Yhdeksän hyvää hankintaa onnistuneelle talvikalastusreissulle

Yhdeksän hyvää hankintaa onnistuneelle talvikalastusreissulle

Yhdessä perheen kesken tehdyt kalareissut tarjoavat hienoja kokemuksia – myös talvella. Kirpeä pakkanen ja tuuli nipistelevät posket punaisiksi, ja useita tunteja jäällä istuskeltaessa saa aimoannoksen raitista ilmaa. Olethan jo tutustunut kalastusväline- ja ulkoiluvaatevalikoimaamme? Ne toimivat mukana kalareissuilla ympäri vuoden. Seuraavassa yhdeksän vinkkiä, jotka ovat mainioita hankintoja kalastamaan lähdettäessä, niin talvella kuin muulloinkin.

Laadukkaat ja lämmittävät kalastusvaatteet

Kaikki kalareissut alkavat pukeutumisesta, ja talvi on tietenkin oma lukunsa. Yosemite by Biltema -ulkoiluvaatevalikoimaamme kuuluvat ulkotakki ja housut sekä paljon muita vaatteita ja asusteita, jotka soveltuvat myös kalastukseen kylminä talvipäivinä. Takki on vedenpitävä, mutta silti sen kuorikerros hengittää. Sen ansiosta takki ei kastu sisäpuolelta, mikä voisi tehdä olosi epämukavaksi. Takin lisäksi housuissakin on hyvä ilmanvaihto ja vedenpitävät vetoketjulliset taskut. Yosemite-vaatteet on todella suunniteltu ulkoiluun – ympäri vuoden.

Tutustu ulkoilu- ja vapaa-ajan vaatteisiimme

69392

Kalastuspakit ja -kassit säilytykseen

Jotta saat kaiken tarvittavan mukaan, kannattaa harkita reilunkokoisen kalastuskassin tai kalastuspakin hankkimista. Tilavaa kalastuspakkiamme voi kantaa olkahihnasta, ja lisäksi se toimii kätevänä pilkki-istuimena, jonka integroitu istuintyyny eristää lämpöä ja istut sillä mukavasti odottamassa, että saalis nappaa. Näin sinun ei tarvitse istua kylmällä lumella tai jäällä. Istuimen ja kassin yhdistelmässä on lisäksi useita fiksuja säilytyslokeroita, joissa pidät kalastusvälineesi hyvässä järjestyksessä. Myös erikseen saatavat istuinalustat ovat käteviä ja kylmän poissa esimerkiksi maassa istuessasi. Kokeile vaikkapa itsetäyttyvää istuinalustaa, joka kasaan rullattuna vie vähän tilaa.

Katso säilytystarvikkeet kalastukseen

69397

Vedenpitävä kassi

Kalastuksessa ollaan läheisesti tekemisissä veden kanssa, joten kannattaa valita vedenpitävä kassi tai vesitiivis pakkauspussi esimerkiksi kuivan vaatekerran kuljettamiseen. Kuivien vaatteiden vaihtaminen on houkutteleva vaihtoehto varsinkin pidemmillä kalareissuilla. Kerrospukeutumiseen kuuluvat olennaisena osana lisävaatteet – ja mieluiten vielä kuivana.

Lue lisää kerropukeutumisesta täältä

69403

Vapateline, jossa on monta toimintoa

Kädet voivat herkästi väsyä, kun odottelet kalan nappaamista. Lepuutat onkivapaa kätevässä vapatelineessä, joka estää lisäksi hienoa vapaasi naarmuuntumasta tai murtumasta, kun kalastat ahtaassa ja keinuvassa veneessä. Vapatelineessä on paikat kolmelle pystyssä olevalle vavalle ja riittävästi tilaa vapojen välissä tarvittavien välineiden säilyttämiseen.

69408

Vedenpitävä perhorasia

Perhot pysyvät kuivina vesitiiviissä perhorasiassa. Siinä on runsaasti tilaa perhoille, joita voit käyttää niin rannikkokalastuksessa kuin järvikalastuksessakin. Voit käyttää koteloa myös kalastusreissussa tarvittavilla pikkutavaroille ja pitää sitä vaikkapa kahluuhousujen taskussa.

Kalasumppu eli keepnet

Kelluvassa kalasumpussa – tai keepnetissä, joksi sitä myös kutsutaan – pidät pyydetyn kalan tuoreena koko päivän, eikä kalastamaan tarvitse ottaa mukaan kylmälaukkua tai vastaavaa jäähdytintä. Kelluva sumppu on helppo kiinnittää hihnalla mihin tahansa, esimerkiksi veneen kylkeen vesirajan alle tai veneen perään.

69413

Kalastuspihdit

Hyvät kalastuspihdit ovat melkeinpä välttämätön hankinta rannikkokalastajalle. Valikoimassamme on erilaisia ja erihintaisia pihtejä. Kuvassa on yksi pihdeistämme, jotka on suunnattu erityisesti vaativille ja harjaantuneemmille kalastajille. Pihtien karkaistut volframileuat katkaisevat helposti paksuimmatkin siimat. Kalastuspihdit ovat monitoimityökalu, jolle on paljon käyttöä kalastuksessa, joten kannattaa valita monipuolinen ja laadukas tuote.

69380

Pilkkisarjat

Hyvänä pakkastalvena pilkkiminen jäällä on suosittua ja yleinen kalastusmuoto. Bilteman valikoimassa on niin peruspilkkimiseen tarkoitettu pilkkionkisarja kuin edistyneemmillekin pilkkijöille sopiva Nordic Ice Predator -pilkkisarja, joka on ruotsalaisten ammattilaisten kehittämä. Valikoimasta löydät myös tietysti muut välineet, joilla voit kalastaa turvallisesti myös talvikaudella.

Talvikalastusvälineet

Retkikirves

Jos kalastusreissulla on tarkoitus tehdä nuotio, kannattaa mukaan pakata myös retkikirves. Se on hyvä apuväline varsinkin silloin, jos aiot valmistaa nuotiossa juuri pyytämäsi kalat. Sehän kuitenkin edellyttää, että kala on syönyt hyvin ja olet saanut kunnolla saalista. Kaiken varalta kannattaa aina pakata mukaan retkieväät. 

69424

Tutustu koko kalastusvalikoimaamme

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pilkkijän vinkit aloittelijalle

Pilkkijän vinkit aloittelijalle

Oletko aloitteleva pilkkijä? Lue vinkit täältä.

Nappaa parhaat vonkaleet oikeilla varusteilla

Nappaa parhaat vonkaleet oikeilla varusteilla

Laadukkaat kalastustarvikkeet takaavat onnistuneen kalareissun!

Harrastuksena kalastus

Harrastuksena kalastus

”Se oli näin iso, mutta se karkasi!” Tämä lausahdus on tuttu jokaiselle kalastajalle.