Muista ainakin nämä huoltotoimenpiteet autoloman jälkeen

Muista ainakin nämä huoltotoimenpiteet autoloman jälkeen

Monet suomalaiset ovat käyneet kesän aikana esimerkiksi kotimaahan tai johonkin päin Eurooppaa suuntautuneella autolomalla. Ajopeli on laitettu kuntoon ennen lähtöä, mutta monesti ei muisteta, että olisi sekä rahallisesti että turvallisuuden kannalta järkevää tarkastaa auton kunto ja tehdä sille tarvittavat huoltotoimenpiteet myös ajettujen satojen, jopa tuhansien, kilometrien jälkeen.

Biltemassa on huomattu, että autonhoitotuotteiden myynti kasvaa selvästi aina ennen kesälomasesonkia ja sen aikana. Monet ovat kiinnostuneita ostamaan apuvälineitä ja tarvikkeita, joilla auto saadaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon ennen autolomalle lähtöä. Samalla kuitenkin herkästi unohdetaan tietyt suositeltavat huoltotoimenpiteet ja tarkastukset, jotka olisi hyvä tehdä myös lomalta paluun jälkeen.

Oheisilla Bilteman huoltovinkeillä autosi pysyy ajokuntoisena pidemmänkin reissun jälkeen.

1. Tarkasta renkaiden kunto

Autolomalla autossa on yleensä raskaampi kuorma kuin normaalisti, ja se vaikuttaa tietysti renkaiden ilmanpaineisiin. Ajaminen renkailla, joissa on liian matala tai korkea ilmanpaine, voi olla hengenvaarallista. Tarkasta siis, tarvitseeko renkaisiin lisätä ilmaa ja näkyykö niissä lisäksi vaurioita lomalta palattuasi.

2. Poista kuolleet hyönteiset tuulilasista

Ajomatkan aikana tuulilasiin ja etupuskuriin lentäneet hyönteiset kuivuvat niihin kiinni auringonvalon vaikutuksesta, ja valitettavasti ne ovat yllättävän vaikeita poistettavia. Bilteman hyönteistenpuhdistusaineella tämä käy kuitenkin leikiten!

3. Täytä jarrunestesäiliö

Tavallista raskaampi kuorma ja kova vauhti moottoritiellä laittavat myös auton jarrut koetukselle. Tarvitsevatko esimerkiksi jarrupalat puhdistamista ja jarrunestesäiliö täyttämistä? Täytä tarvittaessa oikeantyyppistä nestettä autosi merkistä riippuen. On järkevää myös tarkastaa, missä kunnossa auton jarrupalat ylipäätään ovat.

4. Tarkasta maalipinta ja tuulilasi

Jos auton maalipinnassa näkyy naarmuja, kannattaa toimia nopeasti, sillä auton kori ruostuu nopeasti. Tuulilasiin tulleet mahdolliset kivenhakkaumat voivat pahimmassa tapauksessa puolestaan rikkoa lasin. Käy mahdolliset vauriot tarkasti läpi ja arvioi, ovatko esimerkiksi naarmut korjattavissa itse naarmunpoistajalla vai vaativatko ne ammattilaisen korjausapua.

5. Vaihda pyyhkijänsulat

Pian on taas käsillä se vuodenaika, kun tuulilasinpyyhkijöille on käyttöä lähes päivittäin. Mikäli huomaat jo nyt, että näkyvyys tuulilasin läpi ei ole paras mahdollinen pyyhkijöitä käytettyäsi, niin mikset toimisi vielä nyt hyvän sään aikana ja vaihtaisi vanhoja pyyhkijänsulkia uusiin? Ammattilaisten mukaan sopiva vaihtoväli on vuosi, mutta Bilteman teettämän tutkimuksen mukaan kuusi kymmenestä lipsuu tästä. Paitsi että näkyvyys paranee, tekevät uusitut pyyhkijät ajokokemuksesta miellyttävämmän, ja samalla ne parantavat turvallisuutta huomattavasti. Vaihtaminen käy helposti itse, jolloin säästät aikaa ja rahaa. Juuri omaan autoosi sopivat edulliset ja laadukkaat pyyhkimet ja pyyhkijänsulat löydät Bilteman varaosahaun avulla!

6. Puhdista auto sisältä

Perheelliset tietävät, että varsinkin lasten kanssa syntyy sotkua – myös matkustaessa. Takapenkillä ja lattiatiloissa voi olla muruja ja roskia matkan jäljiltä. Aloita imuroimalla istuimet ja matot, ja pyyhi vinyylikiillokkeella auton muoviset, kumiset ja keinonahkaiset pinnat, kuten kojelauta ja ovikotelot. Käytä puolestaan verhoiluihin tekstiilinpuhdistusainetta. Pyyhi lisäksi peilit ja ikkunoiden sisäpinnat puhtaaksi rasvatahroista ja muusta liasta. Auton sisäilmalle voi tehdä hyvää, jos vaihdat raitisilmasuodattimen ja puhdistat ilmastointijärjestelmän sille tarkoitetulla puhdistusaineella.