Näin kokoat kasvihuoneen

Näin kokoat kasvihuoneen

Oletko innokas viherpeukalo ja hankkinut kasvihuoneen puutarhaasi? Tilavasta kasvihuoneestamme on paljon iloa, sillä voit viljellä siellä hyötykasveja kesäpöydän herkuiksi ja kasvattaa tietysti kauniita kukkia. Vankkarakenteisen kasvihuoneen toimivat materiaalit ja katossa olevat tuuletusikkunat takaavat, että lämpötila ja kosteus pysyvät juuri optimaalisina eri kasveille.

Ennen kuin pääset kasvattamaan satoa uudessa kasvihuoneessasi ja luomaan puutarhaasi ihanan vihreän keitaan, on edessä tietysti sen kokoaminen. Lue alla olevat ohjeet ja ryhdy kokoamispuuhiin!

Kasvihuoneen kokoamisohjeet:

Vaihe 1

Ennen kokoamisen aloittamista mieti kasvihuoneen paikka huolellisesti. Ota huomioon ainakin seuraavat seikat:

  • Alustan on oltava täysin tasainen.
  • Valitse mahdollisimman aurinkoinen paikka ja vältä kohtaa, jossa kasvihuoneen yläpuolelle jää esimerkiksi varjostavia puunoksia.
  • Vältä kasvihuoneen sijoittamista tuuliseen paikkaan.
  • Tarvitsetko kasvihuoneessa vettä ja sähköä? Hoida siinä tapauksessa veden ja sähkön vetäminen ennen kasvihuoneen kokoamista.

Vaihe 2

Ota kaikki kasvihuoneen osat esille ja katso huolellisesti kokoamisohjeista, miten osien tulee sopia yhteen.

Vaihe 3

Aloita kasvihuoneen kokoaminen pohjasta sokkelin asettamisella. Voit varmistaa vesivaa’alla, että maanpinta on tasainen.

Vaihe 4

Kokoa lyhyiden ja pitkien seinien rungot. Muista kiristää niiden ruuvit kunnolla!

Vaihe 5

Kun seinien runko on valmis, pujota polykarbonaatti-ikkunalevyt paikoilleen. Polykarbonaatti on kiiltäväpintaista ja hyvin kirkasta levyä. Se on erittäin vahvaa ja iskunkestävää, joten se on täydellinen ikkunamateriaali kasvihuoneisiin.

Vaihe 6

Kun ikkunalevyt ovat paikoillaan, on katon asentamisen vuoro. Aloita siinäkin kehyksistä ja pujota niihin sitten polykarbonaattilevyt.

Vaihe 7

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on aika asentaa ovi.

Lisävinkkejä kokoamiseen:

  • Kaksin aina kaunihimpi – ja myös turvallisempi! Älä kokoa kasvihuonetta yksin, vaan ota joku avuksesi.
  • Jos ikkunalevyjä on vaikea pujottaa paikoilleen, käytä apuna silikonisuihketta. Älä kuitenkaan suihkuta sitä levyyn, vaan uriin, joihin levy työnnetään.
  • Mikäli jossain vaiheessa tarvitset vasaraa, käytä mieluiten kuminuijaa!
  • Ikkunalevyt, joissa on merkintä "THIS SIDE OUT", on asennettava tekstipuoli ulospäin. Näin haitallinen UV-säteily ei pääse levyn läpi.

Kun kasvihuone on valmis, voit aloittaa kasvien ja vihannesten viljelyn! Kasvihuone taipuu myös muuhun tarkoitukseen. Entäpä jos sisustaisit sen tunnelmalliseksi seurustelupaikaksi tai rennoksi huvimajaksi? Lue täältä inspiroivia kesäisiä vinkkejämme kasvihuoneen käyttöön!

Katso myös oheinen video kasvihuoneen kokoamisesta!