Elcykel

Elcykel

En elcykel är perfekt för dig som exempelvis cyklar en längre pendlingssträcka eller har många uppförsbackar på vägen. Antingen passar en modell med pakethållare, fotbroms och korg, eller en lite sportigare version som tillåter mer varierad cykling. Hos oss på Biltema hittar du även eldrivna mountainbikes, och elcyklar som går att fälla ihop. Därför hoppas vi att du ska hitta det just du behöver.

Växlar

Om du vanligtvis cyklar på mindre krävande vägar och lite kortare sträckor passar en 3-växlad elcykel bra. Om du däremot cyklar längre avstånd eller i varierad terräng är det lämpligare att välja ett alternativ med 7 eller 8 växlar. Växlar som är inbyggda i navet behöver nästan inget underhåll. Utanpåliggande växlar är känsligare och kräver mer underhåll, men innebär ofta fler växlar och en mer lättviktig cykel. 

Batteri

På en batteriladdning kan du komma olika långt. En mängd faktorer spelar in, bland annat:

  • Temperatur 
  • Vind 
  • Underlag 
  • Din vikt 
  • Hur mycket du trampar 
  • Hur mycket hjälpkraft du väljer att utnyttja från motorn

De flesta elcyklar har olika assistanslägen som bestämmer hur mycket hjälp du ska få från elmotorn. När du ska välja batteri – tänk efter hur vägen du ska använda cykeln på ser ut och avgör därefter hur kraftigt batteri du behöver.

Är du intresserad av hur Biltemas batterier funkar? Läsa mer hur du kan få ut det mesta av ditt elcykelbatteri som du köper på Biltema.

Få ut det mesta av ditt elcykelbatteri >>

Däcktryck

Hur pass mycket luft du har i däcken påverkar hur lätt du tar dig fram och hur mycket elmotorn behöver hjälpa till.

Tänk på att kontrollera lufttrycket i dina däck oftare under vinterhalvåret, då kall luft tar mindre plats än varm. Det gör att många cyklar har för lågt däcktryck under vintern. Rekommenderat däcktryck för just din cykel står på däckets sida.

Biltemakortet

Biltemakortet

Smartare än kontant med valfri betalning!

Läs mer
Glöm inte hjälmen!

Glöm inte hjälmen!

Att cykla är en utmärkt form av motion men det är viktigt att utrusta sig rätt.

Läs mer
Dags för en elcykel?

Dags för en elcykel?

Upptäck vårt sortiment av batteridrivna cyklar. Allt från den klassiska cykeln till den mer sportigare versionen.

Visa cyklar