Biltema rakentaa ympäristöystävällisesti

Biltema rakentaa ympäristöystävällisesti

Biltema rakentaa jatkuvasti uusia tavarataloja eri Pohjoismaihin. Jatkossa rakentamisen johtoajatuksena on entistäkin enemmän ympäristö ja kestävä kehitys.

Huolellinen, tarkka ja kustannustehokas rakentaminen vaatii myös osaavat rakentajat, jotka selviytyvät monitahoisista rakennusprojekteista. Siksi Biltema tekee yhteistyötä paikallisten rakennusyhtiöiden ja niiden taitavimpien rakennusammattilaisten kanssa.

Rakennusmateriaalit valitaan tarkoin. Vain oikeasti pitkään kestävät materiaalit kelpuutetaan, sillä ne vähentävät myöhemmin rakennuksen huoltotöiden ja remontoinnin tarvetta.

Tröga hus

Tavaratalojen seinissä ja katossa käytetään erikoisbetonia, jolloin sisätiloissa ei huomaa säätilan muutoksia. Näin rakennukseen saadaan miellyttävä sisäilma niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin kannalta.

Erikoisbetonin lisäksi kattoon laitetaan tavallista paksumpi eristekerros, koska silloin rakennus ei reagoi niin herkästi säätilan vaihteluihin. Se on hyvä myös paloturvallisuuden kannalta. Seinissä käytetty betoni hylkii autojen pakokaasua. Betoni pysyy myös puhtaana, koska leväkasvustot, sammalet, lika ja graffitivärit eivät pääse imeytymään sen pintaan.

Tavaratalojen lattiat tehdään graniitista, jonka luonnonmateriaalina saa puhdistettua helposti vain pyörivää harjaa ja puhdasta vettä käyttäen, eikä kemikaaleja tarvita.

LED

Tavaratalojen valaisimissa on läsnäolotunnistimet, eli valot palavat vain silloin, kun tilassa oleskellaan. Valaisimissa käytetään LED-lamppuja, joilla on säästetty satojatuhansia kilowattitunteja. Ikkunat ovat itsepuhdistuvat, mikä vähentää sekä niiden pesemisen tarvetta että kemikaalien käyttöä pesemisessä.

Biltema pyrkii jatkossakin löytämään uusia, älykkäitä ratkaisuja, joilla uusien tavaratalojen rakentaminen tehostuu. Yhteistyötä tehdään laaturakentamiseen panostavien yritysten kanssa. Niin tavarataloista saadaan viihtyisämpiä, ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä.

Aurinkopaneelit

Vuonna 2022 Biltema aloitti konsernin historian suurimman ympäristöinvestointinsa. Turvatakseen energiansaannin ja tullakseen lopulta omavaraiseksi Biltema investoi aurinkokennojen asentamiseen kaikille kiinteistöilleen. Varastojemme ja varastojemme energiahuollon lisäksi kesäkuukausien ylijäämä myydään takaisin, mikä myötävaikuttaa uusiutuvan energian lisäämiseen markkinoille.