Biltema Foundation lahjoittaa yli 270 000 euroa KidsOR-järjestölle leikkaussalin perustamiseen Keniaan

Biltema Foundation lahjoittaa yli 270 000 euroa KidsOR-järjestölle leikkaussalin perustamiseen Keniaan

Hyväntekeväisyysjärjestö Kids Operating Rooms, eli KidsOR, tekee työtä sen hyväksi, että maailman heikoimmassa asemassa olevilla lapsillakin olisi mahdollisuus hoitotoimenpiteitä tarjoavaan terveydenhuoltoon. Järjestö toimii yhteistyössä paikallisten kirurgien ja heidän tiimiensä kanssa, jotta sairaaloille eri puolilla maailmaa voitaisiin tarjota terveydenhuollon ammattilaisten tarvitsemat laitteet lasten hoitotoimenpiteitä varten. Biltema Foundation lahjoittaa nyt reilut 270 000 euroa KidsOrille lapsipotilaille tarkoitetun leikkaussalin perustamiseen luoteis-Keniassa sijaitsevalle pakolaisleirille.
Julkaistu 2020.12.16

Uusi leikkaussali tullaan ottamaan käyttöön Kakuman pakolaisleirillä, Kenian luoteisosassa. Se perustettiin jo vuonna 1992 väliaikaiseksi leiriksi, mutta siitä on sittemmin kasvanut 197 000 asukkaan pikkukaupunki. Leikkaussalia voidaan alkaa valmistella käyttöön Biltema Foundationin lahjoituksen avulla, ja arvioidaan, että jopa 1 000 lasta vuodessa tulee saamaan siellä hoitoa.

– Tämän ainutlaatuisen ja hienon yhteistyön avulla tulemme olemaan sairaiden lasten saatavilla yhdessä maailman vaikeapääsyisimmistä paikoista ja pystymme hoitamaan tuhansia pikkupotilaita tulevina vuosina, kertoo Garreth Wood, yksi KidsORin perustajista.

Myös Biltema Foundationin puheenjohtaja, Louise Wennberg, iloitsee uudesta yhteistyöstä KidsORin kanssa:

– Lasten terveydenhuollon turvaaminen on meille Biltema Foundationissa erityisen tärkeää, ja nyt voimme toteuttaa sitä osaltamme Kids Operating Roomin kanssa.

Kakuman leirille on juuri toimitettu leikkaussalitarvikkeita sisältävä lähetys, ja ensimmäisiin toimenpiteisiin päästään toivottavasti heti alkuvuodesta 2021. Lue lisää KidsORin toiminnasta täältä.