Seitsemän vinkkiä hauskaan mökkikesään

Seitsemän vinkkiä hauskaan mökkikesään

Mökkikesä on täällä! Nappaa talteen niin lapsia kuin aikuisiakin viihdyttävät kesäiset ajanviettovinkit ja vietä kaikkien aikojen kesämökkiloma.

Polskuttele vedessä

Kuumana kesäpäivänä on ihana vilvoitella vedessä. Virkistävän uintihetken jälkeen voi heittäytyä uimapatjan päälle ja nauttia veden rauhoittavasta liplatuksesta. Pakkaa mukaan myös muutama uimapallo ja haasta mökkiväki hulvattomaan vesipallo-otteluun. Lasten polskutteluhetkeä piristävät hauskat uimalelut. Onko tämän kesän suosikki puhallettava krokotiililelu vai ehkä leikkivene? Mikäli mökki ei ole veden äärellä, perheen pienimmät pääsevät polskimaan täytettävässä uima-altaassa. Esimerkiksi hauska kilpikonnan muotoinen lasten uima-allas kirvoittaa taatusti hymyn huulille.

Riemastu vesileikeistä

Jos lapsilta kysytään, hauskinta mökillä ovat tietenkin erilaiset vesileikit. Riemunkiljahduksia on takuuvarmasti tiedossa, kun nurmikolle asetetaan sadetin, jonka virkistävän vesisuihkun läpi lapset – ja lapsenmieliset – pääsevät kirmailemaan. Erilaiset lasten vesilelut tuovat vesileikkeihin sopivasti jännitystä – kukapa ei haluaisi hullutella vesipistoolilla tai -ruiskulla kuumana kesäpäivänä?

tyttö_ja_vesipyssy_950.jpg

Veneile ja vesiurheile

Kesähelteen kuumentamat lomalaiset pääsevät viilentymään suppilaudan päällä. Puhallettava SUP-lauta on helppo kuljettaa myös mökille. Soudellessa mieli lepää, mutta vauhdikkaamman vesiurheilun ystävät viihtyvät mieluummin nopeamman veneen tai sen perässä kiitävän vetorenkaan kyydissä.

Viihdy ulkopelien parissa

Hauskat pelit ja leikit pitävät kesämökkiläisen mielen pirteänä. Kokeile ainakin krokettia, jota voi pelailla koko perheen voimin. Frisbeen lennättämisestä saa astetta jännittävämpää, kun mukaan ottaa tarkempaa tähtäystä vaativan frisbeekorin. Ja kukapa ei innostuisi perinteisestä kyykästä, jossa perheen pienimmätkin pääsevät harjoittelemaan heittotaitojaan. Myös hauska rengaspeli, pehmotennis ja Boccia-kuulapeli ovat leppoisaa ajanvietettä kesälomapäivään. Muista napata myös jalkapallo mukaan mökkireissulle. Kokoontaitettavalla ja helposti kuljetettavalla jalkapallomaalilla pallottelusta tulee entistä hauskempaa.

jalkapallo_950.jpg

Rentoile auringossa

Rentoa kesätekemistä parhaimmillaan on tietenkin riippumatossa löhöily. Nauti viihdyttävästä kirjasta tai ota nokoset aurinkohatun alla. Perinteisesti riippumatto viritetään kahden jykevän puun väliin, mutta ylellisyyttä arvostava valitsee riippumaton, johon saa hankittua erikseen tukevan telineen. Mökkeilijöiden auringon palvontaan kannattaa varustautua myös sopivilla aurinkotuoleilla. Esimerkiksi mukavassa ulkonojatuolissa lekotellen kesäpäivän lepohetki on täydellinen.

Uppoudu korttipeleihin

Sadesään yllättäessä tai illan hämärtyessä kaivetaan esiin pelikortit. Seiskaa, aasia tai läpsyä pelatessa vierähtää mukavasti tunti jos toinenkin. Omaa aikaa kaipaava virittelee itselleen tietenkin pasianssin.

Innostu kalasaaliista

Jos kalaonneaan haluaa kokeilla, mikä olisikaan omaa mökkirantaa parempi paikka? Aloitteleva kalastaja valitsee kalareissulle mukaan onkivavan ja sen kaveriksi perinteisen ongenkohon. Myös virvelöinti sopii mökkilaiturilla, rannassa tai veneessä harrastettavaksi. Mökille mukaan voi napata esimerkiksi kalastussarjan, joka sopii erinomaisesti järvikalastukseen ja on vieläpä helppo kuljettaa mukana. Lue lisää kalastuksesta ja tarvittavista kalastusvälineistä artikkelistamme.

vene_ja_kalastus_950.jpg