Laadukkaat ja maistuvat koiraruoat ja makupalat

Oikean ruoan löytäminen on tärkeää sekä omistajan että koiran kannalta. Markkinoilla on laaja valikoima koiranruokaa, ja voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin sopiva ruoka löytyy. Koirilla on ihmisten tapaan myös makuhermot, ja siksi niillä on omia mieltymyksiä ruokansa suhteen. Näille nelijalkaisille onkin tarjottava paitsi terveellistä myös maistuvaa ruokaa. Bilteman valikoiman koiranruoat täyttävät varmasti koirasi tarpeet.

Koiranruoan valitseminen

Saatavana on valtavasti erilaisia koiranruokia, ja juuri oikean löytäminen omalle koiralle voi olla hankalaa. Kannattaa perehtyä ruoan ainesosaluetteloon ja ottaa myös selvää sitä, mitä koirasi todella tarvitsee ja mitä ainesosia hyvässä koiranruoassa tulisi olla. Ensiarvoisen tärkeitä ovat ainakin selkeä proteiinin lähde, hyvä rasvan lähde ja suuri vitamiinipitoisuus.

Koiran ruokintatarpeet vaihtelevat esimerkiksi sen rodun, koon ja iän mukaan. Jos olet hankkinut juuri ensimmäisen koirasi, tulet huomaamaan, että ruokaa on vaihdettava useammin sen ensimmäisten elinvuosien aikana. Syynä on koiran nopea kehittyminen: sen on kasvatettava lisää lihaksia ja parannettava liikkuvuuttaan jatkuvasti. Olipa koirasi sitten pentu vai aikuinen, on kuivaruoan tarjoaminen hyvästä. Kuivamuona vahvistaa koiran hampaita, toisin kuin pehmeät märkäruoat. Myös energiapitoisuudessa kuivaruoka voittaa selvästi: koska se sisältää paljon vähemmän vettä kuin märkäruoka, sen energiapitoisuus on suurempi. Lisäksi kuivaruokien säilyvyysaika on pidempi.

Bilteman koiran kuivaruoka valmistetaan Euroopassa, ja se sisältää tasapainoisen yhdistelmän proteiinia, rasvaa, kuituja ja vitamiineja. Lihaa sisältävä koiranruoka tarjoaa luotettavasti proteiinia, jonka koiran elimistö pystyy hyödyntämään. Proteiinin lähteenä on vähärasvainen kananliha ja maksa. Ihmisten tapaan koirat tarvitsevat myös hyvälaatuisen rasvan lähteen. Bilteman koiranruoassa käytetään lohiöljyä, joka sisältää rasvojen lisäksi omega-3-rasvahappoa. Kun valitset Bilteman koiranruoan, tiedät varmasti, että koirasi saa tarvittavat vitamiinit, jotka ylläpitävät sen luuston ja elimistön tasapainoa.

Jos koirasi on hyvin aktiivinen, esimerkiksi labradorinnoutaja, suosittelemme valitsemaan tavallista proteiinipitoisemman koiranruoan. Aktiiviselle koiralle kannattaa pitää myös makupaloja mukana pitkillä kävelylenkeillä ja koulutustilanteissa.

Makupalat leikkeihin ja koulutukseen

Biltemassa on valikoima erilaisia makupaloja ja herkkuja koirille. Makupalat tarjoavat hyvän aterialisän ja tietenkin palkan onnistuneesta tehtävästä.

Koiran aktivointi on tietenkin tärkeää. Sen voi tehdä monilla eri tavoilla, esimerkiksi harrastamalla koiran kanssa agilityä tai juoksemalla, uimalla tai leikkimällä sen kanssa. On hyvä käyttää aina tiettyä makupalaa jokaisen tehtävän jälkeen, jolloin koirasi tietää olleensa taitava. Bilteman pehmeät makupalat sopivat erityisen hyvin palkitsemistarkoitukseen.

Kaikenikäisten koirien lihaksistoa on harjoitettava ja ylläpidettävä hyvin. Se onnistuu helposti liikunnan avulla. Lihaksiston lisäksi koiran aivojen stimulointi ja älyllinen aktivointi on tärkeää sen yleisen hyvinvoinnin kannalta. Erilaiset koulutusleikit ovat hyviä, sillä ne pitävät koiran kaikki aistit hereillä. Voit esimerkiksi tehdä koirallesi hakuleikin. Kun sijoitat makupaloja paikkoihin ja annat koiran sitten etsiä niitä, pääsee karvainen kaverisi käyttämään aivojaan ja aistejaan. Hakuleikki on helppo järjestää niin kotona kuin ulkona vaikka kesken kävelylenkin.

Biltemasta saat paljon kaikkea koirasi ruokkimiseen ja palkitsemiseen. Olemme myös aina valmiina auttamaan lähimmässä myymälässäsi.

15 osumaa