Bilteman laadukkaat varaosat tuovat selvää säästöä!

Bilteman laadukkaat varaosat tuovat selvää säästöä!

Ruotsalainen Sten Åke Lindholm pohti 55 vuotta sitten, miksi auton pienhuolto ja varaosat ovat niin kalliita. Tutkittuaan markkinoita tarkoin ja havaittuaan osille lisähintaa tuovia turhia välikäsiä hän päätti perustaa yrityksen, joka tarjoaisi laadukkaita osia kuluttajille edullisemmin ja ilman tuotemerkin tuomaa turhaa lisähintaa ja luksusleimaa. Näin syntyi Biltema.

Nykyään Biltema on yksi Pohjoismaiden suurimmista auton varaosien toimittajista lähes 3 000:een eri automalliin, etenkin eurooppalaisiin automalleihin. Miksi siis viedä autoa huoltoon pienen varaosavaihdon vuoksi, kun osan voi vaihtaa itsekin yllättävän helposti ja nopeasti – ja ennen kaikkea edullisesti laadukkaita osia käyttämällä!

Bilteman Helsingin tavaratalosta kerrotaan, että varaosista kysytyimpiä ovat jarrujen osat, eikä ihme, sillä ovathan jarrut kiistatta yksi auton tärkeimmistä turvavarusteista. Jarrupalojen ja -levyjen kunto tulisi tarkistaa säännöllisesti ja vaihtaa ne tarvittaessa uusiin. Yleisimpiin automalleihin on saatavilla myös valmiita käteviä jarrupaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi jarrulevyt ja -palat sekä niihin sopivat asennussarjat.

Myös erilaiset suodattimet tarvitsevat vaihtamista tasaisin väliajoin. Esimerkiksi ilmansuodatin tukkeutuu ajan myötä, jolloin sen läpivirtauskyky heikkenee. Tämä taas vaikuttaa esimerkiksi auton yleiseen suorituskykyyn ja polttoainetehokkuuden laskemiseen. Bilteman valikoimasta saa erilaiset suodattimet erikseen ostettuna, mutta valikoimassa on myös valmiita huoltopaketteja, jotka sopivat markkinoiden yleisimpiin automalleihin ja sisältävät esim. öljynsuodattimen, ilmansuodattimen, raitisilmasuodattimen ja sytytystulpat.

Hyvä näkyvyys on yksi tärkeimpiä seikkoja liikenneturvallisuuden kannalta. Tähän ei tarvita sen kummempaa kikkaa kuin tuulilasin pyyhkijänsulkien pitäminen hyväkuntoisina ja vaihtamalla ne noin kerran vuodessa uusiin. Tässä voi tutkitusti säästää selvää rahaa, sillä Norjan autoliiton, Norges Automobil-Forbundin (NAF), vuonna 2015 tekemän testin perusteella Bilteman Clear Vision -sarjan reilun kymmenen euron hintainen pyyhkijänsulkapari pesi laadukkuudessa mennen tullen yli kolme kertaa enemmän maksaneen sulkaparin ja sai maininnan «Eniten vastinetta rahoille!».

Omaan autoonsa sopivien varaosien etsiminen Biltemasta on helppoa verkkosivuilla olevan varaosahaun avulla. Kun syöttää hakukenttään autonsa rekisterinumeron, saa nopeasti selville, mitä osia juuri omaan menopeliinsä voi löytää Bilteman valikoimasta. Sen lisäksi, että sopivat varaosat on jaoteltu selkeästi eri kategorioiden alle, varaosahaku antaa erittäin kattavat tiedot autosta itsestään korimallista ja moottorityypistä aina massa- ja pituustietoihin.