Biltemalta historiallinen kuvastolanseeraus

Biltemalta historiallinen kuvastolanseeraus

Bilteman kuvastolla on pitkät perinteet, ja se on edelleen tärkeä osa paitsi tavarataloketjun markkinointia, myös sen uskollisten asiakkaiden arkea. Maanantaina 19.8. julkaistavan uuden syys- ja talvikuvaston ohessa julkaistaan myös toinen kuvasto, yksinomaan varaosavalikoiman sisältävä Biltema Original, jolla Biltema palaa juurilleen yli 50 vuotta taaksepäin. Lisäksi kauppaketjun laaja valikoima saa vahvistusta mm. erilaisista trendikkäistä kodintuotteista syksyn aikana.

– Bilteman valikoimaa on työstetty ja laajennettu jo yli 50 vuotta, ja nyt yksittäisiä tuotenimikkeitä on niin paljon, että halusimme omistaa oman luettelonsa pelkästään myymillemme auton varaosille. Koemme, että ne ansaitsevat sellaisen, sillä niistä toimintamme aikoinaan alkoikin. Halusimme tavallaan palata juurillemme ja toimintamme ydinasiaan, josta olemme erittäin ylpeitä, kertoo Biltema Suomen toimitusjohtaja, Jani Mahlakaarto ja viittaa vuoteen 1963: tuolloin varaosien ja autotarvikkeiden postimyynnistä alkanut toiminta oli lähtölaukaus Bilteman menestystarinalle.

Mahlakaarto lisää, että nyt syys-talvikuvaston rinnalla julkaistavassa yli 100-sivuisessa Biltema Original -varaosaluettelossa on runsaat 5 000 varaosaa lähes 6 000 automalliin. Varaosat on esitelty lyhemmin myös syys-talvikuvastossa. Peruskuvasto jaetaan 1,3 miljoonaan ja Biltema Original miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen. Molempia voi myös selata digitaalisessa muodossa Bilteman verkkosivuilla.

Muutakin kuin varaosia ja autotarvikkeita

Samanaikaisesti Biltema haluaa kuitenkin painottaa asiakkailleen olevansa koko perheen tavaratalo eikä enää vain autotarvikkeisiin ja varaosiin erikoistunut kauppaketju. Nykyään reilun 19 000 tuotteen joukosta löytyykin paljon vaihtoehtoja koko perheen tarpeisiin. Tänä syksynä koko perheen tavaratalo -ajatusta vahvistetaan entisestään, sillä varsinkin kotiosastolle saadaan paljon trendikkäitä uutuuksia: fleecehuopia, peilejä ja valokuvakehyksiä, tuoksukynttilöitä ja lyhtyjä sekä syksyn ehdottomia must-tuotteita, erilaisia punottuja koreja. Niillä sisustuksesta innostuneet saavat somistettua kotiaan edullisesti ja muutettua nopeasti sen ilmettä. Lisäksi valikoimaan saadaan lähiviikkoina Premium-sarjan kissan- ja koiranruoat, joilla perheen nelijalkaiset voi ruokkia edullisesti laadusta kuitenkaan tinkimättä. Myös ympäristöystävällisiä tuotteita saadaan valikoimaan jatkuvasti.

– Tulemme saamaan syksyn ja talven aikana lähes 1 400 uutuustuotetta valikoimaamme. Omasta mielestäni yksi mielenkiintoisimmista talvisesonkiin tulevista uutuuksistamme on telavetoinen, 13 hevosvoiman lumilinko. Jos tuleva talvi on yhtä luminen kuin viimeisin, kiitetään varmasti monessa kotitaloudessa sen olemassaoloa. Sillä lumitöiden tekeminen käy leikiten, Jani Mahlakaarto mainitsee.

Digitaalisuus helpottaa arkea

Viime vuosina Biltemassa on hypätty vahvasti myös nykyaikaisen digitalisaation kelkkaan, ja erilaisilla digitaalisilla palveluilla yritys haluaa helpottaa asiakkaidensa arkea. Huhtikuussa käyttöön otettu Minun Biltema -palvelu on ollut huikea menestys, ja sillä on jo yli 100 000 käyttäjää. Lisäksi syksyn aikana tullaan lanseeraamaan uudet kehittyneemmät Biltema-mobiilisovellukset Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. 

– Myöhemmin syksyllä otamme vielä käyttöön Osta & nouda -palvelun, jolla on ennen kaikkea ajansäästöllinen merkitys asiakkaalle. Kun asiakas tekee tilauksen verkkokaupassamme, hän voi valita sen toimituspaikaksi itsellensä sopivimman Biltema-myymälän, josta tilaus on noudettavissa jo kahden tunnin kuluttua ostotapahtumasta. Kätevää, eikö? Mahlakaarto päättää.

Tietoa Bilteman peruskuvastosta

Kuvasto sisältää koko Bilteman valikoiman eli yli 19 000 edullista tuotetta, ja ne on lajiteltu kahdeksaan asiointia helpottavaan tuoteryhmään, jotka ovat autoilu–moottoripyöräily, autonhoito, työkalut, rakentaminen, koti, toimisto–multimedia, vapaa-aika ja veneily. Lisäksi kuvastoon on koottu tietoiskuja esimerkiksi Bilteman ympäristö- ja yhteiskuntavastuusta, kahvilakonseptista ja yritysasiakkuudesta sekä tietoa ostosten tekemisestä kivijalkamyymälöissä ja verkkokaupassa. Bilteman ideologiaan kuuluu, että tuotteiden hinnat pysyvät tasaisina ja edullisina ja että niihin tulee muutoksia vain pari kertaa vuodessa, eli aina uuden kuvaston ilmestymisen yhteydessä. Ketju haluaa tarjota asiakkailleen laadukkaita tuotteita parhaaseen mahdolliseen hintaan. Tuotteiden hinnat pysyvät edullisina, koska Biltema asioi aina suoraan tuottajan kanssa ilman kalliita välikäsiä. Laaja valikoima on selattavissa ja ostettavissa myös verkkosivuillamme.

Tietoa Biltema Original -varaosaluettelosta

Biltema Original on laadukkaita ja edullisia varaosia sisältävä konsepti, jonka tuotteet vastaavat laadultaan, toteutukseltaan ja toiminnaltaan autonvalmistajan alkuperäisiä osia. Valikoimassa on runsaat 5 000 varaosaa lähes 6 000 automalliin valmistusvuosilta 1946–2019. Bilteman varaosat ja varaosatoimittajat on valikoitu tarkoin, jotta ne täyttäisivät Biltema Original -konseptille asetetut tiukat laatuvaatimukset. Yli viisikymmenvuotinen kokemus varaosien myynnistä on nostanut Bilteman yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista varaosamyyjistä, ja jatkossa konserni tulee panostamaan varaosamyyntiin vielä lisää. Tämä erillinen varaosaluettelo julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa.