Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Kengät ja saappaat pitkään päivään luonnossa

Oikeiden jalkineiden valinta on tärkeä vaihe ennen luontoon lähtemistä. Tarvitset jalkineet, joissa jalkasi pysyvät kuivina ja lämpiminä. Jalkineiden pitää pystyä kantamaan sekä sinun että pakkausten paino. Jos olet menossa märkään maastoon tai rannalle ja veteen, saapaspari on hyvä vaihtoehto.

Oikeiden jalkineiden valitseminen

Lähde liikkeelle aina siitä, mitä aiot tehdä ja minne olet menossa. Kylmemmät ilmastot, kuten tunturialueet, vaativat jalkineilta eri asioita kuin vaellusretki rantojen lähellä. Se, kuinka pitkälle aiot kulkea, on myös asia, joka on otettava huomioon. Koska pitkille vaelluksille tarvitaan paljon varusteita, pari vakaita ja hyvin vaimentavia vaelluskenkiä on usein erittäin hyvä jalkinevalinta.

Tutustu Yosemite Outdoor -valikoimaamme

Millaisia eroja vaelluskengissä on?

Osassa vaelluskenkiä on korkeammat varret, ja ne sopivat mäkiseen ja märkään maastoon. Matalavartisemmat vaelluskengät sopivat paremmin valmiille vaellusteille. Matalampi varsi antaa vähemmän tukea nilkoille.

Mistä tiedän, mitä kokoa pitää käyttää?

Yleensä pisimmästä varpaasta kengänreunaan pitäisi olla vähintään sentti, sukka jalassa. Kengän on istuttava tukevasti nilkan ja kantapään kohdalla, jotta kenkä ei liu'u ja aiheuta hankautumia. Kengän pitää myös asettua jalkaterän ympärille ja tukea jalkaholvia. Tämän vuoksi on tärkeää, että tarkistat, tarvitsetko kapean vai hieman leveämmän mallin.

Millainen pohja kengissäni pitäisi olla?

Vaelluskenkien pohjassa on oltava karkea kuvio, joka antaa hyvän pidon sekä löysillä että märillä alustoilla. Anna maaston määrittää pohjan paksuus. Kivillä tai muussa terävässä maastossa kävellessä pohjan kannattaa olla riittävän paksu niin, ettei alusta tunnu pohjan läpi lainkaan.
Jos kävelet paljon karkeassa maastossa, matalammasta pohjasta voi olla etua: olet lähempänä alustaa ja vähennät vinoosastumisriskiä.