Logistiikkavaatimukset kasvavat – Bilteman uusitun logistiikkayrityksen toimintaan panostetaan paljon

Logistiikkavaatimukset kasvavat – Bilteman uusitun logistiikkayrityksen toimintaan panostetaan paljon

Luonnollisena osana Bilteman laajenemissuunnitelmia myös sen logistiikkavaatimukset kasvavat. Nykyistä logistiikkayhtiötä ja keskusvarastoa kehitetään, ja samalla sen nimi vaihtuu Biltema Logisticsiksi. Biltema-konsernilla on tänä päivänä 140 tavarataloa eri puolilla Pohjoismaita ja lisää on suunnitteilla.

Biltema haluaa, että sen asiakkaat saavat oikeat tuotteet oikeaan aikaan. Tämä mahdollistuu esimerkiksi käyttämällä joustavampia kuljetuksia ja tehostamalla varastointia, parempia ympäristöratkaisuja hyödyntäen. Logistiikkayhtiön ja keskusvaraston toiminta keskittyy tällä hetkellä neljään suureen varastorakennukseen, jotka sijaitsevat Halmstadissa, Göteborgin lähellä, ja ne muodostavat yhden Pohjoismaiden suurimmista logistiikkayksiköistä: yhtiöllä on yli 225 000 neliömetriä varastotilaa ja lavapaikkojakin 500 000.

– Meidän on jatkuvasti mietittävä fiksumpia ja harkitumpia toimintatapoja, jotta pysyisimme voimakkaan laajenemisen tahdissa. Biltema Logistics takaa, että Biltema-myymälöiden hyllyissä on aina ostettavaa, ja vastaamme näin asiakkaiden tarpeisiin ja vaatimuksiin, toteaa Biltema Logisticsin toimitusjohtaja, Bjarne Sandberg.

Uusien toimintatapojen seurauksena esimerkiksi kiristekalvon käyttöä on voitu vähentää huomattavasti.

– Edellisvuoteen verrattuna olemme käyttäneet kaikkiaan 90 tonnia vähemmän kiristekalvoa, mikä vastaa n. 97 prosentin säästöä, Sandberg mainitsee.

– Bilteman vahvan kasvun ja toiminnan laajenemisen myötä suunnitteilla on 120 000 neliön kokoinen uusi varastotila, jolloin varastotilojen yhteiskapasiteetti kasvaisi jopa 750 000 lavapaikkaan, hän vielä lisää.

Biltema Logisticsissa on 450 työntekijää, ja kesäksi palkataan 300 kausityöntekijää. Lisäksi 100 opiskelijan joukko työskentelee tarvittaessa.

Lue lisää Biltema Logisticsista (Toistaiseksi sivut ovat vain ruotsiksi.)