On aika vaihtaa tuulilasinpyyhkijät

On aika vaihtaa tuulilasinpyyhkijät

Auto kulkee tiellä, ja radiossa soi hyvä musiikki. Tarkkailet muuta liikennettä ja huomioit muiden autoilijoiden toimintaa. Hyvällä ja kirkkaalla säällä tätä liikenteen tarkkailun helppoutta ei aina tule mietittyä. Me kaikki kuitenkin tiedämme ne märät, pimeät illat, kun tienpinta heijastaa valoja ja tuulilasiin lentää koko ajan roiskeita. Silloin havainnointi on huomattavasti hankalampaa, ja hankalammaksi sen tekee vielä tuulilasinpyyhkijöiden jäljiltä tuulilasiin jäävät raidat tai kohdat, jotka eivät pyyhkiydy pois. Pohjoismaiden vaihtelevassa säässä välillä sataa vettä, välillä lunta ja usein liikenteessä rapa roiskuu. Silloin autossa on tärkeää olla hyvin toimivat tuulilasinpyyhkijät, erityisesti loppusyksyn ja talven pimeydessä.

On kyse turvallisuudesta ja ajomukavuudesta

Vaikeissa ajo-olosuhteissa myös tuulilasinpyyhkijöiden kunto korostuu. Kun tuulilasinpyyhkijät pitävät näkyvyyden kirkkaana, on ajaminen huomattavasti helpompaa ja turvallisempaa. Pyyhkijöiden kumisulkien kunto vaikuttaa luonnollisesti siihen, miten hyvin ne pyyhkivät tuulilasin. Huonokuntoiset ja kovaksi kuluneet pyyhkijänsulat tekevät näkyvyydestä huonon, jolloin onnettomuuksien riski kasvaa. Myös poliisin on täysin mahdollista antaa vähintäänkin varoitus, mikäli näkyvyys on liian huono kuluneiden pyyhkijänsulkien vuoksi.

Tästä huolimatta valitettavan monet vaihtavat pyyhkijänsulat vasta, kun näkyvyys on häiritsevän huono tai pahimmassa tapauksessa vasta sitten, kun kuulevat metallimaisen äänen tuulilasista pyyhkijöiden ollessa päällä. Pahimmassa tapauksessa kuluneet pyyhkijänsulat ehtivät naarmuttaa tuulilasiin sumeita kohtia, jolloin koko tuulilasi on vaihdettava. Ammattilaiset suosittelevat pyyhkijänsulkien vaihtamista vähintään kerran vuodessa. Bilteman joitakin vuosia sitten tekemän tutkimuksen mukaan kuusi kymmenestä vaihtaa ne kuitenkin suositeltua harvemmin.

Hinta vs. laatu?

Tuulilasinpyyhkijöissä hinta ei välttämättä peilaa laatua: aina korkea hinta ole laadun tae. Uusista varsista tai sulista ei missään nimessä tarvitse maksaa useita kymmeniä euroja, vaan hyvää voi saada myös edullisesti. Kuten muutkin auton varaosat, pyyhkijänsulat maksavat verrattain vähän.

Tällä hetkellä valikoimastamme löytyy kahdenlaisia laadukkaita sulkia, jotka sopivat suurimpaan osaan nykyautomalleista.

Biltema Clear Vision – Optimaalinen valinta kaikkiin sääolosuhteisiin

Näissä sulissa on käytetty grafiittipinnoitettua synteettistä kumia, joka tuottaa vain vähän kitkaa. Ne on optimoitu kaikkiin sääolosuhteisiin ja kestävät erinomaisesti lämpötilan vaihtelua ja UV-säteilyä. Sulissa on uniikki sovitinjärjestelmä, joka sopii useimpiin automalleihin, ja ne vastaavat autojen alkuperäisiä pyyhkijänsulkia.

Tutustu valikoimaamme, tai käy lähimmässä myymälässä kysymässä neuvoa pyyhkijänsulan valintaan.

Talvi on tuulilasinpyyhkijöille haastavinta aikaa

Vesisade, lumi ja jää koettelevat tuulilasinpyyhkijöitä, ja pahimmassa tapauksessa ne rikkoutuvat kylmyydessä. Biltemassa pyyhkijänsulkien myynti on melko tasaista ympäri vuoden, mutta myöhäissyksyllä ensimmäisten pakkasten tullessa myynti jopa tuplaantuu. Pakkasessa tuulilasiin kiinni jäätyneet pyyhkijänsulat rikkoutuvat herkästi. Lisäksi kovaksi kuluneet sulat levittävät tuulilasiin entistäkin herkemmin asfalttipölyä, pikeä ja tiesuolaa, ja näkyvyys huononee.

Säästä rahaa vaihtamalla itse

Pyyhkijänsulat tulevat tietysti kalliimmaksi, mikäli pyytää huoltoliikettä vaihtamaan ne puolestaan. Sama työ, jonka itse tekisi muutamassa minuutissa, voi maksaa ammattilaisen tekemänä useita kymmeniä euroja. Lopputulos on kuitenkin täysin sama, paitsi että jälkimmäisessä kukkaro kevenee huomattavasti. Hyvä vinkki on laittaa tuulilasiin Rain Repellent -ainetta, joka muodostaa siihen vettä ja likaa hylkivän pinnan. Vesi helmeilee pois käsitellyltä pinnalta, mikä selkeyttää näkyvyyttä huonolla säällä.

Rain repellent.jpg

Koska pyyhkijänsulat ovat helppo ja nopea vaihtaa itse, ei ole myöskään huono idea pitää autossa mukana varalta aina uusia pyyhkijänsulkia. Näin ne voi vaihtaa heti kun vähänkin vaikuttaa siltä, etteivät pyyhkijänsulat pyyhi parhaalla mahdollisella tavalla. Silloin voit ajella paremmin mielin, kun tiedät ettei näkyvyys aiheuta ylimääräistä hankaluutta liikenteessä.

Autoosi sopivat pyyhkijänsulat

Hae rekisterinumerolla juuri sinun autoosi sopivat pyyhkiänsulat.