsätter kroppen för väldigt varierande träning. Variationen stimulerar hjärnan, men den gör också att kroppen ute utsätts för lika enformig belastning. Detta resulterar i att det är ofta mindre vanligt med belastningsskador hos traillöpare än hos löpare som springer på platt underlag. Många av kroppens muskler får jobba under ett löppass i skogen. Det gäller framför allt benmusklerna, men även muskler i överkroppen som bidrar till bättre hållning och förebygger ryggont. 

Balansträning

Att träna balans och koordination i skogen passar perfekt. Variera löpningen med inslag av att gå balansgång på stockar eller nedfallna träd. Balansen är något som ofta försämras med stigande ålder, och som kan vara bra att träna då och då. 

Klä dig rätt 

För att börja med traillöpning krävs inga stora investeringar. Vanliga träningskläder går utmärkt att använda även under skogsrundan. Däremot kan det vara bra att tänka på att ha kläder som tål lite stryk. Lera som stänker och kvistar som slår emot är vardag för en traillöpare. Det kan också vara bra att tänka på att ha både långbyxor och långärmad tröja för att undvika skador på huden. 

Tutustu valikoimaan

Tutustu valikoimaan

Meiltä löydät laajan valikoiman treenivaatteita ja -varusteita.

Tutustu
6 vinkkiä kuntoilun aloittamiseen

6 vinkkiä kuntoilun aloittamiseen

Helpota treenaamisen aloittamista vinkkiemme avulla.

Lue lisää
Kuntoilu 2020

Kuntoilu 2020

Tutustu sesongin kuntoiluvalikoimaan.

Selaa