Vinkit viilentymiseen – tuulettimet ja muut käytännölliset varusteet helpottavat oloa kesähelteillä

Vinkit viilentymiseen – tuulettimet ja muut käytännölliset varusteet helpottavat oloa kesähelteillä

Kesä on auringonpalvojien mielestä ihmisen parasta aikaa, mutta monet kaipaavat viilennystä kuumassa säässä. Kesähelteillä halutaan tehdä oma olo mukavammaksi. Poimi vinkit, joiden avulla selviydyt!

Suomen kesä on valitettavan lyhyt, joten siitä halutaan ottaa kaikki irti. Pilvettömältä taivaalta porottava aurinko on tervetullut vieras, joka saisi viipyä mahdollisimman pitkään. Aurinkoisilla päivillä on kuitenkin varjopuolensa: lämpötila saattaa kohota niin korkealle, että olo muuttuu tukalaksi. Kesästä nauttiminen muuttuu yhtäkkiä selviytymistaisteluksi hellettä vastaan. Pitkien hellekausien aikana etenkin kodin sisälämpötila kohoaa tuskaisiin lukemiin, eikä olo tunnu helpottavan millään. Kuumuudesta ei onneksi tarvitse kärsiä – poimi tästä näppärät vinkit viilentymiseen!

1. Tuuletin helpottaa oloa sisätiloissa

Tuuletin on edullinen ja kätevä helpotus kesähelteillä. Liikkuva ilma haihduttaa lämpöä iholta tehokkaammin kuin paikallaan pysyvä ilma. Tuulettimen eteen kannattaa asettaa kylmäkallet tai jäiset vesipullot, jolloin ilmavirta on tavallista viileämpi.

Kun ilta viilenee, tuulettimen voi siirtää ikkunan eteen. Aseta tuuletin puhaltamaan ikkunasta ulospäin. Tällöin laite puhaltaa kuumaa ilmaa ulos ja tilalle virtaa viileämpää ulkoilmaa. Tuuletin kannattaa asettaa mahdollisimman korkealle, jotta se puskee asunnon yläosiin kohonneen kuumimman ilman pois. 

Biltemasta löydät edulliset pöytä- ja lattiatuulettimet erilaisiin tarpeisiin. Kokeile myös ilmankuivainta kostealla hellesäällä: se parantaa sisäilmastoa laskemalla ilmankosteutta tehokkaasti.

2. Ulkouima-allas vilvoittaa pihalla kuin pihalla

Tehokas tapa viilentyä on pulahtaa viileään veteen. Kesähelteet saavat ihmiset hakeutumaan rannoille, mutta otollisin uimapaikka on usein pitkän matkan päässä. Onneksi vesipedoille löytyy omalle pihalle sopiva vaihtoehto: ulkouima-allas. Biltemasta löydät valikoiman erikokoisia uima-altaita sekä lapsille että koko perheelle. Uima-altaat on helppo asentaa tai täyttää ennen kesähelteitä, ja niiden korjaaminen talviteloille sujuu ketterästi. 

Jos hellepäivinä riittää energiaa vesileikkeihin, niin puutarhaletkuun yhdistettävä vesiliukumatto on varmasti lasten mieleen. Biltemasta löydät myös veikeän vettä suihkuttavan palmun ja delfiinin, jotka viilentävät oloa hauskalla tavalla. Kunnon piristysruisketta kaipaavien kannattaa turvautua kätevään puutarhasuihkuun, jossa on säädettävä korkeus.

3. Aurinkovarjo suojaa pahimmalta paahteelta terassilla, puutarhassa tai parvekkeella

Kesällä halutaan viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Aurinkoinen kesäpäivä on mukava viettää terassilla, puutarhassa tai parvekkeella esimerkiksi mukaansatempaavan kirjan ja kylmän juoman parissa. Auringonsäteiltä on kuitenkin hyvä suojautua, eikä suorassa paahteessa istuskelu ole mukavaa.

Aurinkovarjo on tärkeä varuste pihalle tai parvekkeelle. Se antaa kaivattua suojaa etenkin keskipäivän auringolta ja tekee oleskelusta mukavampaa helteellä. Biltemasta löydät laadukkaat aurinkovarjot ja -suojat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Aurinkovarjot on valmistettu kestävästä, vettä hylkivästä polyesteristä, joka on UV-suojattu. Valikoimastamme löydät myös kolmikulmaisen aurinkosuojan, jonka voi kiinnittää pihalle esimerkiksi puiden väliin.

4. Ulkona voi nukkua yllättävän mukavasti

Onko sisätiloissa liian kuuma nukkua kaikista kikoista huolimatta? Kokeile nukkua ulkona! Nukkuakseen ulkona ei tarvitse lähteä lähimetsään: oma piha tai parveke käy mainiosti. Mukavuutta saat siirtämällä patjan sängystä parvekkeelle tai voit hankkia Biltemasta kätevän ilmapatjan, joka täyttyy ja tyhjentyy nopeasti. Ilmapatjaa voi käyttää myös vierasvuoteena!

Omalla pihalla nukkuminen onnistuu kätevimmin teltassa. Teltta kannattaa pystyttää mahdollisimman varjoisaan paikkaan, jotta auringonsäteet eivät lämmitä telttaa liian kuumaksi. Biltemasta löydät valikoiman helposti pystytettäviä telttoja, jotka sopivat myös pidemmille vaellus- tai metsäretkille. Ötököitä vieroksuvien ei tarvitse jättää telttailua väliin, sillä monissa teltoissa on hyttysverkko. Bilteman valikoimasta löytyy lisäksi erillinen kahden hengen telttaan sopiva hyönteisverkko, jonka voi laittaa myös riippumaton tai vuoteen päälle.

5. Muista huolehtia helteellä lemmikeistä

Kovat helteet ovat tukalia lemmikeille. Lämpöhalvauksen riski on olemassa etenkin paksuturkkisilla lemmikeillä, joten karvaisen kaverin vointia kuumalla säällä on tarkkailtava. Märkä pyyhe on hyvä viilennyskeino sekä koiralle että kissalle.

Uiminen on tehokas tapa viilentää koira – jotkut kissatkin saattavat pitää vedestä. Jos lähin lemmikkien uimapaikka on kaukana, Biltemasta löydät kätevän koirien viilennysmaton. Alcogeeliä sisältävä matto auttaa pitämään koiran kehonlämpötilan oikeana. Viilennysmatto on erinomainen apu etenkin matkoilla. Viilennysmatto toimii yhä uudelleen ja uudelleen, ja se on helppo puhdistaa lämpimällä tai kylmällä vedellä. Viilennysmaton lisäksi voit käyttää pientä lasten hiekkalaatikkoa koiran altaana täyttämällä sen vedellä.

Koirien viilennysmatto