6 vinkkiä kuntoilun aloittamiseen

6 vinkkiä kuntoilun aloittamiseen

Useimmat tietävät, että kuntoilu parantaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Monesti halutaan, että kuntoilu on rutiininomaista ja tapahtuu vähintään pari kertaa viikossa. Välillä kuitenkin erilaiset esteet, kuten ajanpuute, väsymys, sairastuminen tai loukkaantuminen, voivat estää treenaamisen. Kuntoilu ei ole tarkoitettu ainoastaan heille, jotka haluavat pudottaa painoa tai treenaavat maratonia varten. Liikunta tuottaa kaikille hyvää mieltä monista syistä. Me Biltemassa haluamme inspiroida sinua aktiivisempaan elämään ja kuntoilun aloittamiseen, sillä se on myös hauskaa!

Iloa ja energiaa tuova harjoittelu on avain menestykseen

Olipa tavoitteenasi sitten saada hyvää oloa arkeen, parantaa terveyttäsi, kasvattaa voimaa ja nopeutta tai pudottaa painoa, tulisi kuntoilua priorisoida ainakin joitakin kertoja viikossa. Ennen kaikkea kuntoile ja treenaa niin, että sinulla on hauskaa ja että se tuo sinulle iloa. Muuten kuntoiluun kyllästyy helposti.

Tähän olemme koonneet kuusi vinkkiä kuntoilun aloittamiseen niin, ettet loukkaa itseäsi tai menetä motivaatiotasi.

1. Aseta kuntoilulle tavoite

Saadaksesi tuloksia on tärkeää asettaa tavoitteita. Mikä on sinulle tärkeintä? Suunnittele kuntoilusi tavoitteiden mukaisesti.

2. Tee kuntoilulle aikataulu

Kuntoilun alkuun pääseminen on usein vaikeinta, mutta saavuttaaksesi kestävän muutoksen sinulla on hyvä olla suunnitelma. Älä aloita liian kovaa, paitsi jos pidät verenmausta suussasi. Rauhalliset ja lyhyemmät harjoitukset voivat myös olla tehokkaita. Paras vaihtoehto on totta kai yhdistellä erilaisia kuntoilutapoja, sillä vaihtelu virkistää!

3. Uskalla kokeilla erilaisia harjoittelumuotoja löytääksesi itsellesi sopivan ratkaisun

On erittäin tärkeää löytää kuntoilumuoto, joka on mielestäsi mukavaa ja tuottaa sinulle paljon iloa ja energiaa. Muuten voit helposti kyllästyä. Ehkäpä se on spinning tai voimaharjoittelu, tai vaihtoehtoisesti reipas kävely tai juoksulenkki illalla töiden jälkeen. Kokeile rohkeasti eri lajeja ja valitse se, mikä sopii sinulle parhaiten. 

4. Kiinnitä huomiota pukeutumiseen – panosta oikeisiin materiaaleihin

Vaikka treenivaatteiden ulkonäöllä ei olekaan niin väliä, kannattaa silti kiinnittää huomiota oikeanlaisiin materiaaleihin. Hyvät kuntoiluvaatteet, jotka hengittävät ja siirtävät pois kosteutta, voivat saada kuntoilun tuntumaan selvästi paremmalta ja mukavammalta.

5. Aloita rauhallisesti ja vaihtele kuntoilumuotoja

Yksi yleisimmistä virheistä on se, että kuntoilu aloitetaan heti täydellä teholla, minkä seurauksena sattuu herkästi loukkaantumisia ja kuntoilu loppuu heti alkuunsa.

Alussa on hyvä esimerkiksi vaihdella lenkillä kävelyn ja juoksun välillä, ja kunnon kohentuessa lisätä juoksun osuutta. Hyvää vaihtelua lenkkeihin tuo myös juoksu tai kävely erilaisissa maastoissa, kuten hiekkateillä, asfaltilla, nurmialueilla ja metsissä. Se voi auttaa loukkaantumisten ja ylirasituksen ehkäisemisessä.

6. Ulkoile usein, äläkä anna suuruudenhulluudelle valtaa

On täysin itsestäsi kiinni, oletko ulkona 20 minuuttia vai tunnin. Tärkeintä on mennä ulos ja ottaa omaa aikaa. Parasta onkin, kun voi ulkoilla mahdollisimman paljon ja tuntea, kuinka energia virtaa kehossa.

Tutustu valikoimaan

Tutustu valikoimaan

Meiltä löydät laajan valikoiman treenivaatteita ja -varusteita.

Tutustu
Kokeile polkujuoksua!

Kokeile polkujuoksua!

Unohda kuntoradat ja suuntaa maastoon!

Lue lisää
Kuntoilu 2020

Kuntoilu 2020

Tutustu sesongin kuntoiluvalikoimaan.

Selaa