Sähköpyörä

Sähköpyörä

Sähköpyörä on täydellinen valinta sinulle, jos esimerkiksi pyöräilet pidemmän matkan töihin tai reitilläsi on paljon jyrkkiä ylämäkiä. Sinulle voi sopia sähköpyörä, jossa on tavarateline, jalkajarrut ja kori tai kenties hieman sporttisempi malli, joka soveltuu paremmin vaihteleville alustoille. Meiltä löydät myös sähkömaastopyörät ja sähkökäyttöiset taittopyörät. Uskommekin, että löydät meiltä juuri sinun tarpeisiisi sopivan sähköpyörän. 

Vaihteet

Mikäli pyöräilet tavallisilla teillä ja hieman lyhyempiä matkoja, on 3-vaihteinen sähköpyörä hyvä valinta. Mikäli taas poljet pidempiä matkoja ja alusta tai maasto saattaa vaihdella, kannattaa harkita sähköpyörää, jossa on 7 tai 8 vaihdetta. Napavaihteet eivät vaadi juuri ollenkaan huoltamista. Ketjuvaihteet ovat herkemmät, ja niitä täytyy myös huoltaa enemmän, mutta niissä on usein enemmän vaihteita ja pyörä on kevyempi.

Akku

Yhden akunlatauksen kesto voi vaihdella merkittävästi. Moni tekijä voi vaikuttaa akunkestoon, kuten

  • ilman lämpötila, 
  • tuulennopeus,
  • alusta, 
  • pyöräilijän paino sekä
  • kuinka paljon poljet itse ja
  • kuinka paljon avustusta valitset käytettäväksi

Useimmissa sähköpyörissä on eri avustustasoja, jotka määrittävät, kuinka paljon avustusta sähkömoottori antaa. Kun valitset pyörän akkua, mieti kuinka aiot käyttää pyörän moottoria ja päätä sitten kuinka tehokkaan akun tarvitset.

Haluatko tietää, miten Bilteman akut toimivat? Lue lisää tärkeää tietoa sähköpyöriemme akuista.

Ota kaikki irti sähköpyöräsi akusta >>

Renkaanpaine

Pyörän rengaspaine vaikuttaa siihen, kuinka kevyesti pyöräilet eteenpäin ja kuinka paljon avustusta sähkömoottorista tarvitaan.

Muista seurata rengaspainetta useammin talvella, sillä kylmä ilma vie vähemmän tilaa kuin lämmin. Tämän seurauksena pyörissä on usein liian vähän rengaspainetta talvisin. Oman pyöräsi suositeltu rengaspaine on merkitty renkaan kylkeen.

Maksa sinulle sopivissa erissä!

Maksa sinulle sopivissa erissä!

Tutustu
Muista kypärä!

Muista kypärä!

Pyöräily on erinomainen liikkumistapa, mutta älä unohda oikeaa varustusta!

Lue lisää
Olisiko aika vaihtaa sähköpyörään?

Olisiko aika vaihtaa sähköpyörään?

Tutustu laajaan sähköpyörävalikoimaamme. Löydät meiltä niin perinteiset kaupunkipyörät kuin myös urheilullisemmat mallit.

Tutustu pyöriin