Historiskt katalogsläpp efter rekordsommar!

Historiskt katalogsläpp efter rekordsommar!

Biltemakatalogens har en lång tradition i de nordiska länderna och är en av de få kvarvarande tryckta katalogerna med full distribution. Biltemas 142:e katalog släpps måndagen den 19: augusti, men den här gången släpps samtidigt ytterligare en katalog. Biltema Original är en separat katalog som innehåller vårt fullständiga sortiment inom bilreservdelar, och den kommer att skickas ut till hushåll runtom i Norden. Med Biltema Original återgår vi till hur allting började, samtidigt som vi breddar sortimentet med nya produkter.

”I mer än ett halvt sekel har vi arbetat hårt med att utveckla vårt produktsortiment som nu har blivit så brett att vi har valt att tillägna en hel katalog våra bilreservdelar och specialverktyg. Biltema Original är en mer än 100 sidor tjock katalog som innehåller mer än 5000 olika bildelar till nästan 6000 bilmodeller. Vi har varit återförsäljare inom bilreservdelar i snart 60 år, så detta är mitt i prick för vår kärnverksamhet”, säger koncernchef för Biltema-gruppen. 

Utöver Biltema Original lanserar kedjan den här säsongen nästan 1400 produktnyheter. ”Vår nya katalog innehåller massor av intressanta och spännande nyheter inom heminredning, hundmat och snöröjning som garanterat kommer att göra dina snöiga träningspass enklare”, fortsätter Svenningsen.

Produktsortimentet är inte det enda som är under utveckling inom Biltema. ”Vi är fast beslutna att öka antalet fysiska butiker. Samtidigt måste vi också växa tillsammans med våra kunder, och ett naturligt steg i detta är att satsa på digitalisering. Våra framsteg på detta område har gjort att hela vårt sortiment går att hitta online, AI-teknologi kan hjälpa besökaren att hitta viktiga tilläggsprodukter på hemsidan och tack vare Mitt Biltema kan kvitton mottas och sparas digitalt. Sammanfattningsvis har vi stora planer inför framtiden”, avslutar Svenningsen.

Om Biltemakatalogen: 

Katalogen är en av Biltemas starkaste marknadsföringsmedel, och ger en översikt på över 19 000 artiklar inom kategorierna Bil/MC, Verktyg, Bygg, Fritid, Båt och Kontor/Multimedia. Den innehåller dessutom information om butikerna, konsumentlagar, vårt sociala och miljömässiga ansvar och andra intressanta artiklar. Katalogen publiceras två gånger per år, vilket skapar en förutsägbarhet för kunden. Biltema vill erbjuda prisvärda kvalitetsprodukter med den enkla filosofin att dålig kvalitet är dyrt i längden. Vi handlar direkt av leverantören, vilket eliminerar kostnader för mellanhänder. Se hela sortimentet på www.biltema.fi 

Om Biltema Original: 

Med Biltema Original erbjuder vi prisvärda bildelar med samma kvalitet, detaljer och funktioner som delarna som sitter i bilen när den rullar ut från fabriken. I sortimentet finns utvalda reservdelar till nästan 6000 olika bilmodeller med tillverkningsår från 1946 till 2019. Bildelar och leverantörer är noga utvalda för att uppnå de kvalitetskrav som ställs på Biltema Original. Ett nytt segment introduceras i Bil- och MC-kategorin, och för första gången på decennier publiceras en katalog endast avsedd för bildelar.