Siivousvinkit syksyyn ja talveen – oikeilla välineillä kodin siivoaminen onnistuu näppärästi

Siivousvinkit syksyyn ja talveen – oikeilla välineillä kodin siivoaminen onnistuu näppärästi

Syksy ja talvi ovat otollista aikaa kodin siivoukseen. Syksy tuo mukanaan sadepäivät, eikä talvimyräkässä viitsi lähteä ulos. Huonoissa ulkoilupäivissä on hyvätkin puolensa: ne tarjoavat täydellisen tilaisuuden kodin siivoukseen. Nappaa tästä kätevät siivousvinkit ja tartu tuumasta toimeen!

Täällä Pohjolassa kesä on lyhyt, joten sen aurinkoisista hellepäivistä halutaan nauttia mahdollisimman paljon. Silloin ei houkuta viettää aikaa imurin tai mopin kanssa sisätiloissa – eikä kovalla helteellä kannatakaan huhkia liikaa. Nyt kun ulkona vietetyt kesäpäivät ovat väistyneet, on sopiva hetki siirtää katse sisälle kotiin ja sen siivoamiseen.

Oikeilla välineillä siivous sujuu joutuisasti ja vaivattomasti mihin vuodenaikaan tahansa. Biltemasta löydät tarpeelliset siivoustuotteet kaikille kodin pinnoille, keittiöön, kylpyhuoneeseen ja muihin tiloihin. Meiltä löydät esimerkiksi pölynimurit, mopit, siivousliinat ja puhdistusaineet. Olemme myös keränneet yhteen kodin siivousvinkit, joiden avulla siivoaminen syksyllä ja talvella sujuu entistä leppoisammin!

Mikrokuituliina helpottaa kodin pintojen siivousta

Mikrokuituliina on erinomainen siivoustuote kätevään ja ympäristöystävälliseen pudistamiseen. Aloita pintojen siivous aina puhtaimmista pinnoista ja etene likaisempiin. Pölyjen pyyhkiminen kannattaa aina tehdä ylhäältä alaspäin. Mikrokuituliinalla puhdistat pölyjen lisäksi lika- ja rasvatahrat, etkä välttämättä tarvitse lainkaan pesuainetta. Nihkeänä mikrokuituliina säilyttää parhaan puhdistustehon, eli sitä ei kannata kastella liiaksi. Kuiva mikrokuituliina sopii myös kodin elektroniikan puhdistamiseen.

Puhtaat lattiat raikastavat koko kodin ilmeen

Lattia kannattaa imuroida säännöllisesti, jotta esimerkiksi kenkien mukana kulkeutuvat kivet eivät pääse naarmuttamaan sen pintaa. Syksyllä ja talvella lattian kuratahrat ovat tuttu näky. Ne ja muut tahrat on hyvä puhdistaa heti, jotta lattiaan ei ehdi syntyä pinttymiä.

siivous_950x580.jpg

Puu- ja laminaattilattioiden pesuun sopii parhaiten aavistuksen nihkeäksi kostutettu moppi. Muista, että kyseiset lattiamateriaalit eivät kestä liiallista kosteutta. Lattiamoppi tulee pestä tarpeeksi usein, sillä likainen moppi levittää liikaa huoneesta toiseen. Siivouskaapissa on hyvä olla muutama varamoppi sen varalta, että moppi olisi vielä pesussa silloin, kun haluat ryhtyä siivouspuuhiin. Valitse lattioiden pesuun kotisi lattiamateriaalille tarkoitettu pesuaine.

Toteuta joulusiivous jouhevasti ja ekologisesti

Joulusiivous on monelle oleellinen osa jouluvalmisteluita. Jotta joulusiivous sujuisi mahdollisimman mukavasti, se kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Hyvin suunniteltu joulusiivous on puoliksi tehty! Laadi selkeä tehtävälista ja jaa askareet perheen kesken. Lista auttaa keskittymään oleelliseen, ja siitä on ihana ruksia pois valmiiksi tulevia kohtia. Puhtaassa kodissa on miellyttävää toivottaa joulu tervetulleeksi.

Joulusiivous onnistuu ekologisesti, kun otat käyttöön ympäristöystävällisen biokarbonaatin ja etikan. Luonnollinen biokarbonaatti puhdistaa muun muassa keittiön, kylpyhuoneen, viemärin ja jopa tekstiilit. Kokeile tuotetta ensin pienelle, piiloon jäävään alueelle. Etikka on myös ympäristöystävällinen pesuaine, joka poistaa muun muassa tahroja, hometta, kalkkia ja pahaa hajua. Etikka sopii pesuun ja puhdistukseen sekä sisällä että ulkona. Meiltä löydät myös esimerkiksi vastuullisesti valmistetun lakaisusetin sekä tiskiharjan.

Sulata jääkaappi ja pakastin pakkaskelillä

Talvinen pakkaspäivä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden siivota jääkaappi ja pakastin. Elintarvikkeet on helppo siirtää ulos esimerkiksi parvekkeelle tai terassille. Pakkasessa ne säilyvät oikein hyvin siivouksen ajan. Jos sinulla on itsestään sulattava kaappi, sulatusta ei tarvitse tehdä. Jääkaappi ja pakastin on kuitenkin hyvä pitää puhtaana, eikä elintarvikkeiden inventaario silloin tällöin ole lainkaan pahitteeksi. Kun jääkaappi tai pakastin on täysin sulanut, käytä puhdistamiseen käsiastianpesuaineeseen kostutettua mikrokuituliinaa. Siivouksen jälkeen tulee tehdä huolellinen kuivaus, jotta jäätä ei kerry välittömästi lisää.

Takan puhdistus on hyvä ottaa säännölliseksi tavaksi

Takan puhdistus on hyvä tehdä ennen hämäriä iltoja, jolloin takkatulen loimusta nautitaan tavallista enemmän. Puhdas takka lisää turvallisuutta ja käyttömukavuutta. Takkaluukkujen puhdistusaineella nokiset takkaluukut jäävät historiaan. Puhdistusaine irrottaa kiinni palaneen noen takan lasiluukuista nopeasti ja tehokkaasti. Noki- ja tuhkaimuri sopii tehokkaaseen puhdistamiseen ja kuivan jätteen, kuten kylmän tuhkan, noen, hiilien ja lastujen, keräämiseen. Muista, että vakituisen asunnon takka on nuohottava joka vuosi. Nuohouksessa tulee käyttää ammattilaista, joka voi samalla myös tarkistaa hormin kunnon.

Järjestele kaapit ja laita turhat tavarat kiertoon

Syksy on uudistumisen aikaa, ja silloin tekee mieli myllätä kaappien sisältö uuteen uskoon. Joillekin se saattaa olla myös osa perinteistä joulusiivousta. Tyhjennä kaapit ja puhdista mahdollinen lika yleispuhdistusaineella ja mikrokuituliinalla. Lajittele tavarat erilaisiin pinoihin sen mukaan, aiotko säästää vai antaa ne eteenpäin. Korjaa rikkinäiset tavarat mahdollisuuksien mukaan, mutta jos mitään ei ole tehtävissä, heitä turha roina pois. Järjestele kaappiin takaisin menevät tavarat erilaisiin säilytyslaatikoihin. Näin kaapit pysyvät siisteinä ja tavarat löytyvät helposti, kun niille tulee tarvetta.

siivouslaatikot_950x580.jpg

8-lokeroinen säilytyslaatikko sopii pienten tavaroiden kätevään säilytykseen. Isompi säilytyslaatikko on mainio esimerkiksi leluille, hatuille ja käsineille tai lastenvaatteille. Säilytyslaatikko tyhjiöpussilla suojaa vaatteita ja muita tekstiilejä kosteudelta, hajuilta, pölyltä ja hyönteisiltä. Kestävä, puinen säilytyslaatikko soveltuu esimerkiksi pikkutavaroille varastossa tai lelujen säilyttämiseen lastenhuoneessa. Laatikon voi maalata, lakata, öljytä, vahata tai jättää puuvalmiiksi. Pinottavat säilytyspurkit soveltuvat ruokien tai esimerkiksi helmien, lasipallojen tai pienten keräilyesineiden säilyttämiseen. Läpinäkyvästä säilytyslaatikosta näet heti, mitä se pitää sisällään. Laatikoita on saatavana eri kokoisina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

5 siivousvinkkiä kotiin

5 siivousvinkkiä kotiin

Vietämme poikkeustilan aikana tavallista enemmän aikaa kotona. Tällöin huomaamme herkemmin kodin epäsiisteydet, kuten pinnoille kertyneen pölyn ja likaiset ikkunat.

Säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin

Säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin

Varastointi ja järjestely kuuluvat yleisesti syksyyn. Moni opiskelija on muuttanut pois lapsuuden kodistaan, ja tavarat hakevat ehkä vielä paikkaansa.

Stailaa syksyinen koti Bilteman tuotteilla!

Stailaa syksyinen koti Bilteman tuotteilla!

Ota talteen sisustusvinkit ja loihdi kotiisi syksyinen ilme Bilteman sisustustuotteilla.