Puutarhajuhlat kuuluvat kesään – 5 vinkkiä, joiden avulla teet pihasta juhlatilan

Puutarhajuhlat kuuluvat kesään – 5 vinkkiä, joiden avulla teet pihasta juhlatilan

Aurinkoiset kesäpäivät houkuttelevat juhlimaan omalle pihalle. Kesä onkin juhlien ihaninta aikaa, mutta mitä juhlien järjestämisessä ulkona olisi hyvä ottaa huomioon? Poimi talteen vinkit onnistuneisiin pihajuhliin!

Kesäaurinko lämmittää lempeästi, iloinen puheensorina täyttää pihalle pystytetyn juhlateltan ja grillistä leijailevat huumaavat tuoksut saavat veden herahtamaan kielelle – miten ihanaa onkaan viettää juhlia ulkona! Kesä on ehdottomasti puutarhajuhlien parasta aikaa. Silloin ulkona vietetään niin juhannusta, rippijuhlia, valmistujaisia kuin syntymäpäiviäkin. Nyt onkin oivallinen hetki laittaa oma puutarha tai piha juhlakuntoon. Nappaa tästä vinkit menestyksekkäiden puutarhajuhlien järjestämiseen.

Muistathan juhlia turvallisesti nykyiset koronasuositukset huomioiden!

1. Juhlateltta toimii pouta- tai sadepäivänä

Suomen kesä on ihana, mutta sään puolesta arvaamaton. Älä anna sään yllättää juhlapäivänä, vaan hanki pihalle juhlateltta tai paviljonki. Telttaan tai katoksen alle voi järjestellä ruokailupaikan juhlavieraille tai sinne voi rakentaa oman maun mukaisen noutopöydän. Seinätön, Quick Up -toiminnolla varustettu paviljonki on helppo pystyttää ja purkaa. Tukeva juhlateltta ikkunallisilla seinäosilla sopii säähän kuin säähän.

puutarhakalusteet.jpg

2. Valitse pihajuhliin sopivat puutarhakalusteet

Onko juhlissa tarkoitus oleskella vai ruokailla? Järjestä terassipöydät jonoksi ja valitse niiden kavereiksi tyylikkäät puutarhapenkit, jolloin juhlavieraat mahtuvat nauttimaan juhlan antimista saman pöydän ääreen. Tai sijoita useampia kahvilapöytiä tuoleineen ympäri pihaa. Mukava seurusteluryhmä sopii mainiosti rentoon istuskeluun. Mikäli istumapaikoista on pulaa, hyödynnä tukevat säilytyskorit: ne toimivat toisin päin käännettyinä näppärinä jakkaroina. Muista myös metallista valmistettu tarjotinpöytä, joka on hyvä apuri esimerkiksi juomien tarjoilussa!

3. Juhlapöydän kulmakivet: helposti pestävät astiat ja viileät juomat

Juhlien järjestäminen on ihanaa, mutta kertakäyttöastioiden käyttäminen ei tee hyvää luonnolle. Pihajuhliin kannattaakin valita pestäviä muoviastioita- ja aterimia. Niitä voi käyttää uudelleen ja uudelleen, jolloin ne ovat kertakäyttöastioita ympäristöystävällisempiä. Loihdi kestävä juhlakattaus muoviastiastolla, joka ei sisällä BPA-muovia.

sinkkisanko_950.jpg

Kesähelteillä on ihana nauttia virkistävän kylmää juomaa. Ainoa ongelma on se, että juoma lämpenee todella nopeasti lämpimällä säällä. Siksi puutarhajuhlien juomille kannattaakin tehdä jääpeti tyylikkääseen sinkkisankoon! Jäiden seassa juomat pysyvät taatusti viileinä.

4. Sisustustuotteet ja valot luovat tunnelmaa juhliin

Kodikkuutta ja tunnelmaa puutarhajuhliin saat luotua sisustuksella ja ulkovaloilla. Puutarhatuoleissa on mukavampi istua, kun asettelet niihin istuintyynyjä. Viilenevää iltaa varten kannattaa varata riittävästi lämmittäviä huopia kaikille vilukissoille. Led-kynttilät sopivat pöytäasetelmiin ja kynttilälyhdyt vaikkapa talon portaille tai terassille. Ulkovalosarja valaisee kauniisti hämärtyvinä iltoina. Muista myös pirteät aurinkokennokäyttöiset koristevalot!

hampurilaispuristin_950.jpg

5. Grilliruoka kruunaa pihajuhlat: valmista burgeripihvit helposti

Puutarhajuhlat eivät olisi mitään ilman suussa sulavaa ruokaa. Grillaus on ehdottomasti kesän ykkösjuttu. Kaksiosaisessa grillitynnyrissä kokkaat herkkuruoat koko juhlaväelle. Pihajuhlien klassikkoruoka on tietenkin hampurilaiset. Valmista reunoiltaan tasaiset, kiinteät hampurilaispihvit kätevästi hampurilaispuristimella. Pihvit paistuvat ritilän päällä hajoamatta, eivätkä ne pääse valumaan grilliritilän raoista. Hampurilaisbuffetissa jokainen juhlavieras saa rakennettua burgerinsa oman maun mukaisesti.

Artikkeli on julkaistu alun perin IS.fi:ssä.