Uima-allas omalla pihalla viilentää ihanasti kesällä

Uima-allas omalla pihalla viilentää ihanasti kesällä

Paahteinen helle nostattaa hien pintaan. Kylmä juoma maistuu erityisen hyvältä, mutta helpottaa oloa vain hetkellisesti. Ajatukset karkaavat veden äärelle. Kuinka ihanaa olisikaan pulahtaa veteen omalla pihalla! Oma uima-allas on monien haave, mutta se saattaa tuntua liian isolta projektilta. Omaan kotipihaan voi onneksi tehdä helposti ja edullisesti ihanan kesäparatiisin uima-altaineen.

Pika-opas sopivan uima-altaan valintaan

Oma uima-allas tuo arkeen paitsi ripauksen ylellisyyttä myös mahdollistaa viilentävän pulahduksen kesähelteellä oikeastaan milloin tahansa. Mutta minkä kokoinen uima-allas pihalle kannattaisi hankkia? Kun valitset altaan kokoa, mieti, miten aiot käyttää sitä ja kuinka monta käyttäjää sillä on yhtä aikaa. Haluatko siitä paikan, jonka äärellä voit rentoutua parin ystävän tai perheen kanssa? Vai pitäisikö siinä olla tilaa useammalle ihmiselle tai vesileikeille ja hauskanpidolle? Entä pitäisi altaassa olla istuimet? Vai onko allas pääasiassa aktiivista vesielämää varten?

Omalla pihalla oleva uima-allas on täydellinen valinta lämpimiin kesäpäiviin varsinkin, jos sinulla on lapsia. Uima-altaassa lapset voivat leikkiä erilaisilla vesileluilla ja viilentyä yhtä aikaa. Riemunkiljahdukset ovat taattuja, kun perheen pienimmät pääsevät altaaseen leikkimään vesisotaa, tai vain löhöämään uimapatjalla tai nautiskelemaan isossa uimarenkaassa. Vai miltä kuulostaisi esimerkiksi vaaleanpunainen flamingo-uimarengas tai hauska yksisarvisen muotoinen kelluntalelu?

uima-allas_950.jpg

Uima-altaissa on paljon valinnan varaa, ja altaan saa hankittua edullisesti. Lapsille tarkoitettuja puhallettavia, hauskasti kuvioituja tai muotoiltuja uima-altaita on useita erilaisia, ja sellaisen saa nopeasti käyttövalmiiksi. Ne mahtuvat hyvin myös pienemmälle pihalle tai terassille. Isommassa uima-altaassa koko perhe voi osallistua ilonpitoon samanaikaisesti! Niissä on mukana vesipumppu, lämmitin, tikkaat ja muut tarvikkeet.

Suurin osa isommistakin uima-altaista on helppo purkaa ja säilyttää talven yli varastossa tai autotallissa.

uima-allas kemikaalit_950.jpg

Kuinka syvä uima-altaan pitäisi olla?

Uima-altaan syvyys määrittää, miten allasta voi käyttää ja kuinka turvallinen se on lapsille. Perheallas on paikka, jossa sekä aikuiset että lapset haluavat uida ja leikkiä. Perhealtaan vesi ei saa olla liian syvää. Noin 110 senttimetrin syvyys on yleensä sopiva koko perheelle. Jos allas on pääasiassa pienten lasten käytössä, syvyys on luonnollisesti valittava heidän mukaansa. Muistathan, että pienet lapset eivät saa koskaan käyttää allasta ilman aikuisen jatkuvaa silmälläpitoa!

Pidä allas raikkaana koko kesän

Jotta uima-allas pysyisi raikkaana, se tarvitsee myös hoitamista. Erityisten kemikaalien, muun muassa desinfiointiaineiden, laittamisen lisäksi allasta täytyy imuroida ja sieltä täytyy poistaa levää harjaamalla se pois.

Myös altaanhoitotuotteiden valikoima on laaja, ja osa niistä on välttämättömiä, osa taas helpottaa uima-altaan kunnossapitoa. Uima-altaassa on yleensä tavallinen pumppu, jossa on suodatin. Lisätarvikkeina myydään myös hiekkasuodattimia ja suodatinpalloja altaiden puhdistukseen.

Täältä voit lukea ohjeet uima-altaan raikkaana pitämiseen ja säännölliseen puhdistamiseen:

Altaan puhdistus – näin pidät allasveden hyvässä kunnossa

Uima-altaan hoito-ohjeet

Lisätarvikkeita uima-altaaseen

Uima-altaaseen saa paljon erilaisia lisätarvikkeita. Pohjoismaisessa viileämmässä ilmastossa monet lämmittävät allasveden allaslämmittimellä, mutta nykyaikainen ja älykäs aurinkolämmitin on ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

uima-altaan suojapeite_950.jpg

Jotta altaan veteen ei pääsisi lehtiä ja roskia, kannattaa hankkia myös suojapeite, joka vedetään altaan päälle uintihetken päätteeksi. Nämä ja monet muut käytännölliset lisätarvikkeet, kuten vesilämpömittarin, tikkaat ja altaan korjaussarjan saat valikoimastamme.

Muista myös…

Altaan tyhjennyksessä on muistettava, että pienet lastenaltaat voi tyhjentää puutarhaan, mikäli vedessä ei ole käytetty kemikaaleja. Suuret altaat on tyhjennettävä viemäriverkostoon.

Hauskaa uintikesää omalla pihalla, toivottaa Biltema!