Runsasluminen talvi on vaikuttanut ilahduttavasti Bilteman lumityövälineiden myyntiin

Runsasluminen talvi on vaikuttanut ilahduttavasti Bilteman lumityövälineiden myyntiin

Suomessa vietetään lumisinta talvea miesmuistiin, ja lumentulo on ajanut ihmiset lumityövälineostoksille. Biltemassa tiettyjen tuotteiden myynti on jopa kaksinkertaistunut. Nykyään valikoima on laaja peruslapioista aina tehokkaisiin lumilinkoihin.

Bilteman Suomen markkinoinnista kerrotaan, että lumilinkojen myynti on kaksinkertaistunut kaikkien Suomen Biltema-myymälöiden osalta aiempiin talviin verrattuna. Sen seurauksena linkojen saatavuus alkaakin olla rajallinen, ja käytännössä viimeisiä viedään. Myös teleskooppivartiset lumenpudottimet ovat tehneet erityisen hyvin kauppansa tänä lumisena talvena, ja niiden myynnissä on nähtävissä todella reilu kasvu. Lumenpudottimia on kuitenkin vielä tulossa keskusvarastolta myymälöihin, joten jos lumenpudotusurakka on toistaiseksi tekemättä, ehtii tuon kätevän apuvälineen hankkia vielä helmikuun alkupuolella.

Perinteisiä lumityövälineitä, eli lumikolia, lumentyöntimiä ja lapioita, riittää puolestaan varmasti koko talven ajan, samoin liukkaudenestoainetta ja sulatussuolaa. Liukkaudenestoaineille ja suolalle ei olekaan toistaiseksi ollut kovin paljon käyttöä, mutta nekin ajat lienevät vielä tulossa.

Koska lunta on etenkin pääkaupunkiseudulla poikkeuksellisen paljon, näkyy se tietysti ilahduttavasti myyntiluvuissa: etenkin Helsingin ja Espoon Biltemassa kaikkien lumityövälineiden myynti on moninkertaistunut tänä talvena poikkeavan suuren lumimäärän ansiosta. Muualla Suomessa kasvua on myös havaittavissa, mutta se on maltillisempaa pääkaupunkiseutuun verrattuna. Tämä on ymmärrettävää, koska yleensä lunta saadaan vuosittain maakuntiin edes jonkin verran, mutta pääkaupunkiseudulle puolestaan vähemmän.

Onko lumen pudottaminen katolta suunnitteilla? Lue täältä vinkit turvalliseen ja hyvin suunniteltuun lumenpudotukseen!