Herkullisia hyötykasveja, rentoa yhdessäoloa ja ihanaa kesätunnelmaa – poimi ideat kasvihuoneeseen

Herkullisia hyötykasveja, rentoa yhdessäoloa ja ihanaa kesätunnelmaa – poimi ideat kasvihuoneeseen

Multaiset sormet, kesäillan herkkä hämy, tuoreiden yrttien valloittava tuoksu… Kasvihuone on paikka, jossa voi kokea monia taianomaisia hetkiä kevätauringon ensisäteistä syksyyn asti. Poimi ideat sekä kasvihuoneen sisustukseen että varustukseen – ja muista, että vain mielikuvitus on rajanasi!

Haaveiletko hyötykasvien suuresta sadosta, jonka antimista pääset kokkaamaan vaikka minkälaisia herkkuruokia? Vai haluaisitko istahtaa alas nauttimaan kupposen kuumaa ja kuuntelemaan kesäsateen lempeää rummutusta kasvihuoneen kattoa vasten? Tai ehkä et malta odottaa lämpimiä kesäiltoja, joiden tunnelmassa on ihana käpertyä kasvihuoneeseen lukemaan suosikkikirjaasi?

Kasvihuone taipuu moneen käyttöön, olitpa sitten innokas tai helppoudesta haaveileva kotipuutarhuri. Kasvihuoneen voi valjastaa myös aivan muuhun käyttöön kuin kasvien viljelyyn: sisusta kasvihuoneesta esimerkiksi tunnelmallinen seurustelupaikka tai rento huvimaja. Tai mikset yhdistäisi näitä kaikkia käyttötarkoituksia, mikäli kasvihuoneesi koko vain taipuu siihen. Nappaa tästä ideoita omaan kasvihuoneeseesi!

Viljely kasvihuoneessa on rentouttavaa puuhaa

Kasvihuone on mainio paikka rentoutua ja uppoutua hyötykasvien viljelyyn. Jos haluat paljon satoa, aiot kasvattaa korkeita kasveja ja haluat myös oleskella vihreässä keitaassasi, kannattaa pihalle hankkia tarpeeksi tilava kasvihuone. Jos sinulla ei ole omaa pihaa, mutta viherpeukalosi haluaa päästä hommiin, ei hätää – näppärä pienoiskasvihuone mahtuu oivallisesti parvekkeelle.

kasvihuone-hyllyt.jpg

Mitä kasvihuoneessa voi sitten kasvattaa? Esimerkiksi tomaatteja, kurkkuja, yrttejä, salaatteja, paprikoita tai vaikkapa kurpitsakasveja. Anna mausteiden kasvaa kilpaa tomaattien kanssa kätevällä viljelypöydällä, joka muodostaa ihanteellisen mikroilmaston herkille kasveille. Varusta kasvihuoneesi hyllyillä ja täytä ne ruukuilla, joissa chilit pääsevät kukoistamaan. Muista, että aurinko voi olla kesällä liiankin voimakas, joten suojaa satosi juuttikankaalla.

Kiireetöntä kahvittelua kasvihuoneessa

Kasvihuoneessa ei tarvitse aina touhuta, vaan siellä voi viettää kiireettömiä kahvitteluhetkiä ystävien kanssa. Sijoita kasvihuoneeseen pieni kahvilapöytä ja pari puutarhatuolia. Ripusta kasvihuoneen kattoon näyttävä kruunuvalaisin. Mikäli kasvihuoneessasi on riittävästi tilaa, seurusteluryhmä tuo mukavuutta hieman suurempiinkin illanistujaisiin. Pehmeät istuintyynyt takaavat sen, että kasvihuoneessa viihtyy pidemmänkin aikaa. Kruunaa tunnelma hauskoilla koristevaloilla, jotka saavat virtansa aurinkokennoista. Valot ovat näyttävä lisä etenkin syysiltojen hämärässä.

Tee kasvihuoneesta rauhallinen oleskelupaikka

Nappaa mukaan suosikkikirjasi tai maalausteline ja nauti kasvihuoneen levollisesta rauhasta. Ota hyvä asento ulkonojatuolissa, nosta jalat rahille ja anna arkisten huolien unohtua samalla, kun ihailet kasvihuoneen ikkunoiden takaa avautuvaa pihapiiriä. Kasvihuone voi olla myös paikka, jossa luovuus pääsee virtaamaan vapaasti: ehkä se inspiroi sinua maalaamaan kauniin puutarhanäkymän suurelle maalauskankaalle tai rustaamaan runoja tai seikkailuja. Illan tullen iloa ja tunnelmaa tuovat tyylikkäät kynttilälyhdyt ja elävä tuli. Lämmittävä huopa kutsuu oleskelemaan kasvihuoneessa pitkälle viileneviin iltoihin asti.

Artikkeli on julkaistu alun perin IS.fi:ssä.

Lue myös: Pieni kasvihuone pelasti ravintolan