Uima-allas omalla pihalla viilentää ihanasti kesällä

Uima-allas omalla pihalla viilentää ihanasti kesällä

Tänä kesänä matkustelu jää vähemmälle ja aikaa vietetään edelleen erityisesti kotona, ellei ole mahdollisuutta mennä kesämökille. Kuitenkin uiminen on varsinkin monen lapsen toiveissa tänäkin kesänä. Omaan kotipihaankin voi tehdä helposti ja edullisesti ihanan kesäparatiisin uima-altaineen.

Erilaisia altaita puutarhaan ja terassille

Oma uima-allas tuo arkeen paitsi ripauksen ylellisyyttä myös mahdollistaa viilentävän pulahduksen kesähelteellä oikeastaan milloin tahansa. Allas on täydellinen valinta lämpimiin kesäpäiviin varsinkin, jos sinulla on lapsia. Uima-altaassa lapset voivat leikkiä erilaisilla vesileluilla ja viilentyä yhtä aikaa. Riemunkiljahdukset ovat taattuja, kun perheen pienimmät pääsevät altaaseen leikkimään vesisotaa, tai vain löhöämään uimapatjalla tai nautiskelemaan isossa uimarenkaassa. Vai miltä kuulostaisi esimerkiksi vaaleanpunainen flamingo-uimarengas tai hauska yksisarvisen muotoinen kelluntalelu?

uima-allas_950.jpg

Uima-altaissa on paljon valinnan varaa, ja altaan saa hankittua edullisesti. Lapsille tarkoitettuja puhallettavia, hauskasti kuvioituja tai muotoiltuja uima-altaita on useita erilaisia, ja sellaisen saa nopeasti käyttövalmiiksi. Ne mahtuvat hyvin myös pienemmälle pihalle tai terassille. Isommassa uima-altaassa koko perhe voi osallistua ilonpitoon samanaikaisesti! Niissä on mukana vesipumppu, lämmitin, tikkaat ja muut tarvikkeet. Suurin osa isommistakin uima-altaista on helppo purkaa ja säilyttää talven yli varastossa tai autotallissa.

uima-allas kemikaalit_950.jpg

Pidä allas raikkaana koko kesän

Jotta uima-allas pysyisi raikkaana, se tarvitsee myös hoitamista. Erityisten kemikaalien, mm. desinfiointiaineiden, laittamisen lisäksi allasta täytyy imuroida ja sieltä täytyy poistaa levää harjaamalla se pois. Myös altaanhoitotuotteiden valikoima on laaja, ja osa niistä on välttämättömiä, osa taas helpottaa uima-altaan kunnossapitoa. Uima-altaassa on yleensä tavallinen pumppu, jossa on suodatin. Lisätarvikkeina myydään myös hiekkasuodattimia ja suodatinpalloja altaiden puhdistukseen.

Täältä voit lukea ohjeet uima-altaan raikkaana pitämiseen ja säännölliseen puhdistamiseen:

Altaan puhdistus – näin pidät allasveden hyvässä kunnossa

Uima-altaan hoito-ohjeet

Lisätarvikkeita altaaseen

Uima-altaaseen saa paljon erilaisia lisätarvikkeita. Pohjoismaisessa viileämmässä ilmastossa monet lämmittävät allasveden allaslämmittimellä, mutta nykyaikainen ja älykäs aurinkolämmitin on ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

uima-altaan suojapeite_950.jpg

Jotta altaan veteen ei pääsisi lehtiä ja roskia, kannattaa hankkia myös suojapeite, joka vedetään altaan päälle uintihetken päätteeksi. Nämä ja monet muut käytännölliset lisätarvikkeet, kuten vesilämpömittarin, tikkaat ja altaan korjaussarjan saat valikoimastamme.

Hauskaa uintikesää omalla pihalla, toivottaa Biltema!