Lumilinko auttaa lumitöissä – millainen lumilinko kannattaa hankkia?

Lumilinko auttaa lumitöissä – millainen lumilinko kannattaa hankkia?

Maa alkaa näyttää valkoiselta ympäri Suomen. Älä anna kinosten kuitenkaan yllättää! Lumilinko on kätevä työväline lumenluontiin sekä pienillä että suurilla pihoilla. Lumen lapioiminen tai kolaaminen on raskasta, mutta lumilingon avulla lumityöt sujuvat vaivattomasti. Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lumilingon hankkimista?
Julkaistu 2018.12.17

Lumilingot ovat yleistyneet piha-alueiden kunnossapidossa talvella. Biltemassa etenkin suurempien lumilinkojen myynti on kasvanut. Linko onkin kätevä ratkaisu isolle piha-alueelle, jossa on paljon lunta. Myös pienemmät pihat hyötyvät lumilingosta. Ennen lingon hankintaa kannattaakin miettiä, minkä kokoisella piha-alueella on tarkoitus tehdä lumitöitä. Lisäksi on hyvä huomioida, onko piha tasainen vai sijaitseeko se esimerkiksi rinteessä. Jos piha on rinnetontilla, kannattaa pyörälliseen linkoon hankkia lumiketjut, jotka auttavat etenemisessä.

Pieni lumilinko on näppärä pienillä pihoilla ja käytävillä silloin, kun pakkaslumi ei ole ehtinyt olla kauan maassa. Keskikokoinen kaksivaihelinko on erinomainen valinta ahtaille ja keskikokoisille piha-alueille ja teille. Kaikista suurimmat lingot ovat parhaita isoille pihoille, joissa on mahdollista lingota lumi vapaasti ympäristöön. Pihan koosta riippumatta on tarkistettava, ettei lumi päädy esimerkiksi naapurin pihalle tai autojen päälle. Harjoitus tekee lumilinkomestarin: isommatkin lumityöt onnistuvat pienellä harjoittelulla vikkelästi, ja lumen saa sijoitettua tarkasti juuri sinne, minne haluaa.

Biltemasta löydät lumilingon lisäksi työskentelyä helpottavat aurauskepitkuulosuojaimia, suojalaseja, hansikkaita tai pipoa unohtamatta.