Lähdössä pidemmälle pyörämatkalle? Huomioi nämä!

Lähdössä pidemmälle pyörämatkalle? Huomioi nämä!

Pyörämatkailusta tulee Suomessa yhä suositumpaa. Ennen pidemmälle ajomatkalle lähtöä polkupyörä on hyvä tarkastaa perusteellisesti, jotta ajokokemuksesta tulisi mahdollisimman miellyttävä.

Jos olet yksi niistä suomalaisista, joka viettää ainakin osan kesälomastaan polkupyörän satulassa, on hyvä ajatus tarkastaa pyörä perusteellisesti ennen pyöräilyreissulle lähtöä. On nimittäin kurjaa huomata kesken matkan, että pyörä ei toimikaan kunnolla ja että sillä ajaminen on raskasta. 

Näillä vinkeillä pyöräsi on valmis lomareissulle:

1. Tarkasta renkaiden kunto

Aloita testaamalla, onko renkaissa tarpeeksi ilmaa ja täytä niihin ilmaa tarvittaessa. Mikäli lähempi tarkastelu osoittaa, että kumi on alkanut halkeilla tai rengaskuviota ei ole paljon jäljellä, on renkaanvaihto ajankohtainen. Muuten rengasrikon vaara on suuri matkan aikana.

2. Katso, toimivatko jarrut kunnolla

Jos suuntaat maanteille, joilla nopeudet kasvavat suuriksi, on erityisen tärkeää, että pyörän jarrut toimivat kunnolla. Puhdista puuvillakangaspalalla etupyörän ja jarrupalojen välinen alue, jotta saat poistettua pikkukivet ja mahdollisen vanhan kumin, jotka voivat huonontaa jarrutuksen tehoa. Toista sama takapyörälle.

3. Puhdista ketju

Puhdista ratas ja ketju hiekasta ja muusta liasta. Ketjupesuri sopii hyvin tähän hommaan. Tämän jälkeen öljyä ketju, mutta käytä öljyä mahdollisimman vähän, jotta lika ja hiekka eivät tarttuisi niin herkästi kiinni ketjuun.

4. Muista ottaa paikkaussarja mukaan!

Rengasrikko keskellä maantietä ei ole koskaan mukava yllätys! Muista siis pakata mukaan näppärä renkaanpaikkausaine ja paikkaussarja, joilla voit korjata reiän heti. Harjoittele niiden käyttöä mielellään ennen lähtöä, niin ei mene sormi suuhun matkalla!

Näihin pyörä kätevästi mukaan automatkan ajaksi: