Batteritillbehör

Förutom en stor mängd olika batterier så erbjuder Biltema även batteritillbehör. Hos oss hittar du allt från batterivatten, batterikablar, batterikabelskor till jordkablar av olika slag. Inom kategorin för batteritillbehör hittar du även produkter som batteripolrengörare, batteriklämmor och anslutingskablar – allt som kan behövas till ditt fordonsbatteri. 

Batterikabel - med och utan kabelsko 

Batterikabel används för att sammankoppla batteriet med generator eller startmotor. Kabeln har en mångtrådig kopparkärna med en PVC-isolering.  

Tänk på att vissa av våra batterikablar är försedda med en kabelsko medan andra säljs utan. 

Batterikabelskor – enkla eller snabbkopplade 

Kabelskor är oftast helgjutna och säljs vanligen i par. Eftersom batteriets  positiva pol (märkt med +) är större, har också den positiva polskon en större innerdiameter. Detta för att minska risken för felkoppling och skador på din bil. 

Våra så kallade snabbkabelskor kan enkelt monteras av och på ett batteri, helt utan verktyg om batteriet t.ex. behöver tas inomhus vid stark kyla eller för underhållsladdning. Denna typ av batterikabelskor är även försedda med ett polskydd. 

Batterivatten 

Har du ett batteri av äldre typ med ventilerade öppningsbara korkar kan batterivatten behöva fyllas på för att kompensera den avdunstning som normalt sker hos batteritypen. Batterivatten är ett avmineraliserat och avjoniserat vatten som används för detta ändamål men även till att blanda med glykol i moderna bilars kylsystem 

Batteriklämmor

Batteriklämmor används som startkablar för att starta igång batteriet du har i ditt fordon. Batteriklämmor är färgade i rött respektive svart för att enkelt identifiera vilka poler klämmorna är satta på. Klämmorna har ett plastisolerade handtag. 

Batteripolrengörare 

Batteripolrengörare används för att enkelt kunna regöra innuti och utvändigt de batteripoler och kabelskor som sitter och används till ditt fordonsbatteri. Oxiderade ytor hos batteriets poler och polskor kan reducera starteffekten med upp till 25%, ta därför för vana att regelbundet rengöra polernas och polskornas anliggningsytor och smörja med batteripolfett. 

Tänk på att: Återvinn ditt batteri! 

Förbrukade fordonsbatterier räknas som farligt avfall och ska därför lämnas in på återvinningscentralen eller till säljaren av det nya batteriet för att återvinnas på rätt sätt. 

Innan du återvinner dina batterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning av farligt avfall.