Näin remontoit kylpyhuoneen itse

Näin remontoit kylpyhuoneen itse

Aiotko remontoida tai rakentaa uuden kylpyhuoneen? Märkätiloja remontoitaessa tai rakennettaessa on tärkeää käyttää oikeita ja hyväksyttyjä tuotteita ja käyttää niitä oikein, jotta rakennusprojektisi onnistuu. Täältä voit lukea Bilteman Ruotsissa valmistetusta ja vaatimusten mukaisesta vedeneristysjärjestelmästä, ladata hyödyllisiä tietoa kuten menekkitaulukoita ja vaihekohtaisia ohjeita sekä tutustua kiinnitysmassan/laattaliiman ominaisuuksiin.

Kolme hyväksyttyä vesieristysjärjestelmää remontointiin

Vedeneristekerros on tiivistemateriaali märkätiloihin, joissa vesi- ja kosteussuojaus on tärkeää. Märkätilaa remontoitaessa on noudatettava hyväksyttyä vedeneristysjärjestelmää ja sen yksityiskohtaisia ohjeita ja käytettävä valittuja tuotteita. Tämä yksinkertaistaa projektiasi ja varmistaa, että märkätilasi täyttää alan vaatimukset. Biltemalla on kaksi ruotsalaisvalmisteista vedeneristysjärjestelmää, jotka on hyväksytty märkätiloihin kaikkialla Pohjoismaissa, testattu standardien EAD 030352 ja EAD 030436:n (aiemmin ETAG 022) mukaisesti sekä CE-merkitty.

  • Vedeneristysjärjestelmä R
  • Vedeneristysjärjestelmä F

Våtrum - godkända produktmärkning rev.jpg

Vedeneristysjärjestelmämme

Vedeneristysjärjestelmä R

Telattavat järjestelmämme koostuu kahdesta esisekoitetusta tuotteesta: höyrysulusta ja vedeneristeestä. Ne levitetään telalla ja siveltimellä, ja yhdessä ne muodostavat vesi- ja höyrytiiviin kerroksen märkätilaasi. Järjestelmää täydennetään nauhoilla ja manseteilla putkiläpivientien tiivistämiseksi, lattia- ja seinäkulmatiivisteillä sekä mahdollisilla levysaumoilla.

Ominaisuudet ja edut

  • Telattava järjestelmä, ilman kalvokangasta.
  • Helppo ja nopea levittää telalla kerroksittain.
  • Hyväksytty käyttöön lattialämmityksen yläpuolella.
  • Soveltuu erityisesti raskaille seinä- ja lattiarakenteille, kuten betoni tai laasti/rapatut muuraukset.

Ohje Vedeneristysjärjestelmälle R (pdf)

Menekkitaulukko Vedeneristysjärjestelmälle R (pdf)

Vedeneristysjärjestelmä F

F-järjestelmä on kalvokangas, yksi kalvopohjaisista järjestelmistämme, joka koostuu esisekoitetusta vedeneristeestä ja vedeneristyskalvosta. Kalvokangas tapetoidaan kalvon kanssa, ja yhdessä ne muodostavat vesi- ja höyrytiiviin kerroksen märkätilaasi. Järjestelmää täydennetään saumaliimalla, nauhoilla ja manseteilla putkiläpivientien tiivistämiseksi, lattia- ja seinäkulmatiivisteillä sekä kalvosaumoilla.

Ominaisuudet ja edut

  • Kalvokangas takaa saman tiiviyden koko pinnalla.
  • Esisekoitettu tuote.
  • Hyväksytty käyttöön lattialämmityksen yläpuolella.
  • Voidaan käyttää useimmilla alustoilla, mutta sopii erityisesti keveisiin seinä- ja lattiarakenteisiin, kuten jäykistettyihin puupalkkeihin tai puukoolauksen päällä oleville märkätilalevyille.

Ohje Vedeneristysjärjestelmälle F (pdf)

Menekkitaulukko Vedeneristysjärjestelmälle F (pdf)

Löydä oikea pakkaus

Kun olet valinnut remonttiin parhaiten soveltuvan järjestelmän, on helppo löytää oikeat tuotteet jostakin myymälöistämme. Kaikki pakkaukset on merkitty Bilteman järjestelmälogoilla, joista näet helposti, mihin vedeneristysjärjestelmään tuote kuuluu.

Våtrum - hitta rätt förpackning rev 232206.jpg

 

Vedenpitävät vinkit vedenpitävyydestä

Toivomme, että tunnet olevasi valmis remonttiin ja että sinulle on selvää, mikä ruotsalaisvalmisteisista ja hyväksytyistä vedeneristysjärjestelmistämme sopii sinulle ja märkätilallesi parhaiten.

Kun yksityishenkilönä teet remontin tai rakennat märkätilan itse, on tärkeää, että teet sen ammattimaisesti. Tämä tarkoittaa, että käyttämäsi materiaalin on oltava hyväksytystä järjestelmästä, joka täyttää vesi- ja höyrytiiviysvaatimukset. Vesieristystyössä onnistuminen edellyttää asennusohjeiden sekä kansallisten toimiala- ja rakennusmääräysten noudattamista.

Bilteman vedeneristysjärjestelmät ovat hyväksyttyjä järjestelmiä, joka täyttävät nykyisten rakennus- ja toimialamääräysten vesi- ja höyrytiiviysvaatimukset, mikä on edellytys ammattimaisesti tehdylle remontille tai uudisrakentamiselle.

HUOM! Vedeneristysjärjestelmiämme ei saa käyttää ulkona tai eristämättömissä kellareissa, joissa on ylimääräisen kosteuden vaara.

Tutustu märkätilatuotteiden valikoimaamme

Kiinnittäminen kiinnitysmassalla / laattaliimalla

Kiinnitysmassa/Laattaliimaa käytetään laattojen kiinnittämiseen märkätiloihin. Se sopii kaakeleiden, klinkkereiden, mosaiikkien ja julkisivukivien asentamiseen sekä seiniin että lattioihin. Useimmiten nämä tuotteet ovat sementtiä, ja ne ostetaan jauheena.

Märkätiloja remontoitaessa on tärkeää, että käytät kiinnitysmassa, joka on tarkoitettu erityisesti märkätiloihin.

Bilteman Kiinnitysmassa/Laattaliima on osa omaa Tiivistysjärjestelmä märkätiloihin -sarjaamme, ja se soveltuu betonille, lattiatasoitteelle, tiilelle, laastille ja kipsilevyille sekä sisä- että ulkotiloissa. Valitsitko märkätilaan lattialämmityksen? Se on oikein hyvä, sillä Bilteman Kiinnitysmassa/Laattaliima toimii hyvin sekä sähkö- että vesilattialämmityksen parina.

kiinnitysmassa_950.jpg

Kun levität kiinnitysmassaa muista, että sitä on levitettävä kaikkialle alustaan yhtä paljon. Tämän jälkeen massan tasoitetaan laastikammalla vetämällä. Valitse lastan/laastikamman koko käyttämäsi laattojen paksuuden ja koon mukaan.

Kiinnitysmassan menekkitaulukko (pdf)