Omilleen muutto mullistaa elämän – näin sisustat ensiasunnon edullisesti

Omilleen muutto mullistaa elämän – näin sisustat ensiasunnon edullisesti

Se päivä on pyörinyt pitkään mielessä. Sitä on odotettu, jännitetty ja vähän pelättykin. Nyt se suuri päivä on viimein täällä: on aika ottaa ensiaskeleet kohti loppuelämää ja muuttaa omaan asuntoon. Ensimmäisen oman kodin sisustaminen ja varustaminen asumiseen tarvittavilla käyttötavaroilla voi olla kallista. Näiden vinkkien avulla sisustat ensiasunnon edullisesti ja teet tarpeelliset hankinnat fiksusti!

Omilleen muuttaminen tulee kaikille ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin. Monet ovat haaveilleet siitä ikuisuudelta tuntuvan ajan ja suunnitelleet tarkasti, millaiselta oman kodin tulisi näyttää. Lapsuudenkodista pois muuttaminen on uuden elämänvaiheen alku. Se tuo mukanaan ennen näkemättömän vapauden ja hätkähdyttävän tunteen siitä, että koko maailma on avoinna ja mikä tahansa on mahdollista. Omaan kotiin muuttamisesta alkaa koko loppuelämän seikkailu.

Omaan kotiin muuttaminen on toisaalta myös jännittävää, ja se tuo mukanaan vastuuta. Nyt on hoidettava omat asiat itsenäisesti ja hankkia kotiin tarpeelliset varusteet. Ensiasuntoon muuttaminen tarkoittaakin suurimmalle osalle täysin uusien hankintojen tekemistä. Budjetti ei välttämättä anna periksi kaikkien kotihaaveiden toteuttamiseksi. Onneksi ensiasunnon sisustaminen ja varustaminen onnistuu myös pienemmällä budjetilla ja tee-se-itse-asenteella – laadusta, käytännöllisyydestä tai tyylikkyydestä tinkimättä.

Toimenpiteet ennen sisustuspuuhiin ryhtymistä: muuttaminen ja siivous

Malttamaton ensiasuntoon muuttaja miettii usein sitä, miltä tuleva asunto tulee näyttämään, eikä niinkään sitä, mitä pitää tehdä ennen kuin sisustuksen pääsee toteuttamaan käytännössä. Ensiasuntoon muuttajan kannattaa tehdä ihan aluksi muistilista, jonka kärkipäähän on hyvä sijoittaa käytännön muuttovalmistelut sekä uuden kodin siivous. Muistilistan avulla mikään tärkeä asia ei jää hoitamatta.

Muutosta tulee sitä helpompi, mitä vähemmän tavaroita on siirrettävänä uuteen asuntoon. Aivan ensiksi kannattaakin karsia kaikki turhat tavarat, joille ei enää ole käyttöä. Säilytettävien tavaroiden pakkaaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jolloin varsinaisena muuttopäivänä voi keskittyä tavaroiden siirtämiseen uuteen kotiin. Biltemasta saat niin muuttolaatikot, pakkausteipin, muuttohuovan kuin kuplamuovinkin edulliseen hintaan. Olemme keränneet yhteen myös muuttovinkit, joihin kannattaa tutustua ennen muuttopäivää!

Ennen kuin alat järjestellä tavaroitasi paikoilleen, uusi koti kannattaa siivota perusteellisesti. Imuroi lattiat, pyyhi pölyt ja pese ikkunat tarvittaessa. Siivoamiseen voi käyttää yleispuhdistusainetta. Siivoustuotteet hankit edullisesti Biltemasta: meiltä löydät kaiken tarvittavan siivoukseen, tarvitsit sitten pölynimurin, mopin, siivousliinoja, suihkepullon, rikkalapion, tiskiharjan tai puhdistusaineita. Laadukkailla siivoustuotteilla pidät uunituoreen kotisi puhtaana muuton jälkeenkin.

Aloita ensiasunnon varustaminen välttämättömimmistä hankinnoista

Kaikkia hankintoja uuteen kotiin ei välttämättä tarvitse tehdä heti. Sisustuksen ei tarvitse olla muuttopäivästä alkaen valmis. Hankintoja voi tehdä vähitellen ja erissä, jolloin kustannukset voi helposti jakaa pidemmälle aikavälille. Ensiasuntoon muuttajan kannattaa hankkia ensin kaikista välttämättömimmät huonekalut ja käyttötavarat. Aluksi on tärkeintä, että kodissa voi asua.

Hankinnat kannattaa aloittaa huonekaluista ja tavaroista, jotka vaikuttavat eniten omassa kodissa asumiseen. Suuremmista huonekaluista hankintalistan kärkipäähän kannattaa sijoittaa sänky, sohva, ruokapöytä ja tuolit. Jos olet liikkeellä pikkubudjetilla, kannattaa kiertää kirpputorit ja kierrätyskeskukset sekä tutkia netin myynti-ilmoitukset – saatat tehdä hyviä löytöjä edullisesti.

Keittiö on kodin huoneista se, joka tarvitsee kenties eniten tarvikkeita, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämiseen. Biltemasta saat edullisesti tarpeelliset keittiötarvikkeet ja -koneet, kuten ruokailuvälineet, lasit, keittiöpyyhkeet, kahvinkeittimen, mikroaaltouunin, leivänpaahtimen ja vedenkeittimen. Käytännölliset koneet ja tarvikkeet tekevät kokkaamisesta ja keittiössä toimimisesta sujuvaa niin arkena kuin juhlapäivinäkin.

keittiö_950.jpg

Sisusta käytännöllisesti – kiinnitä huomio asunnon säilytysratkaisuihin

Säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa! Ensiasuntoon muuttajan kannattaakin jo alusta lähtien miettiä, millaiset säilytysratkaisut ovat kaikista käytännöllisimmät omaan kotiin. Erilaiset hyllyjärjestelmät ja säilytyshyllyt auttavat pitämään kodin tavarat järjestyksessä. Kun jokaisella tavaralla on oma hyllypaikkansa, kodin siisteyttä on helpompi ylläpitää. Tavarat myös löytyvät nopeasti, kun niitä tarvitaan.

Edullista industrial-henkeä saat kotiisi valitsemalla Bilteman suositun säilytyshyllyn. Voit maalata hyllyn mieleiselläsi värillä, jolloin saat sen helposti sopimaan muuhun sisustukseen. Lankakorit ja teline tuovat kätevää säilytystilaa vanhaan vaatekomeroon: ota komeron hyllylevyt pois ja aseta useampi teline päällekkäin. Myös säilytyslaatikko tyhjiöpussilla on nerokas varuste vaatekomeroon tai -kaappiin. Säilytyslaatikko säästää tilaa ja suojaa vaatteita ja muita tekstiileitä muun muassa kosteudelta, hajuilta ja hyönteisiltä.

Biltemasta löydät myös trendikkäät meriheinäkorit ja näppärät vaatetelineet. Suosittelemme myös hankkimaan kannellisia säilytyslaatikoita, joissa voit säilyttää esimerkiksi kausivaatteita ja jalkineita, urheiluvälineitä, puutarhavälineitä tai pesu- ja siivoustarvikkeita. 

vaaterekki_950.jpg

Harmoninen sisustus syntyy yksinkertaisilla ja edullisilla kikoilla 

Ensiasunnon sisustaminen mieleiseksi onnistuu yksinkertaisilla kikoilla, eikä rahaa tarvitse välttämättä käyttää suureen remonttiin. Harmoninen sisustus syntyy yhteensopivista värisävyistä tai jostakin kantavasta teemasta, joka sitoo kaikki huoneet kauniisti yhteen. Voit esimerkiksi valita jonkin värin, joka toistuu eri huoneissa.

Uuden kodin ilmeen voi muuttaa helposti maalaamalla asunnon seinät. Biltemasta löydät tarvittavat maalaustarvikkeet ja -välineet unelmiesi toteuttamiseen. Kenties haluat asuntoosi persoonallisen ratkaisun ja maalaat yhden seinän liitutaulumaalilla, jolloin koko seinä muuttuu eläväksi taideteokseksi. Liitupiirustukset on helppo pyyhkiä pois, kun niihin kyllästyy. Jos tapetti houkuttaa kuitenkin enemmän, niin meiltä saat myös laadukkaat tapetointivälineet

maalaaminen_950.jpg

Rahaa voi säästää helposti monilla tee-se-itse-vaihtoehdoilla. Netti on pullollaan sisustukseen liittyviä tee-se-itse-ideoita, joiden joukosta jokainen löytää varmasti jotakin toteuttamiskelpoista. Voit nikkaroida esimerkiksi vanhasta ovesta sängynpäädyn tai koota sohvapöydän tyhjistä puulaatikoista tai -lavoista. Biltemasta saat edullisesti pieneen tai isoon tee-se-itse-projektiin tarvittavat työvälineet, tarvitsitpa sitten vasaran, ruuvimeisselin, nauloja tai porakoneen.

Mikäli yhtenevän sisustuksen luominen tuntuu hankalalta siksi, että sinulla on eri tyylisiä huonekaluja tai esineitä, tartu rohkeasti maalipensseliin. Huonekalujen tai sisustusesineiden maalaaminen yhteensopivilla väreillä tekee sisustuksesta eheän. Yhtenevyyttä saa lisättyä myös valitsemalla tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä tai muita kodintekstiilejä, joissa kaikissa toistuu sama väri. Erilaiset huovat, lampaantaljat, tuoksukynttilät tai lyhdyt kruunaavat lopputuloksen tuomalla asuntoon kodikkuutta ja tunnelmaa.