Matkailuautoilu kuuluu kesään – 5 vierailemisen arvoista leirintäaluetta karavaanareille

Matkailuautoilu kuuluu kesään – 5 vierailemisen arvoista leirintäaluetta karavaanareille

Vapaus tulla ja mennä omia reittejä pitkin. Suomen upea luonto. Päättymättömät kesäillat. Sydäntä lämmittävä yhteisöllisyys. Näistä aineksista on karavaanarin täydellinen kesä tehty. Mutta minne matkailuautolla tai asuntovaunulla kannattaa suunnata Suomen suloisessa suvessa? Listasimme mielenkiintoisia leirintäalueita, joissa matkailuautoilija viihtyy pidempäänkin kesästä nauttien.

Mitä olisi kesä ilman matkailuautoilua? Suomen maantiet ja leirintäalueet kuhisevat kesäisin matkailuautoja ja asuntovaunuja. Jos olet lähdössä liikkeelle ensikertalaisena, varmista, että ajokorttisi oikeuttaa ajamaan matkailuautoa tai vetämään asuntovaunua. Ennen matkaa kannattaa myös harjoitella ajamista ja peruuttamista, jotta tien päällä kaikki sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

Leirintäalueella majoittuminen on monen karavaanarin kesän kohokohta. Vaikka spontaani reissaaminen houkuttelisi, suosituimmille leirintäalueille kannattaa varata paikka etukäteen. Yöpyminen on toki sallittua käytännössä missä vain, ellei sitä ole erikseen kielletty. Kannattaa kuitenkin muistaa, että leiriytyminen on sallittu vain leirintäalueilla tai maanomistajan luvalla. Onneksi Suomesta löytyy monen monta erinomaista leirintäaluetta. Listasimme kiinnostavia kohteita, joissa riittää tekemistä vaikka koko perheelle.

1. Tervo Caravan – luontoihmisen luottopaikka

Matkailuauton nokka kannattaa suunnata kohti Tervoa, sillä karavaanarit valitsivat pohjoissavolaisen Tervo Caravanin vuoden 2020 parhaaksi leirintäalueeksi. Leirintäalue sijaitsee Tervon kunnassa, kuutisenkymmentä kilometriä Kuopiosta länteen päin. Pieni, 33-paikkainen Tervo Caravan tunnetaan upeista järvimaisemistaan, joita voi pysähtyä ihailemaan vaikka omasta retkituolista.

retkituolit_950x580.jpg

Leirintäalueelta löydät monipuoliset retkeilyreitit ja mainiot kalastusmahdollisuudet. Muista siis pakata matkalle mukaan kunnon retkikengät ja kalastustarvikkeet! Lapsille ja lapsenmielisille riittää hauskaa puuhaa alueen palloilu- ja leikkikentillä. Leirintäalueen lähellä sijaitsevat Tervamäen ja Haapaniemen näkötornit, joiden korkeuksista on ilo tiirailla savolaisia luontomaisemia. Golfin ystävät viihtyvät taatusti Eerikkala Golfin puistomaisella kentällä, jonka yhdeksän väylää haastavat kokeneemmatkin pelaajat.

2. SF-Caravan Pitkäjärvi – kesäisiä aktiviteetteja moneen makuun

Satakunnan sydämessä, Kokemäen Pitkäjärven rannalla sijaitsee leirintäalue, joka jakaa vuoden 2020 parhaan leirintäalueen tittelin Tervo Caravanin kanssa. SF-Caravan Pitkäjärvi tarjoaa matkailuautoilijoille runsaasti kesäisiä harrastusmahdollisuuksia. Miltä kuulostaisi frisbeegolfaus 18-väyläisellä radalla, polkupyöräily upean luonnon keskellä, soutu- tai polkuveneily peilityynellä järvellä, sup-lautailu ystävien kanssa tai kajakkimelonta Pitkäjärven rantaviivaa myöten?

kajaakki_950x580.jpg

Hiekkaranta suuren hyppytornin kera on myös suosittu ajanviettopaikka niin karavaanarien kuin muidenkin kesälomailijoiden keskuudessa. Uimapatjat ja -lelut kannattaa siis muistaa pakata matkailuautoon! Lemmikkejäkään ei ole unohdettu leirintäalueella: koirille on oma aitaus ja uimapaikka. Marjastajat ja sienestäjät eivät tule myöskään pettymään, sillä Pitkäjärven alueella on erinomaiset maastot täynnä luonnon antimia. Leirintäalueen vieressä toimii Pitkäjärven vapaa-ajankeskus, jossa järjestetään esimerkiksi erilaisia tapahtumia.

3. Kasnäs Caravan – viikinkikylä ja muita matkailuelämyksiä

Kemiönsaaren eteläpuolella, Kasnäsin saarella sijaitseva leirintäalue on myös karavaanarien suosiossa. Eikä mikään ihme, sillä Kasnäs Caravan tarjoaa matkailuautoilijoille monenmoista tekemistä kuvankauniissa saaristoympäristössä. Kasnäsin vierasvenesatama, luontopolut, pyöräilyreitit, hiekkaranta ja leikkipaikat kutsuvat viettämään unohtumattomia kesäpäiviä.

pyoraily_950x580.jpg

Leirintäalueen vieressä sijaitsee Sinisimpukan luontokeskus, jossa tutustut koko perheen voimin saariston luontoon sekä pinnan alta että päältä. Evästä kannattaa pakata tarpeeksi reppuun, jotta energiaa piisaa viereisiltä rantakallioilta löytyvän geologisen luontopolun kiertämiseen. Historiahirmuille löytyy ihmeteltävää Rosalan Viikinkikeskuksessa, jonne pääsee vesiteitse Kasnäs Caravanin kupeesta. Tulo- tai paluumatkalla matkailuautolla kannattaa vielä kurvata Taalintehtaan ruukkimiljööseen, jossa riittää ihasteltavaa.

4. Rastila Camping – kaupunki ja luonto samalla kertaa

Rastila Camping sijaitsee Itä-Helsingissä Vuosaaren merimaisemissa. Aktiviteetteja haluavalle on tarjolla esimerkiksi golfaamista, vesiliikuntaa tai kulttuuria. Luonnon rauhasta voi nauttia merellisessä ympäristössä ulkoillen. Leirintäalueella on matkailuautopaikkojen lisäksi mökkejä, telttapaikkoja, saunoja ja kokoustiloja. Lapset pääsevät leikkimään niin ulko- kuin sisätiloissakin.

Leirintäalue on harvinaislaatuinen siinä mielessä, että metroasema sijaitsee vain 50 metrin päässä. Matkalla voi siis helposti tutustu kaupungin vilskeeseen ja nähtävyyksiin. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta voit vaikka piipahtaa Suomenlinnaan, jonka kiehtova historia ulottuu aina vuoteen 1748. Tai kenties haluat tutustua Korkeasaaren ihastuttaviin eläimiin. Vauhtihirmuille löytyy jos jonkinmoisia laitteita Linnanmäen huvipuistosta. Missä tahansa vietätkään kesäisen retkipäivän, muista ottaa mukaan tarpeeksi vettä juomapulloihin!

5. Harrinivan Lomakeskus – rekikoiria ja koskenlaskua

Harrinivan Lomakeskus sijaitsee Muoniossa, Suomen ja Ruotsin välisen rajajoen rannassa. Tunturi-Lapin sydämessä sykkii ainutlaatuinen pohjoisen taika, joka lumoaa kenet vaan. Harrinivan koiratarha on yksi Euroopan suurimmista, ja siellä voi tutustua rekikoirien elämään. Seikkailunnälkäiset pääsevät kokemaan Muonionjoen komeat kuohut. Koskenlaskua voi kokeilla turvallisesti vaikka koko perhe.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja sen ympäristössä on yli 500 kilometriä kesäreittejä, joten tutustuminen Lapin kauniiseen kesäluontoon onnistuu helposti. Voit myös poiketa lomakeskuksen lähellä sijaitsevalla porotilalla tai tehdä kanoottiretken Torassiepissä, jossa pääset nauttimaan luonnon rauhasta ja puhtaudesta. Yöpyminen lomakeskuksessa onnistuu omassa matkailuautossa caravan-alueella, mutta majoittua voi myös viihtyisässä hirsi- tai saunamökissä. Ennen reissuun lähtöä vaatteiden joukkoon kannattaa pakata hyttyssuojaverkko. Kätevän hyttysvalon voi kiinnittää roikkumaan vaikkapa matkailuauton oven ulkopuolelle.

Tutustu myös vinkkeihimme, joiden avulla huolehdit matkailuautosi tai asuntovaunusi kuntoon kesälomareissulle. Nautinnollisia hetkiä niin tien päälle kuin kohteisiinkin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkailuauto kuntoon kesälomareissulle!

Matkailuauto kuntoon kesälomareissulle!

Ennen kuin suuntaa ajopelillään vaikkapa koko perheen kesälomamatkalle, on hyvä huolehtia muutamasta tärkeästä seikasta, jotka takaavat onnistuneen reissun.

Lähdössä pidemmälle pyörämatkalle? Huomioi nämä!

Lähdössä pidemmälle pyörämatkalle? Huomioi nämä!

Ennen pidemmälle ajomatkalle lähtöä polkupyörä on hyvä tarkastaa perusteellisesti, jotta ajokokemuksesta tulisi mahdollisimman miellyttävä.

Kylmälaukku on kuuman kesäpäivän pelastus!

Kylmälaukku on kuuman kesäpäivän pelastus!

Menitpä sitten piknikille, automatkalle tai pidemmälle retkelle, kylmälaukku pitää ruokasi viileänä ja tuoreena pitkään, unohtamatta kesällä maistuvia viileänä pysyviä virvoitusjuomia.