Monenlaisia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin Biltemasta

Monenlaisia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin Biltemasta

Varastointi ja järjestely kuuluvat yleisesti syksyyn. Moni opiskelija on muuttanut pois lapsuuden kodistaan, ja tavarat hakevat ehkä vielä paikkaansa. Perheissä järjestely ja siivoaminen voivat puolestaan tuntua ikuisuusprojekteilta. Ensisijaisesti tavaramäärä kannattaisi pitää sen verran vähäisenä, ettei sen säilyttämisen tuottaisi päänvaivaa. Oikeanlaisilla säilytysratkaisuilla isommankin kaaoksen voi kuitenkin saada kesytettyä vaivattomasti ja edullisesti.

Erilaiset säilytyshyllyt ovat hyvä investointi, kun haluaa pitää tavarat järjestyksessä, olipa kyse kodista, varastosta tai vaikkapa autotallista. Bilteman valikoimassa on useita erikokoisia ja -tyylisiä hyllyvaihtoehtoja, joista valita. Yhdistelemällä saman hyllysarjan eri versioita voi saada juuri haluamansa säilytyskokonaisuuden. Monissa hyllyissä on myös siirrettävät ja säädettävät hyllytasot, mikä mahdollistaa hyllyn muuntamisen juuri omille tavaroille sopivaksi. Tuunaaminen voi olla hyvä ratkaisu perinteisen varastohyllyn kohdalla: hylly, jossa on galvanoidut metallilevyprofiilit ja lastulevyhyllylevyt, saa täysin uuden ilmeen, kun sen maalaa! Näin se istahtaa hyvin myös kodin muihin tiloihin kuin varastoon tai autotalliin.

Hyllyjen lisäksi säilytyslaatikot ovat järjestyksen ylläpitämisen suola. Läpinäkyvästä muovista valmistetuista laatikoista näkee helposti, mitä ne sisältävät. Kannen käyttäminen laatikoissa on järkevää, jottei tavaroihin pääse pölyä ja likaa. Tällöin laatikoita voi pinota myös päällekkäin. Kartonkiset muuttolaatikot toimivat hyvin myös pidempiaikaisessa säilyttämisessä ja varastoimisessa. Niiden kylkeen tai päälle kannattaa vain kirjoittaa, mitä ne sisältävät. Lisää säilytystilaa esimerkiksi tangolliseen vaatekaappiin tai vaatehuoneeseen saa lisäämällä sinne yhden tai useamman telineen, johon kuuluu neljä lankakoria. Jokaisella perheenjäsenellä voi olla vaikka oma koritelineensä tai sitten pari omaa lankakoria esimerkiksi asusteille. Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan säilöä piiloon katseilta, vaan nykyään saa myös kauniita ja erivärisiä säilytyskoreja, jotka tuovat sisustukseen raikkautta ja tyylikkyyttä. 

Sanotaan kuitenkin, että poissa silmistä, poissa mielestä. Varsinkin lapsiperheissä tavaraa on monesti paljon: kotona esimerkiksi leluja ja vaatteita ja varastossa tai autotallissa urheiluvälineitä ja polkupyöriä. Lattioille saa enemmän tilaa, kun ottaa myös seinät ja katon hyötykäyttöön eikä varastoi liikaa tavaraa lattialle. Bilteman laajasta ja edullisesta valikoimasta saa erilaisia lujatekoisia seinäkoukkuja, jotka helpottavat vaikkapa urheilutarvikkeiden, polkupyörien sekä puutarhaletkujen ja -työvälineiden säilyttämistä. Polkupyörän voi ripustaa myös kattoon kiinnitettävään metallikiskoon, jossa on talja, hihna ja koukut. Hyvä säilytysratkaisu puolestaan niille autonrenkaille, jotka eivät ole parhaillaan käytössä, on esimerkiksi seinään kiinnitettävä teline tai vaihtoehtoisesti pyörillä kulkeva ja helposti siirrettävä rengasteline. Siinä renkaat säilytetään toistensa päällä, mutta sen verran ilmavasti, että kosteus pääsee haihtumaan.

Suuresta työkalumäärästä ei ole kovin paljon hyötyä, jos ei koskaan löydä etsimäänsä ja joutuu aina aloittamaan rakentamisen jotain tiettyä apuvälinettä tai työkalua etsien. Verstaaseen on järkevää hankkia työpenkki, jossa on laatikoita rakennustarvikkeille ja työkaluille. Mikäli tilaa on rajallisesti, voi kokoontaitettava penkki olla varteenotettava vaihtoehto. Työkalut pysyvät järjestyksessä myös työkalutaulussa, joita niitäkin saa täydennettyä pienillä säilytyslaatikoilla.