Uima-allas omalla pihalla viilentää ihanasti kesällä

Uima-allas omalla pihalla viilentää ihanasti kesällä

Paahteinen hellepäivä saa hien nousemaan pintaan. Kylmä juoma maistuu erityisen hyvältä, mutta helpottaa oloa vain hetkellisesti. Ajatukset karkaavat veden äärelle – kuinka ihanaa olisikaan pulahtaa veteen omalla pihalla! Oma uima-allas on monien haave, mutta se saattaa tuntua liian isolta ja kalliilta projektilta. Omaan kotipihaan voi kuitenkin tehdä helposti ja edullisesti ihanan kesäparatiisin uima-altaineen.

Pika-opas sopivan uima-altaan valintaan

Oma uima-allas tuo arkeen paitsi ripauksen ylellisyyttä myös mahdollistaa viilentävän pulahduksen kesähelteellä oikeastaan milloin tahansa. Mutta minkä kokoinen uima-allas pihalle kannattaisi hankkia? Kun valitset altaan kokoa, mieti, miten aiot käyttää sitä ja kuinka monta henkilöä sitä käyttää yhtä aikaa. Haluatko rentoutua uima-altaassa ja sen äärellä ystävien tai perheen kanssa, vai pitäisikö siinä olla tilaa useammalle henkilölle tai vesileikeille ja hauskanpidolle? Entä olisiko altaassa hyvä olla istumapaikat, vai tuleeko se pääasiassa aktiivista vesielämää varten?

Omalla pihalla oleva uima-allas on täydellinen valinta lämpimiin kesäpäiviin varsinkin, jos sinulla on lapsia. Uima-altaassa lapset voivat leikkiä erilaisilla vesileluilla ja viilentyä yhtä aikaa. Riemunkiljahdukset ovat taattuja, kun perheen pienimmät pääsevät altaaseen leikkimään vesisotaa tai vain löhöämään uimapatjalla tai nautiskelemaan isossa uimarenkaassa. Miltä kuulostaisi puolestaan esimerkiksi vaaleanpunainen flamingo-uimarengas tai hauska yksisarvisen muotoinen kelluntalelu?

Pieni allas lapsille vai isompi koko perheelle?

Uima-altaissa on paljon valinnanvaraa, ja altaan saa hankittua edullisesti. Lapsille tarkoitettuja puhallettavia, hauskasti kuvioituja tai muotoiltuja uima-altaita on useita erilaisia, ja sellaisen saa nopeasti käyttövalmiiksi. Ne mahtuvat hyvin myös pienemmälle pihalle tai terassille. Isommassa uima-altaassa puolestaan koko perhe voi osallistua ilonpitoon samanaikaisesti! Niissä on mukana vesipumppu, lämmitin ja muut tarvikkeet, joissakin myös tikkaat.

Uima-altaan hankkiminen voi tuntua vaivalloiselta kasaamisineen ja purkamisineen kesän päätyttyä, mutta isommatkin uima-altaat on helppo purkaa ja säilyttää talven yli varastossa tai autotallissa.

Nautiskelua porealtaassa

Poreallas omalla pihalla se vasta luksusta tuokin! Valikoimassamme on kaksi pumpulla täytettävää poreallasta, joihin mahtuu jopa kuusi aikuista nauttimaan poreista yhtä aikaa. Patentoidun AirJet™-järjestelmän tuottamat kuplivat ilmasuihkut lämmittävät ja hierovat jäseniä ihanasti, joten rentoutuminen on taattu. Molemmissa porealtaissa on myös helppokäyttöinen ja kätevästi sijoitettu ohjauspaneeli, ja toisessa mallissa on lisäksi sisäänrakennettu wifi, joten allasta voi etäohjata älypuhelimella, esimerkiksi käynnistää lämmityksen ja aktivoida ajastimen.

75273

Kuinka syvä uima-altaan pitäisi olla?

Uima-altaan syvyys määrittää, miten allasta voi käyttää ja kuinka turvallinen se on lapsille. Perheallas on paikka, jossa sekä aikuiset että lapset haluavat uida ja leikkiä. Perhealtaan vesi ei saa olla liian syvää. Noin 110 senttimetrin syvyys on yleensä sopiva koko perheelle. Jos allas on pääasiassa pienten lasten käytössä, syvyys on luonnollisesti valittava heidän mukaansa.

Muistathan, että pienet lapset eivät saa koskaan käyttää allasta ilman aikuisen jatkuvaa valvontaa!

Pidä allas raikkaana koko kesän

Jotta uima-allas pysyisi raikkaana, se tarvitsee myös hoitamista. Erityisten kemikaalien, mm. desinfiointiaineiden, laittamisen lisäksi allasta täytyy imuroida ja sieltä täytyy poistaa levää harjaamalla se pois.

Myös altaanhoitotuotteiden valikoima on laaja, ja osa niistä on välttämättömiä, osa taas helpottaa uima-altaan kunnossapitoa. Uima-altaassa on yleensä tavallinen pumppu, jossa on suodatin. Lisätarvikkeina myydään myös hiekkasuodattimia ja suodatinpalloja altaiden puhdistukseen.

Lisätarvikkeita uima-altaaseen

Uima-altaaseen saa paljon erilaisia lisätarvikkeita. Pohjoismaisessa viileämmässä ilmastossa monet lämmittävät allasveden allaslämmittimellä, mutta nykyaikainen ja älykäs aurinkolämmitin on ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Jotta altaan veteen ei pääsisi lehtiä ja roskia, kannattaa hankkia myös suojapeite, joka vedetään altaan päälle uintihetken päätteeksi. Nämä ja monet muut käytännölliset lisätarvikkeet löydät valikoimastamme.

Katso kaikki lisätarvikkeet

Muista myös…

Altaan tyhjennyksessä on muistettava, että pienet lastenaltaat voi tyhjentää puutarhaan, mikäli vedessä ei ole käytetty kemikaaleja. Suuret altaat on tyhjennettävä viemäriverkostoon.

Hauskaa uintikesää omalla pihalla, toivottaa Biltema!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uima-altaan puhdistus

Uima-altaan puhdistus

Näin pidät allasveden hyvässä kunnossa läpi uimakauden.

Vinkit viilentymiseen

Vinkit viilentymiseen

Tuulettimet ja muut käytännölliset varusteet helpottavat oloa kesähelteillä.

Kesäjuhlat puutarhassa

Kesäjuhlat puutarhassa

Kesä onkin juhlien ihaninta aikaa, poimi talteen vinkit onnistuneisiin pihajuhliin.